Annons
Användarnamn: HenryT
Ålder: 44 år
Bor: Malmö, Västra Götalands län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1997
Medlem sedan: 2008-03-13
Senast inloggad:

Mitt fotointresse tog sin början i slutet av 90-talet men dalade i och med att min gamla Canon EOS 500 (eller vad den kan ha hetat) blev stulen. 2008 frågade en god vän till mig om jag ville förlja med som fotograf till en bok som han skulle skriva. Resans mål var Mexico och jag tackade givetvis ja. I all hast skaffade jag mig en ny Canon, denna gång en 40D samt två gluggar, en Tamron 17-50 f/2.8 samt Canons fina och ganska billiga 85mm f/1.8. Nu har jag sålt allt det och fotar istället Canon 5D mkII, drömkameran på många sätt. Det har blivit ytterligare en resa till Mexico samt även Kenya i ändåmål att fotografera vilket man får betrakta som en oerhörd ynnest. I synnerhet med tanke på min rätt modesta begåvning på området, åtminstone om man jämför med många på denna sida. Jag njuter dock mycket av fotograferingen och extra kul är det när bilderna kommer till användning.

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Gatufoto, Nattbild, Reportage / Situation, Svart-vitt, Action / Äventyr, Arkitektur, Porträtt, Husdjur / Tamdjur, Utrustning, Resefoto

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Mac och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Det var en oerhörd känsla att fotografera och prata med kakaobönder i Tabasco. Mänskligt var det mycket berikande och fotografiskt var de två-tre dagarna vi spenderade där de mest lyckade jag upplevt.

Mitt sämsta fotominne:
Jag har nog knappt några. Min kamera tvärdog i New York en gång vilket inte var så kul men det vägdes upp av den glädje och upprymdhet jag upplevde då Canon lagade den på goodwill trots att den var köpt i USA och det inte finns någon världsgaranti.

Min största inspiration:
Jag tittar en hel del på andras bilder, det funkar ofta som inspiration.

Jag fikar helst:
Ofta.

I kameraväskan har jag alltid:
Nu har jag ändrat i den. Jag har min tilt-shift med mig, samt 24-70:an monterad på kameran. Resten brukar jag ändra lite då och då.

Drömbilden är:
Det är en mycket tillfredställande känsla när man lyckas fånga ett landskap så som man upplevde det vid tillfället eller en person så som de faktiskt ser ut. De är nog mina drömbilder.

 
Mina bilder
Vanligt
10 bilder
 
 
ANNONS