Annons

Nikon D800

Kraftfull proffssystemkamera med högupplöst CMOS-sensor i FX-format och 36,3 megapixel, ISO-känslighetsintervall 100–6 400 (utökningsbart), bildhanteringsmotorn EXPEED 3, samt serietagning med 4 bps och D-Movie i 1080p med full HD-kvalitet i 30p, 25p och 24p. Ett bra sätt att ta kontroll över bilden...Läs mer

Övergripande: 
Att använda: 
Hållbarhet: 
(baserat på 49 recensioner)
Skriv en egen recension




2017-06-18 TVS

Att använda: 3 Hållbarhet: 5

PLUS: D800 är den bästa kamera jag har ägt.
MINUS: Något klumpig

D800 är den bästa kamera jag har ägt.

Liknande produkter: D810

Pris: 32000.00
2016-10-11 Jray

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: DYNAMISKA OMFÅNGET Mpix FF
MINUS: inga

ARBETS HÄST
2016-03-20 MyBeauty

Att använda: 2 Hållbarhet: 5

PLUS: Grym bildkvalitet
MINUS: Tunga filer så krävs en bra dator, seg seriebildtagning på enbart 4bps

Grym kamera som levererar riktigt grymma bilder. Har fotat mycket med kombinationen av nikons 70-200 2.8G VR2. Har aldrig någonsin gjort mig besviken. Helt klart min favorit i kameraväskan!

Pris: 14500.00
2015-10-03 bomalt

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Upplösning, dynamiska omfånget
MINUS: Serietagningen, ISO-egenskaperna, slutarljudet högt

36 mpx blev en fantastisk upplevelse. En otrolig skärpa och bildkvalitét! Det dynamiska omfånget och färgåtergivningen är imponerade. Bildfilerna blir ganska stora (RAW-NEF) men inget som jag upplever som ett problem även med en inte alltför snabb dator. För att vara så många pixlar är ISO-egenskaperna riktigt bra.

För att verkligen utnyttja den detaljrikedom (skärpa) som denna kamera kan prestera, krävs att man kalibrerar objektiven som man tänker använda. Gjorde det och det blev skillnad, särskilt med ljusstarka objektiv som används "på full glugg".

Kamerahuset med batterigreppet MB-D12 blir ganska tungt men ger en bra balans med längre objektiv. Vid serietagning är inte antalet bilder per sekund kanske det bästa vid sport- och actionfotografering.

En kamera som jag verkligen kan rekommendera!

Liknande produkter: Nikon D800E

Kundtjänst: Alltid den bästa!

Köpt hos: Foto ABild

Pris: 12500.00
2015-01-23 JoakimS

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Bildkvalité, funktionalitet, kvalitet, ergonomi
MINUS: --

Jag köpte kameran i maj 2012 (Beställde samma dag som den annonserades). Det första intrycket består. Det är en gedigen kamera som ger mycket bra bilder. Jag använder den huvudsakligen med Nikons 24-70/2.8 och det finns inte mycket negativt att säga om den kombinationen.
Många klagar på greppet, men jag tycker kameran ligger bra i handen och avstår batterigrepp till förmån från ett lättare och smidigare paket.
Jag har också svårt att förstå de som klagar på filstorleken. Självklart kräver hög upplösning större filer. Jag har ingen superdator. En enkel laptop med i5 och 8 GB minne. Bilderna ligger på en FreeNAS-server och det går som tåget att läsa och lagra bilder.

Liknande produkter: D800E

Kundtjänst: Mycket bra. Check and Clean över disk fixades medan jag väntade hos Nikon.

Pris: 24900.00
2014-09-18 Yoka

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Super bra bilder
MINUS: Buffert minne, för liten

Super bra bilder, och lätt att hitta I menyer.
2014-05-18 monsterb

Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: ISO, upplösningen, AF
MINUS: Gummit har lossnat på greppet

Jag bytte från canon 7D. Var rädd för att att den skulle kännas långsam i jämförelse och det gör den såklart med sina 4 bilder per sekund. Dock kompenserar den genom att nästan alltid sätta rätt fokus. Har kört den med ett 200 F2 vr på bordtennis, amerikansk fotboll, mountainbike och motocross. Nästan enbart använt 3D-följning och alla fokuspunkter utom vid några specialtillfällen. Den har gjort ett grymt jobb! Har klarat mig med 200 mm tack vare beskärningsmöjligheterna. Så istället för att peppra på för fullt med 7Dn får jag nu tänka efter lite och planera mina kort. Alltid kul att komma hem och zooma in till 100% i Photoshop. Har ganska många exempelkort på min Flickr. https://www.flickr.com/photos/bjornsoderquist/

Liknande produkter: D700 D600 5DIII

Pris: 14000.00
2014-02-10 mombasa

Att använda: 3 Hållbarhet: 5

Mycket bra kamera. Så klart att den fordrar en ny och snabbare dator, men tid är det gott om.
2014-01-08 Frukten

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Bildkvalitet, handhavande, ergonomi, byggkvalitet, mångsidighet, AF, DR etc.
MINUS: Kunde gärna fått vara en smula djupare grepp

Har nu haft min D800 i knappt ett år och tänkte skriva en en recension. Använde Canons aps-c i flera år och var lite orolig att det skulle bli som att byta till vänstertrafik men redan efter några timmars användande kändes det helt naturligt med denna kamera.

