Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Livet på en pinne

Produkter
(logga in för att koppla)

Muni

Aktiv medlem
Jag sitter ofta vid olika datorer och operativsystem. Nu har jag funnit en fungerande lösning mellan min Linuxdator hemma och de Windowsdatorer jag jobbar temporärt vid.
Lösningen heter USB-minne.
Jag har under några månaders tid kört applikationer anpassade av Portable apps. http://portableapps.com/ Portable apps har gjort en kollektion av open source-program att kunna användas på usb-minne under Windows. I kollektionen ingår bla Gimp på Svenska. Jag har använt denna möjlighet på jobbet när jag tagit produktfoto och dyl. Det som stört mig är att jag har varit hänvisad till jpeg, tills nu när jag upptäckte att Raw Therapee http://www.rawtherapee.com/ går att köra från usb-minne. Raw Therapee är också översatt till Svenska.
Installationen är enkel. Installera Raw Therapee till ditt usb-minne, Editera filen options och ändra MultiUser=true till MultiUser=false.

//Martin

http://www.kikarforum.se
 
ANNONS