Annons
Användarnamn: eXi
Ålder: 39 år
Bor: Årsta, Stockholms län
Kategori: Frilansfotograf
Började fotografera: 2002
Medlem sedan: 2002-04-29
Senast inloggad:

Marknadsansvarig för Profoto i Sverige/Danmark. Frilansar som bröllopsfotograf på somrarna. Utbildad bildjournalist som även jobbat som retuschör.

Min hemsida: www.rebeccaahremark.com

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Konstfoto, Gatufoto, Bröllop, Mode, Reportage / Situation, Studio, Svart-vitt, Arkitektur, Digital efterbehandling, Porträtt, Resefoto

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Mac och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Utan tvekan mitt examensarbete där jag under en månad åkte till Bangladesh för att skildra en familjs liv där nere. Fick lärdomar för livet och har tagit några av mina bästa bilder där nere.

Mitt sämsta fotominne:
När jag pluggade och hade lånat en 15.000 kronors glugg av skolan. Allt har gått frid och fröjd under hela projektet, men precis när jag var på väg upp för trappan hem så gick remmen på väskan sönder och kameran och objektivet åkte i backen med ljudet "krasch". Jag såg hur nudlarna jag åt som student skulle ersättas med enbart vatten och hur jag skulle få leva på ännu mer existensminimum under ett år. Men... som tur var var det bara motljusskyddet som pajade och jag överlevde även det året. :-)

Min största inspiration:
På mitt jobb får jag inspiration från fotografer varje dag och min bildbank i huvudet är fullproppad, men jag proppar gärna den mer full för var dag som går. Jag får aldrig nog av bilder och det finns grymt många duktiga fotografer där ute i världen som inspirerar mig, stora som små.

Jag fikar helst:
Där det finns gott kaffe. Helst någonstans på Söder.

I kameraväskan har jag alltid:
Canon 5D Mark III, Canon 85 mm 1,2 (hyr) Canon 50 mm 1.4 Canon 135 mm 2.0 Canon 70x200mm 2,0 (hyr) Canon 24x70 2.0 Samt: Profoto B2 250 AirTTL Profoto AirRemote TTL-C Profoto OCF Beauty Dish

Drömbilden är:
Inte tagen än.

 
Elle
Vanligt
1 bilder
Svartvitt.
Vanligt
0 bilder
Bröllop
Vanligt
3 bilder
Bangladesh
Vanligt
0 bilder
 
 
ANNONS