Kameran känns väldigt genomtänkt och är mkt välbyggd. Bildkvaliteten har ju avhandlats i mängder av trådar, här som annorstädes men jag kan säga att det är en fröjd varje gång man sätter sig i Lightroom och börjar dra i reglagen. Filerna tål en nästan sanslös misshandel så länge vi inte pratar höga ISO-tal.

Eftersom jag innan hade en Canon EOS 7D var jag lite orolig att AF:en skulle ta tid att lära sig men det gick väldigt smidigt och jag är väldigt imponerad över D800:ans förmåga att följa rörliga motiv.

Filmfunktionen har jag egentligen inte mer än bara testat och då imponerade den på mig, med reservationen att jag i princip är helt ointresserad av filmning och är kunnig därefter.

Jag är helnöjd med kameran som egentligen har mer än jag behöver.

Liknande produkter: Nikon D600, Canon EOS 5D Mk III

Pris: 21000.00
2013-11-13 erdeljan

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Kvalitén!
MINUS: Vikten

Har haft den nu ett par månader och den levererar! Kräver bra objektiv till den stora sensor. Vid ISO 6400 är det inga större problem med ett 24-70 2.8G eller 70-200VR2 inomhus vid ljussvaga förhållanden. Filmer helt klart godkända. Måste få börja träna för att ha den + 70-200 + sb900 under några timmar! :D

Pris: 21000.00
2013-10-18 SiPaMoId

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Fantastisk exponering på alla sätt. Otrolig detaljåtergivning. Mjuk som en mellanformatare. Skön att hålla i.
MINUS: Snabb och högupplöst.

Efter problemen med AF i början så fungerar nu kameran klockret.

Liknande produkter: D90 och massor av Canon efter 8 år i firman.

Kundtjänst: Otroligt tillmötesgående på Nikon support.
2013-10-16 T.Westerberg

Att använda: 2 Hållbarhet: 5

PLUS: Skarp, 99% rätt vitbalans, storleken, fullformat, mycket lågt brus på höga ISO!
MINUS: Något dålig skärm.

Jag gick från en Nikon D80 till denna. Gick länge och velade eftersom jag har ljusstarka objektiv och trodde inte jag skulle märka så stor skillnad med D800:an. Men oj så fel man kan ha. Helt otroligt skillnad på bildkvalitet.
Det enda negativa är skärmen då det kan va lite svårt att se när det blir oskärpa bilder. Fotade en hel session med ett 180mm objektiv med oskarpa bilder som jag inte såg fören jag kom hem. Men nu när jag vet om det så händer det inte igen, bara kolla lite noggrannare och hålla koll på slutaren.
För övrigt en helt underbar kamera!
Tänk även på att du behöver en vettig dator för att kunna ta hand om bilderna! RAW filerna ligger mellan 25-35MB! Jag har en i5 processor och 8mb ram och jag kan jobba med dom utan lagg i 16 bitars med många många lager innan det laggar. Jag har iof även PS på en SSD-disk.

Pris: 22500.00
2013-09-27 Farbror

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Upplösning. Filmning (men använder den väldigt lite).
MINUS:

Tycker den känns rejäl. Mitt femte Nikon kamerahus och utvecklingen går framåt hela tiden.

Gillar upplösningen MYCKET.

Liknande produkter: D800E, D600
2013-08-28 lonian

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Väldigt bra dynamisk omfång! Fota på ISO 100 och du kan plocka fram det du inte trodde var möjligt i raw. Upplösningen! Fantastiskt!
MINUS: Jag måste uppgradera min dator då raw filerna äter datorns ram minne, men det är nog på tiden ändå för en uppgradering

Känns mycket bra i handen. Synd bara att batterigreppet kostar så mycket, men får bli ett köp av den i framtiden.

Pris: 21000.00
2013-06-18 mimoid

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Byggkvalitet, upplösningen, bildkvalitet, inte minst vid höga ISO-tal, autofokus, konfigurationsmöjligheterna
MINUS: Mycket pengar för en (hängiven) amatör.

Jag var från början inställd på att köpa D600, men efter att ha provat både D600 och D800 i butiken, så fanns det i mitt tycke inga tveksamheter om att D800 är värd det högre priset.

Först och främst är det en väldig skillnad på bildstorleken (24 mot 36 mp) som tillåter en betydligt högre grad av beskärning. Autofokus är mycket snabbare och exaktare på D800, dessutom är kamerans tyngd, känsla och detaljer mycket bättre på D800. Det är ett helt professionellt kamerahus i magnesiumlegering, och det märks direkt när man jämför de två kamerorna i handen. Om man är van vid Nikons professionella kameror (t ex D200 eller D300), så sitter allting direkt där det ska på D800.

