Corel Paint Shop Pro Photo X2: Recensioner | Tester | Produktinfo | Prisjakt - Fotosidan
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Recension / Test / Priser / Fakta

Corel Paint Shop Pro Photo X2


Summering

Citerat från Dustins hemsida:
"Corel Paint Shop Pro Photo X2 är det perfekta valet för den engagerade fotografens digitala mörkrum. Här finns både enkla, automatiska fotojusteringar och verktyg för ...

Läs mer


Betyg


(4.5/5)
(baserat på 2 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!

Mer info

Citerat från Dustins hemsida:
"Corel Paint Shop Pro Photo X2 är det perfekta valet för den engagerade fotografens digitala mörkrum. Här finns både enkla, automatiska fotojusteringar och verktyg för precisionsredigering. Ett inbyggt Learning Center gör det enkelt att komma igång. Gör enkla småjusteringar med några snabba klick eller använd precisionsverktygen för att ta fram den bild du alltid önskat – medan du behåller originalfilen. Skapa din egen modellstudio med funktioner för vitare tänder och djupare solbränna. Kombinera flera exponeringar med den nya funktionen för HDR Merge som hjälper dig skapa högdynamiska bilder. Ett nytt expresslabb gör det möjligt att korrigera dussintals bilder på samma tid som det brukade ta att fixa en handfull."

Tillverkarens produktsida

Recensioner

Jenny Molnar
2012-06-21 Yen
PLUS: Oändlinga funktioner. Fotoramar och former som följer med.
MINUS: Minnesanvändningen! Datorn är tokseg när programmet arbetar med raw-bilder.

Älsklingsprogrammet, kan allt jag vill och lite till. Behöver inte konvertera raw, bara att arbeta direkt. Katalogiserar, redigerar, retuscherar och skapar. Kör X2 Ultimate versionen- med allt extra "lull".

Liknande produkter: Adobe Photoshop CS2
Sven Persson
2008-03-16 Falkman
PLUS: Lättjobbat för den som är van vid PSP. Bra och logiska funktioner. Snygg layout och gränssnitt. Trevligt att ha en neutralgrå bakgrund som lyfter fram bilderna. För priset av 995:- Är det helt klart ett fynd. Med tanke på vad man får för priset.
MINUS: Inte mycket negativt förutom att vissa funktioner kan vara aningens sega för datorn. Här är en miss från Corel: Ett program som heter coreliomonitor.exe installeras i Autostart vid installationen av programmet. Det är ett program som har med oraganiseringen av bilderna att göra. Detta orsakar "Ingen disk i cd-spelaren" när man kör ut cd:n. Ett känt problem som Corel har tagit upp på sin hemsida. Beskrivningen citerad från Corels support: The CorelIOMonitor is a program used to assist with the organizer in Paint Shop Pro X2. We do not suggest disabling it but customers experiencing problems with the ejection of removable media may wish to do so. 1. Open the MSCONFIG utility. XP: Start > run > type "msconfig" > OK Vista: Start > type "msconfig" > Enter 2. Go to the Startup tab then uncheck the tick box beside CorelIOMonitor.exe 3. Select Apply then restart your computer. En klar bug jag hoppas det fixar med en mjukvaruuppdatering.

Har använt programmet i en månad nu. Egentligen lite för kort tid för att recensera det på ett informativt och omfattande sätt då programmet innhåller en hel del funktioner.

Nu ska sägas att jag har kört PSP 7 i flera år och naturligtvis kan man inte jämföra dessa två versioner med varandra.

Jag köpte den engelska versionen av PSPX2 då det var det språket jag var inkörd på. Jag kommer nog aldrig att använda de mer avancerade funktionerna utan nöjer mig med Curves, Levels, Historigram, Channel Mixer, Hue and Saturation för att nämna några av de enklare funktionerna. Jag vill inte att bilden ska ändras allt för mycket från kameran.

Kan också nämnas att jag var "tvungen" att använda PSP7 ganska mycket när jag fotade med min Sony 5 mp. digital-kompakt. Nu med min nya Nikon D300 är ju bilderna ganska bra direkt ur kameran.

En av de finesser jag fastnat för bl.a.är svart/grå/vit-pippeterna. De fanns inte i det gamla programmet. Ett bra program och lättförståeligt så här långt.

I vissa fall drar PSP en del minnesresurser med de stora bildfiler som blir av D300:an. Lite skillnad på 5mp och 12mp! Kör en Core2 Duo 2,66 ghz och drygt 2 ghz minne, men funderar allvarligt på att köpa mer minne.

Återkommer med ytterligare recension längre fram när jag kommit mer in PSPX2.

Tillägg per 2009-04-13 (efter drygt ett år):

Ett stort plus för verktyget där man omvandlar bilder till svart-vitt. Man väljer ett färgfilter (ur ett färgspektra) man vill kovertera bilden till. Enkelt och snabbt. Man slipper hålla på med channel mixer.

Ett minus: När man använder verktyget för sned horisont "straighten" och därefter vill göra en "crop" hänger sig PSP och man är tvungen att köra en "Ctrl Alt Del" för att avsluta programmet. Det går att komma runt om man mellan "straighten" och "crop" kör någon annan funktion. Är jämrans irriterande.

Kundtjänst: Inga

Köpt hos: Dustin

Pris: 995

Forumdiskussioner

Det finns just nu inga diskussioner kopplade till denna produkt. Det kan ändå finnas diskussioner som går att hitta med sökfunktionen.

Till salu i Köp&Sälj

Det finns just nu inga publicerade radannonser med denna produkt.

Bilder tagna med produkten

Ägare

Medlem Lagd i kameraväska +
Hilen@ 2008-05-20 15:06:09
jamesboy 2008-11-13 16:14:16
KristinFoto 2009-02-03 15:50:30
Belinda Bernfort 2009-02-10 21:37:17
Thobbe 2010-01-01 14:15:12
swezingo 2010-05-23 18:41:16


Ser du något felaktig information? Kontakta oss och beskriv felet noga så skall vi kika på det.

ANNONS