Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Stark och prisvärd D-SLR-lösning för UV-foto från Olympus

Produkter
(logga in för att koppla)

Ingvar

Aktiv medlem
Olympus har under hela 2000-talet varit starka inom UV-foto på kompaktkameraområdet, och många av oss har säkert börjat med en Olympus, inklusive jag. Jag körde i 4 år med en Olympus C-4040 innan jag gick över till systemkamera, och med dagens kompakter kan det många gånger räcka med en sådan lösning, även för den som vill ta seriösa bilder. Det stora traumat har dessutom varit att steget upp till systemkamera har varit helt olösligt för många på grund av prislappen.

Nu har Olympus kommit med något som kan bli en drömlösning för den som vill komma vidare utan att ruinera sig. Till deras nya systemkamera, E-520, med bra prestanda och utmärkt objektivprogram, inkl både fisheye och raktecknande supervidvinkelzoom, har man tagit fram en komplett UV-lösning med UV-hus, portar för de viktigaste objektiven och egen blixt. Det ska bli mycket spännnande att få se vad detta kan leda till, och höra de första omdömena. Kolla själv på Olympus sajt:

Olympus digital systemkamera E-520
http://www.olympus.se/consumer/dslr_digital_slr_e-520_19285.htm

PT-E05 undervattenshus till E-520
http://www.olympus.se/consumer/dslr_digital_slr_pt-e05_19291.htm
Fem utbytbara undervattenshus kan användas till objektiven 14-42mm, 14-45mm, 11-22mm, 14-54mm, 7-14mm, 8mm Fisheye, 35mm Makro samt 50mm Makro.

UFL-2 Undervattensblixt
http://www.olympus.se/consumer/198_digital_slr_ufl-2_19296.htm
Om jag har fattat det rätt, så rör det sig om fiberoptisk anslutning av två blixtar med bibehållen TTL-funktionalitet.

Om någon har mera info eller har testat, så kommentera gärna här!

Hälsningar Ingvar
 
UFL-2 blixten styrs med samma trådlösa blixtstyrning som Olympus använder för sina nya landblixtar. Men för att få det att fungera under vattnet så måste man använda fiberoptik. Detta är inte som INONs (för övrigt utmärkta) lösning där den externa blixten härmar den interna. Utan man får fullständiga blixtinställningar från kamera. Det går tom att ställa flera blixtar på olika sätt från kameran.
Tyvärr finns inga uppgifter ännu om batterityp, återladdningstid etc.
 

Similar threads

ANNONS