Annons
Användarnamn: Galdr
Ålder: 41 år
Bor: Sollentuna, Stockholms län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1998
Medlem sedan: 2004-07-12
Senast inloggad:

OBS!
Större portfolio på http://raven82.deviantart.com/
==================================

Börjar bli dags att uppdatera den här presentationstexten lite... :)

Jag började få intresse för fotografering långt tidigare, antagligen 1990 eller så, då min far har varit fotograf under många år. Började på mediaprogrammet 1998 och då fick intresset en nytändning, som väl egentligen aldrig dog ut, men det var svårt att hålla lågan brinnande utan en kamera.
2004 gjorde jag slag i saken och köpte min första egna digitalkamera, en Canon EOS 300D, med stativ och lite smågrejer till. Vartefter tiden går har man ju (som ni ser nedan) hunnit uppgradera sin utrustningslista med det nödvändigaste iaf.

Jag jobbar heltid som väktare, så fotograferingen får ju temporärt stå tillbaka, men under semestern och långledigheten (varannan vecka) så brukar det bli desto mer av den varan.

Föredrar väl att fotografera djur och natur, gärna insekter, men framförallt alla möjliga naturfenomen som kommer i min väg. Soluppgångar är fruktansvärt underskattade både som bilder och som fenomen.

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Nattbild, Macro, Reportage / Situation, Studio, Svart-vitt, Vilda djur, , Sport / Motorsport, Porträtt, Husdjur / Tamdjur

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker forum är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Det var nog när jag var ganska ung, antagligen inte mer än åtta år. Familjen var uppe i norra Sverige och fiskade. Lånade min pappas Nikon och skulle ta kort på hans fluga (flugfiske, ni vet?) när en öring precis hugger flugan och hoppar upp genom vattenytan. Tyvärr missade jag exponeringen, men minnet finns kvar.

Mitt sämsta fotominne:
Tror inte jag har något dåligt fotominne alls, utom de gånger man går ut och kommer tillbaka och vet att man inte känt "wow"-känslan när man tagit någon av bilderna.

Min största inspiration:
Hm. Naturen i sig själv, skulle jag tro. Känslor är också en inspiration, liksom John Bauer, samt ett antal författare.

Jag fikar helst:
Kan man fika snus? I så fall det, annars coca cola med nån sorts onyttigt bakverk till.

I kameraväskan har jag alltid:
Kameran? :D

Drömbilden är:
Svårt att nämna en specifik, men Noah Gray är på rätt väg.

 
Växter och sådant
Vanligt
2 bilder
Scenery
Vanligt
3 bilder
Studio
Vanligt
1 bilder
Djur av olika slag
Vanligt
4 bilder
Gott och blandat
Vanligt
0 bilder
 
 
ANNONS