Tamron AF SP 70-300mm F/4-5.6 Di VC USD



This premium, state-of-the-art, telephoto zoom lens is the culmination of decades of outstanding innovation in ultra-long-range zoom optics by Tamron. It provides professional and enthusiast users of full-frame and APS-C format digital SLR cameras with the ultimate in image quality and handling in t...Läs mer



2016-10-11 crille_80

PLUS: Bra skärpa,bildstabelisering snabb fokus.. Bra peng
MINUS: Knapparna är lätt och komma åt när man går med kameran mot kroppen!

Trevligt objektiv som är skarpt och med en väldigt bra bildstabelisering.. autofokusen funkar Kalas och är snabb!
Bra peng för brännvidd och fina funktioner.

Kundtjänst: Cyberfoto

Pris: 4000.00
2016-10-11 crille_80

PLUS: Bra skärpa,bildstabelisering snabb fokus.. Bra peng
MINUS: Knapparna är lätt och komma åt när man går med kameran mot kroppen!

Trevligt objektiv som är skarpt och med en väldigt bra bildstabelisering.. autofokusen funkar Kalas och är snabb!
Bra peng för brännvidd och fina funktioner.

Kundtjänst: Cyberfoto

Pris: 4000.00
2016-07-09 Bengt-Arne

PLUS: Fin skärpa även på största bländare.
MINUS: Det är lätt att av misstag ändra knapparna för stabilisering och manuell focus, borde vara mer motstånd.

Mycket privärt objektiv. Har haft Canon 100-400mm och upplever detta Tamron som lika skarpt och betydligt lättare vikt. Canon tappade en del på 400mm.

Liknande produkter: Har haft Canon 100-400mm.
2016-02-01 Hoggen46

PLUS: Prisvärt! Bra bildstabilisering, skärpa och byggkvalitet
MINUS: Motljusskyddet är stort, något högljudd bildstabilisering

Klart över förväntan och väl värt pengarna! Har läst runt ett bra tag om olika telezoomar och tvekat länge beroende på att jag har haft svårt att definiera mitt behov. Har länge spanat på Canons 70-200 f4 L men kanske främst som begagnad. Hittade även ett Sigma 100-300 f4 som verkade intressant men fastnade ändå för Tamrons 70-300 VC av ett par anledningar: bildstabilisering, 70-300 mm och priset. Var dock mer tveksam till bild- och byggkvalitet. Men när Fotokungen erbjöd objektivet för 2490 (2590 inkl UV-filter från Kenko) kunde jag inte låta bli. Och nu undrar jag varför jag inte slagit till tidigare. Sett till pengarna är det ett fantastiskt objektiv. Bildstabiliseringen är klart bättre (även om den låter en del) än mina tidigare erfarenheter. Byggkvaliteten är riktigt bra, känns rejäl och inte alls sladdrig som objektiv kan göra. Skärpan sitter riktigt bra och autofokusen har bara fått jobba ordentligt under svåra förhållanden (trädgrenar respektive dåliga ljusförhållanden).

Tillägg efter några månader: ska erkännas att det var lite nyhetens behag att använda objektivet i början. På senaste resan låg det mest och tog upp plats i väskan. De gånger det åkte på kameran kändes omfånget fel ändå. Men tack vare låg vikt och smidigt format var det ändå värt att släpa med objektivet. Som någon mer har skrivit är det lite för lätt att komma åt AF och VC-knapparna oavsiktligt dock. Man märker det ganska snabbt om inställningarna har ändrats, men viss irritation uppstår ändå. Fortfarande ett kanonköp till det pris jag fick objektivet för!

