Annons
Användarnamn: Mrs C
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 2012
Medlem sedan: 2012-12-18
Senast inloggad: (visas ej)

Intresset för färg och form har funnits så länge jag kan minnas, har alltid sett allt i bild, eller bilder i allt. Det går inte att stänga av. Uppvuxen bland färgtuber och målardukar så föll det sig väl kanske naturligt att det blev så.

Har uttryckt mitt kreativa intresse på olika sätt genom åren, målat, tecknat, skrivit mm.

Min första digitala kamera var en kompakt Olympus Mju, och det var kärlek direkt, att kunna fotografera utan att behöva framkalla allt passade mig perfekt!

Senare med mobilkamerans intåg övergick jag helt till att fotografera med mobil.

Efter att fotointresset återigen blossat upp, ordentligt den här gången, så skaffade jag min första digitala systemkamera i december 2012. Sedan dess så försöker jag fotografera, inte bara trycka av bilder. Jag är uppslukad och känner mig nykär :) Försöker lära mig att hantera tekniken för att sedan om möjligt förverkliga de bilder som jag vill, på det sätt jag vill. Älskar kombinationen av bild och teknik, och alla utvecklingsområden. Än så länge känns målet avlägset, men jag lägger upp en del bilder här på FS, och hoppas på konstruktiv kritik som hjälp på vägen.

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Konstfoto, Landskap, Gatufoto, Nattbild, Macro, Svart-vitt, Arkitektur, Digital efterbehandling, Porträtt, Husdjur / Tamdjur, Natur, Växter, insekter, naturdetalj

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av histogram. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Återstår förhoppningsvis :)

Mitt sämsta fotominne:
När första frosten kommit. Naturen var inbäddad i kristall, himlen ljusblå och rosa, och som grädde på moset upptäcker jag ett svanpar i en damm, där skogen speglar sig i vattnet. Efter att jag med liv och lust fotograferat svanar i solnedgången tills fingrarna var avdomnade, kommer jag hem, förväntansfullt, och ska ladda upp bilderna, då jag upptäcker till min fasa att det inte finns något minneskort i kameran. 😳

Min största inspiration:
Varierar, och kan nog vara nästan vad/vem som helst som för tillfället fascinerar.

Jag fikar helst:
Ofta, helst kaffe.

I kameraväskan har jag alltid:
Jag behöver en större väska så jag kan ta med lite till, för säkerhets skull, som jag sen ändå inte behövde just då:)

Drömbilden är:
Får man bara ha en?

 
Höst 2015
Vanligt
0 bilder
Vår/Sommar
Vanligt
0 bilder
Stormvarning
Vanligt
2 bilder
Porträtt
Vanligt
0 bilder
Form och mönster
Vanligt
0 bilder
Djur och natur
Vanligt
2 bilder
Arkitektur och byggnader
Vanligt
2 bilder
Vinter
Vanligt
2 bilder
Lekfullt
Vanligt
0 bilder
Blommigt
Vanligt
2 bilder
 
 
ANNONS