Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: Magnus Berggren
Bor: Glommen
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1972
Medlem sedan: 2006-11-19
Senast inloggad: 2023-12-27 16:13

Hej och välkomna till min sida. Hoppas ni hittar något av intresse att titta på.

Det bästa jag vet är att få kritik på mina bilder och jag uppskattar konstruktiva förslag till förbättringar mer än beröm.

Jag började fotografera på allvar i början av 1970-talet. Min äldre bror hade ett mörkrum hemma och jag och mina kompisar snappade snabbt upp intresset till hans förtret (han fick inte ha sina prylar ifred). Min första systemkamera var en Minolta SRT 303 som byttes ut till en ny Nikon F2 av 1976 års modell. Denna kamera älskade jag och har den kvar än idag. Som så många andra så inskränkte sig fotograferandet under många år till semester- och lite familjebilder. Denna period i mitt liv inträffade när barnen var små och livet var fullt av "måsten". Tiden var helt enkelt begränsad.

Jag är nu inne på min femte digitala systemkamera och tycker den digitala tekniken är superb. Den är nog en förutsättning för att jag ska hinna fotografera. Visst kan man sakna dofterna av alla kemikalier i mörkrummet men fördelarna med digitalt överväger tycker jag.

Eftersom jag är allmänt intresserad av naturen så försöker jag numera kombinera mitt natur- och fotointresse så jag hoppas det ska bli mer bilder på djur och natur samt landskap framöver. Jag har också en dröm om att lära mig macrofoto.

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Gatufoto, Nattbild, Macro, Vilda djur, Natur

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
När jag drömde att jag fått anställning på National Geographic.

Mitt sämsta fotominne:
När jag vaknade.

Min största inspiration:
Fotoböcker och fotosidan

Jag fikar helst:
i Danmark.

I kameraväskan har jag alltid:
Knökfullt.

Drömbilden är:
En konsertbild på en skrattande Van Morrison.

 
Svalbard juli 2008
Vanligt
13 bilder
Natt
Vanligt
1 bilder
Gatufoto
Vanligt
3 bilder
Lite av varje
Vanligt
2 bilder
Natur
Vanligt
4 bilder
 
 
ANNONS