Bildkvaliteten vid höga ISO-tal är helt fenomenal - det motsvarar (och överträffar) vad du ser med ögonen. Kan du se något alls i ett rum, så kan du fotografera det med D800. Inga problem att gå ända upp till ISO3200 om du vill och fortfarande få helt strålande resultat. Bildkvaliteten ovanför denna nivå börjar bli lite grynig, men eftersom bruset är tämligen finfördelat och neutralt, är bilderna fortfarande helt användbara för de flesta sammanhang.

Dock är det inget att sticka under stol med att denna kamera kräver bra objektiv - det är ett slöseri med kapacitet att försöka köra med enklare kitgluggar på en D800. Resultatet blir nerslående så fort man börjar zooma in i bilderna. D800 är brutalt oförlåtande för skavanker i objektiven (och fotografens teknik), och redan vid 50% börjar dessa bli mycket tydliga.

För att maximalt kunna utnyttja den fenomenala upplösningen, ska man använda Nikons tungviktare, dvs 14-24 f/2.8, 24-70 f/2.8, 70-200 f/2.8, 85 f/1.4, 105 f/2.8 och liknande. Det är ingen idé att snåla på objektiven om man ska använda en kamera i denna prisklass.

En fullträff från Nikon. Jag har svårt att hitta några som helst svagheter med denna kamera.

Liknande produkter: D600

Köpt hos: Japan Photo Göteborg

Pris: 21000.00
2013-06-16 andmor

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

Generellt en fantastisk kamera att använda. Dock finns det mycket inställningar som tar en del tid att lära sig.
Hållbarheten verkar vara utmärkt. Den fungerade under en hel dags fotograferande i regnväder då den trots paraply utsattes för en del väta.

Pris: 22000.00
2013-06-14 korpen62

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Mycket bra, har du en Nikon tidigare så kan detta vara den ultimata kameran tills vidare.
MINUS: Finns det några minus?

Som tidigare D700:an, Så känns denna som en god bit på väg till fulländad digitalkamera...på många sätt som inte rymmer denna sida, men jag är helt till freds med D800.

Liknande produkter: Finns inget annat.

Kundtjänst: Helt ok.
2013-05-23 christell

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: BIldkvalitén, färgåtergivningen, dynamiska djupet, ALLT! Helt makalöst bra!
MINUS: Inget alls.

Försår egentligen inte varför jag väntade så länge innan jag köpte denna älskling!
Mitt hopp var enormt stort från Nikon D5100 till D800 och wow! Jag vet, orättvist att jämföra två så olika kameror både prismässigt och kvalitetsmässigt och dessutom är ju D800 en proffskamera så jag välkomnar mig själv in i ligan somproffs nu dårå ;).

Pris: 22000.00
2013-04-02 Arne Løkken

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Ergonomi. Proff kamera.
MINUS: Ingen så langt.

Fantastisk kamera. Veldig enkelt å bytte fra Fx til Dx.
Gjengivelse og detaljer i toppklasse. Veldig gode iso-egenskaper.
Krever nok objektiver med god optikk for at den skal yte sitt beste.

Liknande produkter: Nikon D600

Pris: 18800.00
2013-01-17 DanielHedberg

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

En fantastisk kamera. Med mycket bra egenskaper.

Pris: 24000.00
2012-12-04 korpen62

Att använda: 4 Hållbarhet: 3

PLUS: Bra för den som i labbratorier kan se skillnaden mellan A och B.
MINUS: De flesta kameror idag har så många möjliheter att det är svårt för betraktaren att se vilken kamera som bilden har exp, av.

Hur är...och var pappan till D800:an...och då menar jag "D700:an...skilnaden är så lite i den vekliga bilden av det som skapats hittils, förstå att det är alltid är tillfällen som gör att det i bästa fall är metoden att mäta sig tll resultat än det faktum... att i labb, göra det ena eller det andra med teknik som skall granskas och göras till stora rubriker i att vara bättre eller sämre, glöm "HI-TECH".
2012-11-08 uffe-46

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Upplösningen och möjlighet att snabbt (via funktionstangent) växla format DX/FX. Det förhållandevis stora ISO-omfånget.
MINUS: 4 bilder/s känns ibland väldigt slött

Använder D800 främst för fågelfoto tillsammans med Nikon 500/4. För att hålla ner filstorleken jobbar jag mest med DX-formatet eftersom jag oftast beskär bilderna. Jag har då ändå fördelen av stor sökarbild för att lättare hitta motivet. Möjligheten att snabbt växla till fullformat genom att definiera en av funktionsknapparna för detta är också mycket bra, inte minst vid snabb-rörliga motiv t ex flygande fågel.

Pris: 24900.00
2012-10-18 Gullberg89

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Autofokusen, dynamiska omfånget, byggnationen samt greppet.
MINUS: 4 fps, 920k skärm, ändrat fokuserings väljare samt dyrt batterigrepp.

Nu är kameran testad och genomgången och kan bara säga att så nöjd som jag är trodde jag absolut inte att jag skulle bli, uppgraderingen från D300s är enorm (säger väl sig självt egentligen) men herregud vilken kamera!

