Annons
Användarnamn: andnyb
Bor: VISBY, Gotlands län
Kategori: Amatörfotograf
Medlem sedan: 2001-10-17
Senast inloggad:

En sak som jag tycker bra om dykningen är att man kommer bort från vardagsstressen och väl när man är under ytan tänker man inte på något annat än själva dyket och det är för mig lika med meditation.
Jag började dyka sommaren 1997 och första gången jag provade att använda en kamera under vattnet var 2002, då hade jag lånat en Nikonos IV och det blev allt utom bra bilder. Men det var något som tilltalade mig fast resultatet inte blev lyckat. Det skulle dröja ytterligare något år innan jag provade på nytt och då hade jag köpt en digital kompaktkamera (Olympus C5050) med ett tillhörande undervattenshus.

2006 hade jag förnyat utrustningen till en annan digital kompaktkamera (Olympus C7070) fast denna gång ett mer påkostat undervattenshus i aluminium och dubbla blixtar. Kommande två år använde jag kameran flitigt och med goda resultat.
Men plötsligt efter ett dyk en vacker dag insåg jag att jag måste byta upp mig för att kunna prestera bättre bilder. Så sommaren 2007 köpte jag min nuvarande kamerautrustning, en Nikon D200, till denna kamera använder jag en Tokina 10-17mm lins, ett undervattenshus från Aquatica och dubbla Inon-Z240 blixtar.

Vem är jag?


Mina intressen:
Action / Äventyr, Natur, Undervattensfotografi

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Mac och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Tyvärr så blev det inga bra bilder men det var då jag dök på ett vrak i Australien. Jag och min dykparskamrat tillbringade en halvtimme vid aktern och var åskåådare till ett enomrt skådespel i fiskarnas jakt på mat, små fiskar blev jagade av stora fiskar som i sin tur blev jagade av ännu större fiskar...

Mitt sämsta fotominne:
På samma vrak i Australien då jag hade glömt att tömma minneskortet på bilder, inser det försent då jag redan varit i vattnet en stund...

Jag fikar helst:
på stan, ett mysigt fik där det inte är allt för stökigt och där dom har massa tidsskrifter.

I kameraväskan har jag alltid:
ironiskt nog så har jag ingen klok väska..

Drömbilden är:
Ett oändligt stimm med Hammarhaj

 
Undervattensfoto
Vanligt
10 bilder
 
 
ANNONS