Liknande produkter: Sigma 100-300 f4 (begagnat),
Canon 70-200 f4 L (begagnat)

Kundtjänst: Mycket trevligt bemötande hos Fotokungen på Kocksgatan i Sthlm

Pris: 2490.00
2015-10-05 krillnecks

PLUS: skarpt billigt
MINUS: inga :)

mycket bra objektiv :)

Pris: 3200.00
2015-08-20 mats0610

PLUS: Priset, bildkvaliteten, konstruktionen, zoomomfånget, bildstabiliseringen
MINUS: Ljuskänsligheten 4-5,6 men helt OK

Använt objektivet en vecka i "fält" och följt två fotbollslags drabbningar i Gothia Cup under en vecka i sommar. Är mycket, mycket nöjd och belåten med både den snabba autofocusen, skärpan och bildkvaliteten för övrigt. Ska lägga upp några bilder från turneringen inom kort!
Jag är glad men hyfsat ambitiös amatör och har tidigare fotat fotboll och annat med mitt Sigma 18-250 men Tamron 70-300 slår det alternativet på alla plan när det gäller telefoto från brännvidd 70 och över!! bara att inse att sk. superzoomar inte kan mäta sig med en gedigen telezoom.
Min kamera är en Canon 600D och jag har fotat ända upp mot ISO 1600 med hyggligt resultat.

Liknande produkter: Canon 70-200 f4, Sigma 70-300, Canon 70-300

Kundtjänst: Ingen erfarenhet

Pris: 3290.00
2015-06-30 nelsing

PLUS: Billigt,Stor zoom omfång, superbra bildstabilisering, skarpt.
MINUS: Tycker den tappar i skärpan i omfånget 250-300mm, reglagen för autofokus och bildstabiliseringen är alldeles för lätta att råka ändra på.

Har haft och använt detta objektivet i lite mer än ett år nu och är väldigt nöjd med vad det levererar. Skärpan är riktigt bra men självklart inte lika bra som vad de dyrare glasen leverar. Tycker inte det finns något att klaga på och det känns lite som om att man får mer än vad man betalar för i jämförelse till sitt pris.

Pris: 3290.00
2015-06-01 Qiwi

PLUS: Stabil, snabb,priset, tyngden.
MINUS: ena focusringen, närmast kamerahuset känns lite för lätt att komma åt så att den vrids

Jag gillar den som nybörjare, den ger det mesta för priset. Tyckte den var lite noisy i början men man glömmer bort det snabbt.

Pris: 3500.00
2014-08-11 Ulf Ohlsson

PLUS: Skärpa, pris och vikt. Gediget
MINUS: Utifrån det jag köpt: inget

Jag har lite svårt att förstå kritiken. Köpte ett för ca en månad sedan och är helnöjd. En detalj av det jag tycker är riktigt bra är bakgrundsokärpan. Jag har en Sigma 70-200 2.8. Tamron är skarpare, lättare men ljussvagare och många tusenlappar billigare

Liknande produkter: Nikon 70_300

Kundtjänst: Toppen

Pris: 3190.00
2014-08-11 alexander.hugestrand

PLUS: Byggkvalitet, bildstabilisatorn, skärpa, färger och kontrast.
MINUS: Bakgrundsoskärpan, lösa knappar.

Utan att skriva "för sitt pris" så tycker jag att det för mina behov (d.v.s. en glad amatör som ej trycker upp bilder i storleksordning fototapet) är superskarpt, har underbar bildstabilisering för stillbilder (kanske inte för video) och i övrigt bra på alla sätt och vis utom ett - bakgrundsoskärpan. Den blir i många fall stressig och i vissa fall avskyvärt ful rent ut sagt. När solen blänker i vattendroppar blir det gärna vita ringar över hela bilden istället för de ljusbollar man vill ha. Man bör undvika skarpa kontraster i bakgrunden. Gör man det kan man tvärt om få väldigt lugn och fin oskärpa. Så om man är riktigt kräsen och vill ta fina porträtt på människor bör man nog överväga andra alternativ. Men det går att ta fantastiska bilder även med detta, under rätt förhållanden.

Ett annat litet minus är att knapparna för fokus och VC är lite lösa och slår om bara av att plocka upp och stoppa ner kameran i kameraväskan.