Har testat den i alla situationer, och den presterar som bäst när det är otroligt svår jobbat, dåligt ljus etc. Tillsammans med mitt 70-200 VRII så är nog denna kombination bland det bästa du kan ha som amatör.

* 36 miljoner pixels upplösning, eller 7360x4912pixlar om man vill säga så är sjukt mycket på pappret men ack så användbart! Nu kommer proffsgluggarnas enorma detalj rikedom till användning, så skarpt som bilderna är från denna kamera med tex. 70-200 VRII är skärpa man endast har kunnat drägla över, sjuk skarpt och detaljrikt. Sen att DX-beskärningen finns där och hjälper till med en acceptabel megapixel förlust (15mpx) var egentligen varför jag bytte upp mig från D300s var för att DX-beskärningen lämnade bra upplösning efter sig, är grymt smidigt vid snabba sport fotograferingar etc. när man behöver mer brännvidd. Värt att notera är att det kommer gå ut ganska mycket lagrings kapacitet i och med 36mpx, 45-50MB nef och ca 20-25MB jpg. Bunkra upp med mycket lagring innan fotosession på en dag, det kommer gå åt.

* Autofokusen är snabb och effektiv för alla ändamål, vem som påstått denna kamera enbart vara till landskaps- och studiofoto kan inte vara fotograf på pappret?! Alltså, den fungerar givetvis ypperligt till dess ändamål på pappret men i praktiken fungerar den till ALLA ändamål, sport, landskap, studio etc. Det är en grym kamera i alla avseenden och det kommer du märka när du börjar använda den, snabb och effektiv AF som aldrig skjuter fel utan sitter knivskarpt varenda gång.

* Dynamiska omfånget i denna kamera är ja, vad ska man säga?! Så många bilder man kan rädda, som egentligen ser helt förstörda ut i skärmen och som man aldrig kunnat använda förut är nu passé! Du kommer kunna fota i väldigt mörka förhållanden med hyffsade slutartider och ändå kunna rädda bilderna till användbara, varför har inte det gått tidigare!?

* Byggnationen överträffar alltid när Nikon varit framme, känns väldigt säker och stabil! Har fotat i spöregn och har inte haft några som helst bekymmer med den, den bara tuffar och går. Den känns rejält väder beständig i alla skarvar och gömslen. Alla knappar känns så gediget byggda och känslan i dem är gudomlig, precis så det skall vid dyra high-end utrustningar, grr!! Sökaren är otroligt bra, bland det bästa jag sett för att vara ärlig. Bästa av allt är att du kan få vinkel-visning där i så du vet att kameran är i plant läge.

Det enda man kan klanka ner på är 4 saker!
1. 4 bilder/sek är lite klent varpå folk utgår från att det inte går att fota något annat än studio/landskap vilket inte stämmer men nog om det, skulle gärna sätt 5-6 bilder/sek. Först nämnda får man i ju för sig i DX-läget men men.
2. Varför inte göra en mer högupplöst skärm som Canon, menar 920k är lite klent med 36 megapixel enligt min mening...
3. Störande att dem gjort om val av fokuserings metod samt tagit bort fokuserings punkternas väljare på baksidan, nu mer väljer man allt detta från framsidan av kameran vilket försvårar då det inte går med ett enhandsgrepp, klumpigt Nikon. Dock är det väl en vanesak och det börjar sitta men det går inte att träna bort två hands greppet.
4. Vad är det för uber-high-tech batteri grepp dem utvecklat tillsammans med Nasa, ska det upp till månen eller ska det klara atmosfäriska nivåskillnader?! Nej men ärligt, hur kan man tillverka ett batterigrepp som kostar 4k ut till konsument, det är hutlöst...

I övrigt är det en riktigt bra och framför allt prisvärd kamera, den är ju trots allt 8k billigare än närmaste konkurrent på pappret men presterar bättre på alla punkter förutom autofokus och några små detaljer! Har du Nikon objektiv och vill vidga dina foto vyer, grattis! Här får du marknadens kanske mest prisvärda och just nu bästa kamera i mellanklassen.

Liknande produkter: Canon 5D MKIII
2012-10-16 5ainsky

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: D800 och D800E s 36.3MP, prisvärd. Bra AF , bästa sensorn just nu, upplösning, grepp, mindre än d700 och lättare, filmningen , bildkavalite , snygg jämfört med Canons 5d m3. Har haft Canon men bytte till Nikon för det är mindre moment i menyerna för att ta en spec'ad bild.
MINUS: Lång leveranstid på d800 och d800E i våras, valde en d800E.

En av de få uppenbara fysiska skillnader mellan D800 och Canon EOS 5D Mark III är att D800 har en inbyggd blixt medan 5D Mark III inte har blixt.

Canon borde göra sina kameror som Nikon. Det vill säga inte snåla på AF-prestanda, hastighet och byggkvalitet.

Även ergonomiskt fick Canon ta efter Nikon med större knappar.

Liknande produkter: Hasselblad och Pentax 645.

