Canon Legria HF G40: Recensioner | Tester | Produktinfo | Prisjakt - Fotosidan

Annons
Recensioner > Video + tillbehör > Canon Legria HF G40
Recension / Test / Priser / Fakta

Canon Legria HF G40


Summering

Efterföljare till HF G30, som delar grundläggande funktion och egenskaper med sin föregångare. Största nyheterna är uppgraderad bildsensor (samma som i nya XA-serien) och ett antal lägen för ...

Läs mer


Betyg


(1/5)
(baserat på 1 recension)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!

Mer info

Efterföljare till HF G30, som delar grundläggande funktion och egenskaper med sin föregångare. Största nyheterna är uppgraderad bildsensor (samma som i nya XA-serien) och ett antal lägen för kontrast- och dynamikoptimering, såsom högdagerprioritet (Highlight Priority Gamma) och brett dynamikområde (Wide Dynamic Range Gamma).

Tillverkare: Canon
Tillverkarens produktsida

Recensioner

Magnus Kimura
2024-06-23 MagnusFoto
PLUS: Lätt att använda. Två SD-fack.
MINUS: Kamerans zoomfunktion är dålig och gör kameran överlag undermålig. Konstant vidvinkel funkar... och den zoomar ut till max vidvinkel av sig själv.

Dödar nöjet med att filma.

Problemet med zoom... ja, det är ett vanligt problem. Det är helt uppenbart att det är en majoritet av oss som har köpt den här att det är ett problem i G40 - och i andra modeller med har jag förstått efter att ha sökt efter information om problemet.

Jag köpte min 2017, strax innan min systemkamera slutade att fungera. Den modellen hade ingen videofunktion och jag ville ha en videokamera. Jag sökte noggrant efter en som skulle passa mig. Den jag bestämde mig för var Legria G40.

Jag bestämde mig för den efter att ha läst om den på olika sidor online och även recensioner, men då fann jag inget om zoomproblem. Detta fann jag när jag sökte närmare om problemet när det uppstod.

Köp den inte.

Jag är besviken på den och det är pga att zoomfunktionen krånglar. Det är inte roligt alls och jag använder inte kameran så som jag hade i tankarna att göra. Det går att använda den med statisk vidvinkel... Om jag zoomar in så drar den tillbaka ut igen. Det går inte att vara kreativ när det är så och det dödar nöjet med att filma.

Med problemet så går det inte att sälja den, bara för en fraktkostnad - om ens det.

Med det priset den såldes för då så skulle inte det här vara ett problem, det skulle ha varit fixat. Redan innan jag köpte min var problemet känt, så Canon har verkligen tagit ett högt överpris på den här videokameran.

Efter att ha sökt efter problemet och problemlösning så fann jag att det var vanligt. Det verkade gå att fixa själv med krångligt, pilligt ingrepp eller så kunde Canon fixa det för vad som verkar vara ca $400.

$400? För en kamera som redan kostade över det dubbla att köpa? På det så skrev många att problemet återkom även efter den servicen. Även om reparationskostnaden skulle vara mindre eller tom gratis så skulle det inte vara värt det.

Canon har tillverkat en mycket dålig videokamera och varit oförmögna eller helt ointresserade av att fixa problemet. Ett så renomerat företag med produkter av hög kvalité skulle inte låta detta ske överhuvudtaget.

Här har Canon misslyckats totalt.

Vid användning av fjärrkontroll, så fungerar zoomen bättre, men jag upplever det som att det är sämre kontroll via den och nu verkar det som att kontakten mellan fjärrkontrollen och kameran inte funkar bra, även om jag nyligen bytt batteri i kontrollen. Förut kunde jag änvända kontrollen bakom kameran, men nu behöver jag vara framför och oftast, om inte alltid, måste jag trycka på kamerans zoomkontroll innan den börjar zooma med hjälp av fjärrkontrollen.

Den här fjärrkontrollen var ett tillbehör. Den kom inte med från början.

Canon har misslyckats totalt med Legria G40 och varit oförmögna att fixa problemet.

Köp inte den här modellen. Den dödar nöjet med att filma.

Liknande produkter: Flera olika av Canon, Panasonic mm

Kundtjänst: Ingen erfarenhet. Efter att ha sökt och läst om problemet och att det återkom efter service, bestämde jag mig för att inte åtgärda det.

Pris: 9000

Forumdiskussioner

Det finns just nu inga diskussioner kopplade till denna produkt. Det kan ändå finnas diskussioner som går att hitta med sökfunktionen.

Till salu i Köp&Sälj

Det finns just nu inga publicerade radannonser med denna produkt.

Bilder tagna med produkten

Det finns just nu inga publicerade bilder med denna produkt.

Ägare

Medlem Lagd i kameraväska +
Pulsatilla 2019-06-17 17:55:49


Ser du något felaktig information? Kontakta oss och beskriv felet noga så skall vi kika på det.

ANNONS