Annons
Användarnamn: dvogonen
Ålder: 58 år
Bor: Bandhagen, Stockholms län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1979
Medlem sedan: 2004-02-08
Senast inloggad:

Jag har av och till haft fotografi som hobby sedan dess att jag tjatade till mig en billig systemkamera i present 1979 (En Practica Nova 1B med ett hemskt normalobjektiv och ett bra 200a). Som tonåring sysslade jag mycket med svartvitt och blev hyfsat hemma på mörkrumsarbete. Med åren blev jag sedan latare och gick över till att fotografera familjen i färg.

Digitalfoto har nu blivit en nytändning för mig som för så många andra gamla fotoamatörer.

Vem är jag?


Mina intressen:
Macro, Barn, Porträtt

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels inne, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av erfarenhet. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Jag och en kompis lånade hans morfars Hasselblad 500c från 1958. Morfadern hade varit studiofotograf och bladaren var vad jag förstod backupkamera. Eftersom morfaderns arbetskamera aldrig någonsin gick sönder så var den kamera med objektiv vi lånade helt i mintskick. Beväpnade med stativ och ljusmätare åkte vi sedan på fotosafari i Östergötland och Småland. Hasselbladaren visade sig vara en fantastisk kamera som gav fantastiska bilder under en trevlig helg.

Mitt sämsta fotominne:
När jag för första gången framkallade film själv och körde 5 rullar Tri-X i D-72 istället för D-76. D-72 är pappersframkallare och kan möjligen användas för bladfilm om man är ute efter extrem kontrast. Resultatet blev, hur skall man uttrycka det, konstnärligt....

I kameraväskan har jag alltid:
Alldeles för mycket prylar. Seriöst. Varför släpar man runt på så mycket grejer för som kan vara bra att ha, men som sällan är det?

 
Barnbilder
Vanligt
5 bilder
VattenFärg
Vanligt
3 bilder
 
 
ANNONS