Kundtjänst: Bra
2012-10-15 patrik_p

Att använda: 3 Hållbarhet: 4

PLUS: 1. Exakt AF när den verkligen vill ( o inte jagar, fastnar ) 2. Bra menysystem som man faktiskt förstår även fast man använt canon innan. 3. Grymma ISO-egenskaper 4. Närmare än så här kommer du aldrig en mellanformatare i detaljrikedom. 5. Bra blixtsystem med inbyggd-fjärrutlösare 6. Underbar sökare och vattenpass
MINUS: 1. Kass ( alltså riktigt DÅLIG ) ergonomi. Greppet är skapat för något annat än en människa. Detta löser man med ett batterigrepp, då blir de faktiskt OK. Men inte bra I jämförelse med Canon 5D mark II och III så är D800 riktigt usel i ergonomi. första dagarna med en 24-70 monterad och utan grepp var helt vansinnigt jobbigt att hålla i. 2. Den känns rätt slö. 4b/s är inte heller något man fångar snabba ögonblick med. Lika så AF:en känns faktiskt ibland rätt osäker. Även fast den har 51 AF-punkter så känns den lite orolig, och när den inte hittar fokus så skiter den rent ut sagt i att försöka igen. Det jag får göra då är att fokusera på något annat avstånd och sen fokusera om igen.. 3. Displayen... Visst den är detaljerad o skarp. Men om man tar 10 bilder i studioljus så går de banne mig inte se om bilderna är bra eller inte. Dvs bilderna ser döda och matta ut. Sen när man tar in dem i LR så ser de fantastiska ut. På en Canon så kan du förvänta dig att bilden i displayen motsvarar det du får ut på data-skärmen. 4. Underexponerar. Nästan alltid. oavsett vilket mät-program du använder. 5. Kan man få kameran att "sova" ? Tycker den suger ut batteriet även fast den ej används. ( kan vara jag som ej fattar ). Men en Canon somnar och suger ej ut batterierna.

OK.

Jag har kört Canon i många år. Ansåg nu att de inte riktigt lirade i samma division, speciellt inte när man ser prislappens skillnad mellan 5D MARK II och D800.

Jag gjorde ett systembyte. Men är inte 100% övertygad än. Canon är fruktansvärt bra.
Några saker jag stör mig på D800 är följande :

1. Kass ( alltså riktigt DÅLIG ) ergonomi. Greppet är skapat för något annat än en människa. Detta löser man med ett batterigrepp, då blir de faktiskt OK. Men inte bra

I jämförelse med Canon 5D mark II och III så är D800 riktigt usel i ergonomi. första dagarna med en 24-70 monterad och utan grepp var helt vansinnigt jobbigt att hålla i.

2. Den känns rätt slö. 4b/s är inte heller något man fångar snabba ögonblick med. Lika så AF:en känns faktiskt ibland rätt osäker. Även fast den har 51 AF-punkter så känns den lite orolig, och när den inte hittar fokus så skiter den rent ut sagt i att försöka igen. Det jag får göra då är att fokusera på något annat avstånd och sen fokusera om igen..

3. Displayen... Visst den är detaljerad o skarp. Men om man tar 10 bilder i studioljus så går de banne mig inte se om bilderna är bra eller inte. Dvs bilderna ser döda och matta ut. Sen när man tar in dem i LR så ser de fantastiska ut. På en Canon så kan du förvänta dig att bilden i displayen motsvarar det du får ut på data-skärmen.

4. Underexponerar. Nästan alltid. oavsett vilket mät-program du använder.

5. Kan man få kameran att "sova" ? Tycker den suger ut batteriet även fast den ej används. ( kan vara jag som ej fattar ). Men en Canon somnar och suger ej ut batterierna.


Låter den värdelös? Det är den inte. Här kommer många bra saker:

1. Exakt AF när den verkligen vill ( o inte jagar, fastnar )
2. Bra menysystem som man faktiskt förstår även fast man använt canon innan.
3. Grymma ISO-egenskaper
4. Närmare än så här kommer du aldrig en mellanformatare i detaljrikedom.
5. Bra blixtsystem med inbyggd-fjärrutlösare
6. Underbar sökare och vattenpass

Och många många fler fördelar.

Slutkläm:
Har du kört Canon, fortsätt kör Canon om du ej behöver dunderupplösningen som äter upp ditt minne och hårddiskutrymme.

Sämsta egenskap på D800: Ergonomin.
Bästa egenskap på D800: Upplösning/iso-prestanda.

Liknande produkter: 5D Mark III

Kundtjänst: Cyberphoto.
Vad säger man, där får man ju alltid bra service!

Pris: 23995.00
2012-10-09 trazan

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Skärpan, snabb AF, stort omfång
MINUS: stora filer kräver extra datakraft samt större plånbok för FX-objektiven

Kan bara hålla med merparten av tidigare resencenter

Liknande produkter: D4, D700 (D600 kom senare)

Köpt hos: Kameradoktorn

Pris: 24800.00
2012-09-10 Per Wennerhorn

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Lätthanterlig
MINUS: Innan jag hittade fokusväljarknappen nere på framsidan så var det inte så kul....