Liknande produkter: Canon 70-300mm f4-5.6 L

Pris: 3390.00
2014-03-26 MangeNikon

PLUS: Skärpa. Perfekt även för att fota byggnader.
MINUS: För de riktigt långa avstånden är det kanske inte optimalt

Tagit många bra bilder på djur och fåglar med detta objektiv. Perfekt när man är inom "rimligt" avstånd från objektet. För de riktigt långa avstånden kanske man väljer ett dyrare tyngre tele med längre räckvidd. Men för detta pris så är det ett oerhört bra köp.

Pris: 3100.00
2013-08-26 nennulf

PLUS: Skarpt och Effektiv bildstabilisering
MINUS: För det priset finns det inget att anmärka på :-)

Mycket bra i förhållande till priset!

Pris: 3300.00
2012-11-26 Bim-O

PLUS: Skarp, bra VC:egenskaper, djupt motljusskydd, tyst, snabb ultrasonic driver.
MINUS: En aning tung. Knapparna för VC och AF går för lätt, Knäpper inte fast ordentligt, Har fixat det själv.

För sitt pris en riktigt bra telezoom med snabb och tyst focusering.
Det surrar till och bilden fryses när den focuserat.
Superskarpt porträttobjektiv med snygg bakgrundsoskärpa.

Köpte detta tillsammans med Nikon D5000 kit för ungefär 8500:-

Liknande produkter: Jag visste vad jag ville ha.

Kundtjänst: Inte behövt

Pris: 8500.00
2012-08-01 Philip Slotte

PLUS: Priset, Bildstabilisatorn
MINUS: Inget

Sjukt nöjd över det här objektivet , bildstabiliseringen är grym.

Pris: 3590.00
2012-07-23 bågenheim

PLUS: Skärpa. Bildstabilsatorn! Priset. Vikten.
MINUS: Skärpan vid 300 mm, hade gärna sett samma skärpa som vid resten av zoomomfånget.

Köpte denna för att ha ett lättare och inte lika dyrt objektiv med när jag reser. Mycket nöjd än så länge, bildstabiliseringen fungerar lika bra om inte bättre än på mitt 70-200 VR II. Skärpan på 300 är inte lika bra som vid resten av zommomfånget, men när jag jämför blir det inte riktigt rättvis med tanke på det låga priset. Skärpan duger till det mesta, det går ju att skärpa upp lite i PS. Allergisk mot alla motljuskydd med bajonettfattning, de lossnar alldeles för lätt enligt min mening.

Liknande produkter: Nikkor 70-300, Sigma 70-300

Kundtjänst: Cyberphoto leverarar alltid bra än så länge. Ej behövt service tack och lov:-)

Pris: 3790.00
2012-07-02 Janne L W

PLUS: VC, skärpa, priset
MINUS: Ibland svårt att hitta fokus i dåligt ljus.

Köpte mitt objektiv i går och blev förvånad över hur skarpa bilder objektivet kunde ge. Även autofokus var snabbare än väntat och vibrationsreduceringen är jag mycket imponerad av. Vid full zoom så fryser den nästan objektet och ger en skarp och färgrik bild.

Pris: 3590.00
2012-06-11 ventusx

PLUS: Många
MINUS: Lite glappande motljusskydd

Jag har proffs optik hemma men billigare Tamron spelar i samma liga. Kanske inte riktigt samma ytfinish/byggkvalité men är du ute efter en optik som levererar mycket fina bilder och har inbyggd stabilisering då ska du klart köpa Tamron 70-300 VC.

Dyrare 70-200 från bla Tamron, Sigma, Nikon, Canon...har egentligen inte så mycket att komma med.

