Annons

Systemkamerafråga

Produkter
(logga in för att koppla)

Fredrik AVT

Aktiv medlem
I vilka situationer kommer ni över 1/4000 i slutartid?
exempel D750 så är ju det max men D8xx har ju 1/8000
Det handlar inte om kortaste slutartid. Slutaren i D750 (och D610) är klenare än i D800. Tänker på hållbarhet. Antalet "testade" exp de skall hålla för skiljer. Visst man kanske inte når det taket men det är etn statistisk indikation. Den med bättre hållbarhet har en lägre sannolikhet att paja långt under denna siffra. Samma gäller andra komponenter. Hur tror du man fick ner priset på D610 jf med D800? D750 lär vara i linje med Nikons uttalade strategi att ta högre marginaler. Att antalet bps skiljer lite mellan D610 och D750 har sannolikt inte med slutaren att göra utan med mjukvara och avsiktling avstrypning/strypning av funktiiner. Att byta AF modul från D610 och skapa D750 ger större marginaler.

Vi vet ju redan att sensorns upplösning har marginell effekt på tillverknibgskostnad (enl gamla utsagor från både C/N för att motivera högre pris på FF vs crop), det är arealen som avgör (givetvis finns en utvecklingskostnad som man tar igen) så det lär inte vara sensorn som gjort nypriset på D8x0 serien dyrare utan andra komponenter (samt förstås marginaler även där).
 

lonian

Aktiv medlem
I så fall hade jag kört på en beg d800 och ditt 50 1.8.
Med 36mpixlar kan du croppa en del och komma längre fram.
Dynamiskt omfång är riktigt bra om du leker i raw.
Om du vill komplettera i framtiden med en vidvinkel men tills vidare kan du göra panorama om du har stativ eller stadig på hand.
 
ANNONS