Annons
Användarnamn: Mala75
Ålder: 49 år
Bor: Helsingborg, Skåne län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 2005
Medlem sedan: 2009-03-22
Senast inloggad:

Jag jobbar som logistikchef inom tågbranchen. Mitt foto intresse har funnits ända sedan skoltiden men det först nu som jag börjat på allvar. Jag uppgraderade mig från en gammal EOS500 till en EOS30 för ett par år sedan och för en tid sedan skaffade jag min första digitala systemkamera. Detta blev så klart ett framsteg i mitt fotande men analogt är kul också.
Intresset för fotandet är nu mer och mer övertagande. As kul att surfa på pryl sighter på nätet och leta nya grejer och fundera vad som ska bli nästa investering eller lusläsa foto böcker om och om igen för att få inspiration och nya ideer för vad man ska prova här näst.
Bild mässigt så vill jag ta bra bilder direkt inte en massa redigerande efteråt. Endast justera kontrast, färg och skärpa. Jag jobbar helst med enkla program som Aperture eller Iphoto. Jag gillar även enkelheten i Canons egen mjukvara som var medföljande min kamera.
Jag fotar nästan uteslutande i RAW format enda undantaget är på semestern då blir det JPG för att få in mer på minneskortet.

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Macro, Barn, Sport / Motorsport, Produkter, Porträtt, Husdjur / Tamdjur, Natur, Växter, insekter, naturdetalj, Resefoto

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Mac och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Jag hade precis köpt ett nytt sigma 100-300 objektiv till min analoga systemkamera och lyckades få till en fantastisk sommarbild på min dotter som lekte i parken. Jag var så imponerade av att kunna ta bilder av människor utan att dom uppmärksammade kameran.

Mitt sämsta fotominne:
Finns dom? Jag förtränger så mycket jag kan:-)

Min största inspiration:
Människor överallt i världen.

Jag fikar helst:
Hela tiden och lite till.

I kameraväskan har jag alltid:
Snusdosan........och kameran

Drömbilden är:
Att lyckas fånga något extremt ovanligt....

 
Livet vid kusten
Vanligt
2 bilder
HDR
Vanligt
1 bilder
Solnedgång
Vanligt
0 bilder
Blandat
Vanligt
2 bilder
Porträtt
Vanligt
3 bilder
 
 
ANNONS