Kundtjänst: Cyberphotos kundservice är bäst :-)

Pris: 3790.00
2012-06-11 kapten mike

PLUS: Suveränt tele
MINUS: Att det inte finns Svensk Manual

Jag är en glad amatör som införskaffade ovanstående Tamron. Jag läste om era förträffliga recensioner.eftersom Jag inte kan Engelska, så fattar jag inte vad som står i manualen eller bruksanvisningen.är set så att man måste finjustera manuellt efter fot-meterskalan eller vad är den till för. Ni har varit så hjälpsaamma tidigare, så kanske Jag får be Er om Hjälp hur detta fungerar. Det verkar som omSvenskarna inte behöver manualer och bruksanvisningar till elektroniska och digitala prylar. Jag har nästan alltid problem med manualer enär de alltid skrivs på Engelska, Tyska och Franska

Pris: 3760.00
2012-06-07 Fanraig

PLUS: Fantasisk VC. Inga problem att ta handhållna bilder vid 300mm.
MINUS: Inga alls än så länge. Det lägre ljusinsläppet var ju väntat.

Det tog emot att välja ett "budgetalternativ" istället för Sigmas eller Nikons egen 70-200 /2.8, men plånbokens tjocklek var avgörande. Och nu är jag väldigt nöjd att jag slog till. Jag har tidigare lånat och testat Nikons 70-200 /2.8 och som hobbyfotograf tycker jag att Tamrons telezoom är lättare att ta bra bilder med. Den lägre vikten och Tamrons VC ger bra stabilitet utan att behöva stativ.

Tajmade in köpet bra precis när Cyberphoto hade kampanj på just detta, så UV-filter och en bra och välbehövlig kameraväska för hus+objektiv och extraobjektiv följde med.

Liknande produkter: Sigma EX 70-200/2,8 APO DG HSM OS, Nikon AF-S 70-200/2,8G IF-ED VR II

Pris: 3790.00
2012-05-22 Saltis

PLUS: En FANTASTISK stabilisator
MINUS: Lite stor och klumpig

Köpte objektivet för en dryg månad sedan.
Skärpan är OK men det viktigaste med objektivet är bildstabilisatorn.
Den är fantastisk.
Jag har kunnat ta handhållna bilder inomhus på 300 mm, med crop gör det 480mm, på 1/40s.
Det trodde jag aldrig skulle gå.

Pris: 3590.00
2012-05-08 trapper

PLUS: Skärpan, Priset, Välbyggt
MINUS: Kan inte komma på något.

Jag är mycket nöjd med detta objektiv.
Tänkte först köpa ett Canon 70-200 f4 is. Men efter att jag testat båda objektiven så insåg jag, som amatörfotograf att det inte är värt att betala 3-4 gånger så mycket för att få likvärdig eller obetydligt bättre bild med Canon objektivet.

Uppskattar zoomomfånget 70-300mm, motsvarande 112-480mm på min Canon 600D.

Som en annan recensent här skrev.
Man får i detta fall mycket mer än man egentligen betalar för.

Liknande produkter: Canon 70-200 f4 is

Pris: 3590.00
2012-03-26 Mandrake61

PLUS: Lätt och begripligt.
MINUS: Otätad,

Jag är nybörjare och har inte något annat att jämföra men det värkar vara rätt mycket objektiv för de pengar jag expanderade.
2012-03-25 Kung_Rikard

PLUS: Priset, tyngden och bildkvaliten
MINUS: Det kan vara lätt att komma åt reglagen för AF när den hänger i Black rapid remmen

Köpte den efter att provat Canon 70-200 L 4 USM och läst recensionerna här på fotosidan. Grymt nöjd med objektivet.

Liknande produkter: Canons motsvarighet och 70-200 L 4 USM

Pris: 3600.00
2012-03-11 salstad

PLUS: Kostnaden, skärpan, känslan
MINUS: Inga hittills

Ett av de bästa jag provat, verkligen kanon objektiv för den pengen. Bildstabiliseringen funkar riktigt bra, riktigt snabb fokus och bra känsla i objektivet.

Liknande produkter: Tamron 28-200, Canon 70-200 f4 L IS USM, Canon 300 f4 L IS USM

Kundtjänst: Hegethorns, har inte behövt använda dem. Dock mycket trevliga vid köpet

Pris: 3500.00
2012-02-04 Martinro

PLUS: prisvärd, skarp på full öppning
MINUS: svårt att hitta fokus ibland, skrapande ljud vid manuel fokusering(inget vid autofokus dock)

Köpte det här eftersom jag behövde ett bra och prisvärt tele till naturfoto(främst fåglar). Kan inte säga annat än att jag är supernöjd med tanke på den billiga prislappen. Det enda som jag kan klaga lite på är att den kan ha svårt att hitta fokus ibland(framförallt motljus).

