Annons
Användarnamn: fredrixzon
Ålder: 31 år
Bor: RAMLÖSA, Skåne län (visa på kartan)
Kategori: Yrkesfotograf
Började fotografera: 2009
Medlem sedan: 2010-07-22
Senast inloggad:

Hej

Jag är en kille på 21år som har glidit in mycket på detta med fotografi. Från slutet av augusti 2010 har det blivit desto mer eftersom jag köpte mig en egen systemkamera. Innan hade jag pappas gamla.

Jag ville utvecklas mer och därför köpte jag en ny. Jag hade en Canon Eos 400D till att börja med sen i augusti 2010 köpte jag mig en Canon Eos 7D med ett Canon EF 70-200mm f/4L USM objektiv.

Sommaren 2011 hade jag slitit ut min första 7D, över 100 000 bilder. Då köpte jag mig ett nytt 7D-hus och 2012 uppgraderade jag till fullformat, 5D MK II. 2013 köpte jag mitt andra fullformatshus, 5D MK III.
Nu kör jag oftast kombinationen 5D MKIII + Canon EF 70-200 f2,8L USM eller EF 50mm f1,4 USM.

På fritiden är jag ungdomsledare och studioledare i Helsingborgs Fotoklubb. Jag var med och drog igång ungdomssektionen som har varit mycket lärorikt och såklart kul också.

Min dröm är att bli pressfotograf och kunna leva på det!

Vem är jag?


Mina intressen:
Konstfoto, Landskap, Macro, Studio, Svart-vitt, Sport / Motorsport, Digital efterbehandling, Utrustning, Natur, Växter, insekter, naturdetalj

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels inne, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker forum är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Mitt bästa fotominne är när FC Helsingborg och Storvreta (innebandy)möttes 2009 och jag fick en häftig bild. Det kanske inte är världens bästa bild men den har en viss utstålning. Blandade känslor skulle jag kanske döpa bilden till. Den visar både seger och förlust och hur man utrycker det. En storvreta-spelare räcker fingret mot någon och det ser ut som han gör det åt mig men det tror jag inte. Så hade jag kameran där och tog bilden.

Mitt sämsta fotominne:
Jag vet ärligt talat inte om jag har något sånt...

Min största inspiration:
Är fotografer som har dessa stora kameror som fotar för tidningar mm. Dessa stora Canon Eos 1Ds mark iii eller iv med stora feta objektiv.

Jag fikar helst:
Ett stort glas cola och en kanelbulle!

I kameraväskan har jag alltid:
Canon Eos 7D Canon BG-E7 Canon EF 70-200mm f/4L USM Canon EF 100mm f/2,8 USM Macro Nikon Coolpix S5100

Drömbilden är:
Perfekt tajming, perfekt skärpa, perfekt ljus. Allt liksom!

 
On Location Photography
Vanligt
3 bilder
Urban Exploration
Vanligt
1 bilder
Vattendroppar
Vanligt
1 bilder
 
 
ANNONS