Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: arkadia
Ålder: 57 år
Bor: Göteborg, Västra Götalands län (visa på kartan)
Kategori: Yrkesfotograf
Började fotografera: 2003
Medlem sedan: 2002-04-10
Senast inloggad: 2023-11-02 15:43

Född i södra Schweiz från en tysk mamma och en siciliansk pappa, flyttade jag i maj 2000 till Sverige. Fotografi har varit alltid en del av mitt liv, nu mer och mer. Tog över ett litet fotostudio sedan våren 2003 i Göteborg och flyttade i min egen stor studio i Partille september 2004.

Idag så fotograferar jag mest bröllop, porträtt, artister och företagsfoto. Som en del av min konst så fotar jag art-nude bilder mest på män. Kolla på min portfolio om min konst.

Mina äventyr finns även på www.cornelia-arkadia.blogspot.com

Ciao ciao
Cornelia

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Konstfoto, Macro, Barn, Bröllop, Mode, Studio, Posering, Svart-vitt, Produkter, Porträtt, Utrustning, Fine Art Nude, Resefoto

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels inne, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Varje gång jag lyckas med ett bild och jag är super nöjd, mesta dels när jag fotar manliga modeller, för då känner jag att det är verkligen JAG.

Mitt sämsta fotominne:
Frankrike, Ardèche: Jag gick up tidig på morgonen för att få underbara svart/vita bilder i en by med morgon sol. Jag gick upp och ner trapporna i byn, tog fina bilder, fick söta katter som sov på bild, och allt möjligt. Sen fastnade den självrullade 35 mm svart/vit rulle i kameran och japp.......hela film var bortkastad. Hur kul är det?

Min största inspiration:
Yann Arthurs-Bertrand som fotograf, livet i sig....... många andra fotografer.... Maplethorpe, Terry O'Neill

Jag fikar helst:
Antingen i stan i Göteborg (Kronhuset, Kringlan i Haga) eller så i min egen studio med mitt team, eller var som helst, bara att jag få fika.

I kameraväskan har jag alltid:
Canon EOS 5D Mark II och Mark III, 70-200 mm 2.8/Canon, speedlight 550EX och 580II, Canon 17-40 mm f4, Canon 50mm f1.8, Canon 24-70 mm, f2.8, Canon 85mm, f1.8, macro 100 mm, 2,8 , Lastolite reflektor guld/silver, enben stativ, 1 vit paraply, batterier i mängden, 4 minneskort, kablar till blixt, papper och penna, visitkort, skisser inför fotograferingar... tuggummi, vattenflaska och visitkort.

Drömbilden är:
en jättefin konstbild med 4 modeller, kanske dansare!

 
PORTRAIT
Vanligt
1 bilder
PEOPLE
Vanligt
8 bilder
UOMO / THE MALE BEAUTY
Vanligt
0 bilder
FOTOKONST
Vanligt
0 bilder
ITALIA
Vanligt
0 bilder
ART NUDE
Vanligt
1 bilder
 
 
ANNONS