Liknande produkter: canon 70-300 usm

Kundtjänst: trevlig, svarar snabbt på mail

Pris: 3790.00
2012-01-29 hermelin

PLUS: Lätt och smidigt. Tar bra och skarpa bilder. Billigt!
MINUS: Skulle vilja ha ett stativfäste eller plats att sätta på ett på objekivet.

Ångrar inte en sekund att jag köpte detta objektiv. Tycker det är fantastiskt för det priset. Fotar mest fåglar handhållet och jag tycker det presterar bra.

Liknande produkter: Canon 80-200L, Canon 100-400L, Sigma 80-400

Kundtjänst: Ingen erfarenhet.

Pris: 3590.00
2012-01-11 Blirre

PLUS: Gediget bygge, bra skärpa hela vägen, prisvärt!
MINUS: Tar lite tid på sig att hitta fokus vid 300mm

Prisvärt, prisvärt, prisvärt.

Du får en otroligt välbyggd och skarp telezoom för de futtiga tusenlappar du behöver lägga ut.

VC-funktionen är fantastiskt bra och nyper verkligen tag i bilden och håller den blick stilla.

Köpt hos: Yodobashi Camera

Pris: 4000.00
2011-08-29 Janne Wborg

PLUS: Skärpan, tyngden och fokuset
MINUS: Har inte hittat några än

Blev lite förvånad att ett så billigt objektiv kunde prestera bilder med sådan skärpa. Fokuset är väldigt snabbt. Inga problem att följa en fågel i flykt. Känns väldigt gediget.

Köpt hos: Byte
2011-07-08 mraros69

PLUS: Super skärpa, underbar färg återgivning, snabb AF
MINUS: Det som är bakom kameran

Jag provade ett par budget varianter först, vart ej nöjd. Därefter funderade jag på ett beg. Canon 70-200 F4 när jag började läsa om Tamron här på Fotosidan och vad olika personer tyckte om det. Jag åkte och köpte ett för två dagar sen och kan inte annat än säga underbart. Har redan tagit helt underbara bilder. Tack för era omdömen.

Liknande produkter: Tamron 55-200, 70-300, Sigmas 70-300, Canon 70-300 med och utan IS samt 55-250 med IS

Kundtjänst: Vid köpet fick jag med två Hoya filter värda ca 800 kr/st

Köpt hos: mediamarket

Pris: 3900.00
2011-06-03 Dobby

PLUS: Superskärpa! Snabb autofokus, bildstabiliseringen fungerar klockrent.
MINUS:

För det här objektivet gäller verkligen inte regeln "du får vad du betalar för", utan du får mycket mer. Helt otroligt prisvärt!

Kundtjänst: Trevlig och kunnig personal

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 3999.00
2011-02-22 Hans-Eric

PLUS: Bildstabiliseringen, skärpan, autofokusen och priset.
MINUS: Har inte hittat något än, men tror det blir svårt att hitta något minus.

Grymt imponerad av bilstabiliseringen går ju att handhålla med nästan hur lång tid som helst. Bilden bara fryser när man trycker ner avtryckaren.

Otroligt bra skärpa.

Fokusen fungerar väldigt bra, sett klagomål på att den ska vara långsam och ljudlig, men jag tycker inte det.

Tycker byggkvaliten verkar vara riktigt bra, fokus och zoomringarna går mjukt och fint.

Otroligt imponerad av detta objektiv som bara kostar 3999 kr.

Liknande produkter: Nikon 70-300 VR och Sigma 70-300 OS

Kundtjänst: Bra information innan köpet och väldigt snabb leverans.