Känns genuin, sällan en kamera verkligen känns så "kameraaktig" som denna. Den har allt och lite till, känner att den är perfekt att utvecklas med och lätt att förstå sig på!

Liknande produkter: Nikon D4

Kundtjänst: Köpt på foto a-bild, och som alltid väldigt bra service!

Pris: 24890.00
2012-08-31 minimunk

Att använda: 3 Hållbarhet: 2

PLUS: Bildkvalitén, priset
MINUS: Dåligt väderskydd, ergonomin

Alla megapixlar ger verkligen nya möjligheter. Nu kan man beskära en hel del utan att oroa sig över att pixlarna inte räcker till för att kunna trycka i den storleken som man hade tänkt. Jag fotograferar bara, men har fått uppfattningen att det är en helt okej filmkamera också.

Tyvärr så dog den första gången jag var ute i lite småregn. Det regnade inte mycket, och jag var inte ute så länge. Men det var tydligen tillräckligt. Lämnade in kameran till nikon och det tog nästan 2 veckor även fast jag är NPS innan jag fick tillbaka den, och när jag fick tillbaka den så sa de att de hade reparerat den av ren goodwill. De garanterar alltså inte att den ska klara av lite småsommarregn i 3 timmar.

Har tidigare använt D700 och har varit ute i ösregn under långa perioder och det har aldrig blivit några problem så jag är verkligen förvånad över hur dåligt väderskydd D800 verkar ha och att nikon inte verkar vilja lämna några garantier. För mig är det helt otänkbart att åka ut på reportageuppdrag med kamerahus eller objektiv som inte klarar av 2 - 3 timmars regnande.

En annan STOR nakdel mot D700 är att de tagit bort utbuktningen som tummen vilade mot. Greppet är avsevärt sämre nu och det finns inget som stoppar tummen från att tappa kameran när det blåser lite småkallt och kamerahuset är blött och skitigt. Som att hålla i en blöt tvål typ.

Att jag valde D700/D800 framför D3 och D4 är för att jag tycker att D3/D4 är för stora och tunga hus att springa runt med när man behöver två kamerahus.

Liknande produkter: D700, D4

Kundtjänst: Trevlig men långsam även fast jag är nps. Dåligt att de inte ställer upp på att D800 verkligen ska klara av vanliga svenska väderväxlingar.

Pris: 25000.00
2012-08-29 Lothar Marunga

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Kompakt, priset (med tanke på vad den levererar)
MINUS: fps är kanske ngt otidsenligt. Brusegenskaper finns att jobba på, Filerna segar ner datorn, men det är marginella anmärkningar.

En på alla sätt övertygande kamera med outstanding bildkvalitet. Ett lyft för fotograferandet som i och med 800:an fått nya normer. (i varje fall i den prisklassen)

Liknande produkter: Har D3s som komplement.

Pris: 21999.00
2012-08-26 Nooberman

Att använda: 3 Hållbarhet: 4

PLUS: Bildkvalitet - i en klass för sig själv, Autofokus. "Billig"-Mycket för pengarna!
MINUS: Långsam, Oergonomisk. Medföljande program.

Bildkvalitet är riktigt riktigt bra. Roliga finesser och funktioner. Gummiluckor är riktigt välgjorda medans plastluckorna känns billiga. Sökaren är bra.
Samma batteri som D7000 vilket gör D7000 till ett, sportigare, komplement.

Ergonomi är dålig men inte så dålig som D7000. Menyer är röriga och svåra att hitta i. tex så ska man på ett ställe ange om bild ska visas eller ej, medan man på ett annat ställe ska ange hur länge...
Skalor går från + till - om man inte väljer "invertera" - då går dom enligt världsstandard...
Autofokus reglaget och ISO knappen sitter helt fel.
Främre rullhjulet sitter lite dumt.
Det är så mycket knappar så man knappt kan hålla i huset utan att man av misstag råkar trycka på någon knapp.
Objektiv monteras moturs.

Liknande produkter: 5D mkIII, 5D mkII, 1D mkIV

Kundtjänst: Webhallen är som de brukar, Har dock inte så bra erfarenhet av Nikon sverige.

Köpt hos: Webhallen Augusti 2012

Pris: 22995.00
2012-08-21 ArtbyRyman

Att använda: 3 Hållbarhet: 5

PLUS: Bildkvaliten är makalös. Verkar stabilt bygg, om än att inbyggda blixten är plastig. Pris.
MINUS: Långsam Serietagning. Det mesta med AF. AF-punkt valet. Mitten AF-korset för litet, AF punkt området alldeles för centrerat.

Handhavandet lite mer omständigt (canon-aktig) än andra Nikon jag haft o pillat med. D2. D300, D3s.
Härlig bildkvalitet som ger otrolig möjligheter för den som beskär.
Bruset är för mig mest osynligt upp till 1250..

"12000 expo" senare.
AF- historien förstör kameran för min del.
Af-s har bara ett val. En punkts. Och dem är då som sagt smååå.
Af-c har 5-6 olika inställnings möjligheter..
Men om jag skulle vilja fånga en fågel så är den ENDA fokus punkten för dålig på allt och med 9, 21, 50 blir det sällan skärpa där jag vill.
Reglaget i sig är "helt oanvändbart" på fältet..( att flippa mellan en punkt och 9punkts är för långsamt, bättre på d300..)

