Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Canon EOS 5Ds


Summering

Nyutvecklad sensor på 50,6 MP.



Artiklar om produkten

Betyg


(4.5/5)
(4.5/5)
(5/5)
(baserat på 2 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



2020-11-29 Fredrik AVT

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Otrolig upplösningspotential. Bra reglage och ergonomi. Enbart den mjukare och tystare spegeln hos denna modell jf med 5D III kan göra den intressant i dagens prisläge.
MINUS: Dåligt DR med dagens mått mätt. Det höga mp antalet kräver noggrann teknik om man skall dra full nytta av dess potential. 50mp avslöjar brister i teknik och brister hos objektiven.

I mångt och mycket en smått förbättrad 5DIII med högre mp antal. Den tystare och mjukare spegeln ger större trygghet vid fotografering med flera slutartider och gör den mer diskret. I Sverige är den lite väl nära i pris mark IV och då är nog denne mer mångsidig om man inte behöver 50mp. Däremot utomlands ligger den bättre till i pris och även om man sänker antalet mp i bilden har man nytta av den mjukare och tystare spegeln. Märker ingen större skillnad med den nya ljusmägaren dock men jag fotar råformat så redigerar exp ändå.

Liknande produkter: 5DsR, Canon R5, Sony A7RIII/IV, Panasonic S1R, Nikon D850/Z7 mellanformat

Pris: 13000
Sander Taats
2015-07-05 SanderTaats

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Ger helt andra möjligheter till detaljrika förstoringar.
MINUS: Högre upplösning kräver lite snabbare slutartider för att behålla skärpan.

Som Canon 5D Mark III fast med betydligt högre upplösning. Helt underbar kamera at jobba med.

Pris: 35990
ANNONS