Köpt hos: Japan Photo

Pris: 3999.00
2011-02-10 gunnar_loeb

PLUS: Bra bildstabilisator, skarpt, relativt ljusstarkt. Snabb och bra AF
MINUS: Stort, tungt

Helt overklig bildstabilisering!
Väldigt skarp är första intrycket. Skarp på 70/4, i ändläget får man blända ner till ca 8.

Hade Canons 70-300/4,0-5,6 IS USM tidigare.
Tamron är bättre på alla sätt! Mycket skarpare speciellt vid 300 mm.

Liknande produkter: Canon 70-300/4,0-5,6 IS USM

Kundtjänst: De på Japan Photo flemminggatan är helt underbara!

Köpt hos: Japan Photo

Pris: 3999.00
2011-01-20 CDolk

PLUS: Skärpan, bildstabiliseringen, bra autofokus.
MINUS: ...inte hittat något ännu...och jag granskar den kritiskt.

Är så otroligt imponerad av detta objektiv.

Ville ha ett objektiv med lite längre räckvidd.
Hade hoppats på att det skulle varat hyfsat skarpt.

Det var så mycket mycket bättre än så.
Otroligt skarpt hela vägen från 70 till 300 mm redan fullt öppen.

Bildstabiliseringen är väldigt bra och tillåter längre slutartider.
Känns lättare att få skarpa bilder med denna glugg än andra jag använt.

Den känns bra byggd. Kanske inte som Nikons 70-200 VR....men ändå väldigt förtroendeingivande.

Det är kul att fotografera med denna glugg.

Ser man prislappen så kan man inte annat än le.....
Borde kostat 5000-6000 mer... med tanke på prestandan.

Liknande produkter: Nikon 70-300 VR. Nikons variant är inte i klass med denna tyvärr.
Jag gillar annars Nikons optik väldigt mycket.

Kundtjänst: Inte behövt.........

Köpt hos: Japan Photo

Pris: 3999.00
2010-12-08 Fredrik Gson

PLUS: Stabiliseringen! Snabb fokus, skarp och otroligt prisvärd.
MINUS: Inte helt tyst, men nästan. Egentligen inga minus med tanke på priset.

Fantastiskt prisvärd! Mycket objektiv för pengarna.
Stabiliseringen drar igång endast vid halvt nedtryckt.
Men sen smäller det bara till och bilden är som gjuten i betong (nästan). Helt otroligt bra!
Känslan av gluggen är kanske inte "canon", men helt ok. Ringarna går tyst o mjukt.
Fokuseringen är mycket snabb.
Läst en mängd recensioner innan köp. De stämmer.
Bästa 70-300 i prisklassen, helt klart.
Dessutom..canon...motljusskydd medföljer!!

Liknande produkter: Canon, Sigma.

Kundtjänst: N/A

Köpt hos: FotoKungen

Pris: 4485.00
2010-11-26 fredrikro

PLUS: Bildstabiliseringen! Snabb AF. Bra färgåtergivning. Skarp.
MINUS: Lite stor och tung jämfört med exvis Canons 70-300. Zoomringens placering ytterst som gör att den täcks av motljusskyddet om man sätter på det bakvänt. AF låter något - men det känns inte som något problem.

Köpte objektivet eftersom det har skrivits mycket positivt om det på nätet. Och efter att ha haft det några veckor kan jag inte annat än instämma i lovorden. Skärpan är utmärkt, AF snabb (även om den låter en del), färgerna fina. Men framför allt är det VC:en (Tamronska för bildstatbilisering) som slår en. Man fokuserar på något och så plötsligt känns det som om bilden i sökaren hoppar till lite och blir alldeles stilla. Trots att jag knappast kan skryta med att ha världens mest stabila händer har jag lyckats ta skarpa bilder på 300 mm med en slutarhastighet på 1/13! Helt nya möjligheter öppnar sig för den som inte har råd med ett 2.8-zoom. Definitivt ett kap till det priset, speciellt för den som kan köpa objektivet i USA.

Kundtjänst: Canon 70-300 IS.

Köpt hos: Adorama





Elinchrom Skyport Plus HS