Slutsats: Till Jobb, Inomhus, Landskap, allmän LÅNGSAM fotografering kommer den vara kalas. Till fågel mm behövs en annan..

Liknande produkter: ? Semiproffs kamera med MEST Mp på marknaden. Finns ingen annan så folk ska Sluta jämför med gamla canons, d700 o nyare D4 mf..

Pris: 25000.00
2012-08-19 Team Member

Att använda: 2 Hållbarhet: 5

PLUS: Dynamiska omfånget....helt otroligt...
MINUS: Den är inte förlåtande på något sätt......har du inte pengar för dom andra sakerna som jag har skrivit om så ska du verkligen ta dig en till funderare innan du skaffar denna. Nu hade jag sån tur att jag redan sitter med en hyffsad gluggpark men hade jag inte gjort det så hade jag nog fortsatt att var nöjd med min D700.

Det här är en proffskamera...det råder det ingen tvekan om.
Bilderna är helt fanastiska. Har en D700 också men D800 är i en helt annan liga bildmässigt. Och då är D700 verkligen ingen dålig kamera.

Men en sak som jag har märkt nu är att den här kameran ställer krav på kringutrusningen.....dyra krav.

Har man sparat ihop pengar till en D800 så ska man också ha sparat ihop pengar till en ny dator som klarar av att hantera det massiva dataflöde som man skapar om man har tänkt sig att sitta och fixa med bilderna i datorn efteråt.

Sen måset du ha ett stativ, för den förmedlar dåliga bilder skoningslöst.
Objektiven får sig också en match...

Tar du dig igenom det här stålbadet på din kringutrustning så har du inget att frukta.... ;)

Kundtjänst: Personlig service är oslagbar.

Pris: 24900.00
2012-08-14 taz_k

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Dynamiskt omfång, detaljrikedom, prestanda på höga ISO, solid byggkvalité, stor sökare (100% täckning)
MINUS: liveview är väldigt brusig när det är mörkt och gör det svårt att sätta skärpan, låg hastighet vid seriebildstagning (men sportfotografer å andra sidan inte målgruppen)

Jag hade tidigare en Nikon D700 och hade ganska låga förväntningar när jag skaffade D800. Kan färga mitt omdöme något.

Helt förbluffad över det dynamiska omfånget och detaljrikedomen i bilderna.

Ett annat stor plus är det stora färgomfånget t.ex hudtoner ser väldigt väldigt bra ut. Nästan levande. Svårt att sätta fingret på men det känns helt klart som det finns fler nyanser än min tidigare D700 skulle gett (eller så inbillar jag mig bara :-) )

Liknande produkter: Canon 5DMkIII, D3X

Köpt hos: Media Markt

Pris: 24990.00
2012-08-14 Peter Möllerström

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Mycket kamera för pengarna
MINUS:

Har en D800 E. Bildkvaliteten är oslagbar i denna prisklass, fullt jämförbar med mellanformatare som är fem gånger dyrare och däröver.
Under dåliga ljusförhållanden presterar den minst lika bra som min D4 gör.
Det enda jag kan önska mig som vore bättre är en hybrid mellan 800E:s prestanda och D4:s användavänlighet.

Kundtjänst: Toppen
2012-08-12 johan Selhammer

Att använda: 3 Hållbarhet: 4

PLUS: Bra bilder
MINUS: dyr

Bra och härlig att fota med men ställer höga krav pa att man vet vad man gör och lyft från D7000.

Helt suverän med vertikalgrepet om än lite klumpig då om man bara kör 50mm med större o tyngre optik så är det bara plus
2012-07-27 jouko arvonen

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: sensorn är bra, funktioenra ok
MINUS: långsam serietagning

Sakanr vertikala greppet, och snabbare serietganing!

Pris: 25.00
2012-07-12 Falo01

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: ISO, bildkvalitén, tyngden-känns kanon i handen.
MINUS: Priset men smakar det så kostar det. Bilder per sekund i seriebildstagningen.

Nikon har med denna lyckats producera en mkt bra kamera i proffsklassen. Kameran levererar bilder som är bättre än förväntat. Kameran tillhör ju som sagt proffsklassen så är man nybörjare och vill ha en "häfftig" kamera rekommenderar jag ändå att köpa en DX. Finns för mkt funktioner för en nybörjare på denna.

För en mer van fotograf är kameran ett stort lyft för fotograferingen. ISO egenskaperna är guld, med objektiv typ 24-70 f2,8 eller 70-200 f2,8 blir det bilder man verkligen blir glad över att man tagit.

Menyer är liknande övriga NIkon.

Kan inte annat än säga att D800 är en kamera att vara nöjd över.

Liknande produkter: D4, ev. D700

Kundtjänst: Ej behövt

Pris: 24995.00
2012-07-10 tiggr

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Superb bildkvalitet.
MINUS: Nikons omständiga menisystem, likt övriga kameror.

Huset ligger helt perfekt i min hand. Mycket bra bildkvalitet. 36mp är inte ngn nackdel, vilket jag hade viss oro för. Presterar över förväntan i dåligt ljus. Autofokusen är grym , kan följa ett gungande barn i 3d-läget utan problem. Kan intetänka mig en bättre kamera just nu.

Liknande produkter: D50, D80, D200, D3100
2012-07-03 Simna

Att använda: 5 Hållbarhet: 3

PLUS: Är säkert helt perfekt när fokusprobemet är åtgärdat
MINUS: Se ovan

Tillsammans med 24-70 2,8 är den helt underbar så länge man inte använder fokuspunkterna på vänster sida. M a o, oanvändbar när det gäller att fokusera vänster om mittpunkten.

Kundtjänst: Tyvärr kan jag inte säga att Nikons service är något att hurra över. Ingen tekniker har tid att prata (för många autofokusproblem med D800?) och att jag själv ska behöva betala fraktkostnaden till Nikon är skandal. Köper jag en kamera för 25 000kr med fel förväntar jag mig att Nikon betalar frakten, både fram och tillbaka.

Pris: 25000.00
2012-06-21 mx_250

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Allt! Det är Nikon hallå?
MINUS: Dyrt hus = Dyr optik....

Har fått min idag.... Har inte hunnit knäppa många bilder men som van Nikonanvändare säger det klick direkt!

Har haft D60,D90,D700,D3s och nu D800....

Liknande produkter: Lycka till Canon?
2012-06-18 Granfoss

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Kvalite, 36mpix, snabb fokus mm.
MINUS: Bilder per sekund vilket jag iof inte bryr mig om.

Har tidigare haft D70, D2X och D700...
Minst lika bra kvalitet som D700 och skön att hålla dock lite mindre/tajtare grepp.
Med batterigreppet ligger den som gjuten i handen!
Skönare vinklar och smartare knappar än D700.
Otroligt fina bilder men otroligt stora!

Liknande produkter: D4.

Pris: 25000.00
2012-06-08 Splanky

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Lättjobbad, dynamiska omfånget, färgerna, superskärpa, två minneskortplatser, virtuellt vattenpass i alla led. Greppet. Kvaliten!
MINUS: Enda minus som inte är något problem för mitt användningsområde är väl möjligen serietagningen på 4 bilder/sekunden.

D800 måste vara guds gåva till mänskligheten.
Först och främst ligger den fantastiskt gott i handen. Som van Nikonanvändare är det bara å köra direkt och allt sitter där det skall.
Jag har svårt att sätta fingret på vad det är som gör den så extremt lättjobbad.

Det dynamiska omfånget, färgerna och den helt sanslösa skärpan är fantastisk. Det är så lätt att plocka upp mer ljus i lågdagarna när du framkallar.
Många har tyckt att det är lite skrämmande med de stora filerna men på nått sätt anpassar du ditt arbetssätt. Känner själv att jag nu återvänt till att vara mer noggrann och planera mina exponeringar bättre.
Och det är definitivt ingen nackdel.

Jag föredrar att använda huset utan batterigrepp då den blir så smidig att jobba med även med ex 70-200/2,8VRll på.
Standardgluggen som verkar vara skapt för huset är just nu 24-70/2,8.

Och jag tror du måste ha riktigt bra objektiv för att få ut det riktigt krämiga.
Alla mina gluggar fokuserar helt perfekt från början och utan nått bök med finjustering av bak eller framfokusering.

Jag framkallar allt i LR4 och tycker inte alls arbetsflödet blir mkt långsammare pga filstorlekarna. Absolut hanterbart.
Detta är nog då nära det går att komma en mellanformatare.
Och som vanligt skulle jag aldrig heller numera köpa ett hus utan två platser för minneskort! Kör alltid backup på det ena.

D800 måste vara en total fullträff för Nikon!

Liknande produkter: D4

Kundtjänst: GOECKER är guld!
2012-05-22 fototenor

Hållbarhet: 1

PLUS: finns inga så länge
MINUS: oanvändbar

Har köpt en på Rajala för 4 veckor sedan. Med fel från början. Fortfarande har jag ingen kamera!!!! Nikon Sverige bryr sig enbart om NPS kunder. Skandal ! Som DOA fall borde dem fixa det med högsta prioritet men icke i detta fall. Felets beskrivning :
röd sken i sökaren och ingen fokus förmåga alls , det går att fota i Live view.

Kundtjänst: sitter mellan stolar utan någon kamera och möjlighet att påverka

Pris: 24950.00
2012-05-19 acebowler

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Färgdynamiken. ISOomfånget. Byggkvalite´n.
MINUS: Inget hittils...

Har äntligen bytt upp mig till FX! Har tidigare haft Nikon D80 och skillnaden är bara helt enorm! Ligger fantastiskt bra i handen då jag har lite större nävar.ISOomfången är i en klass för sig. Bara att kunna skjuta handhållet utan blixt är för mig helt enormt bra! Andas kvalite´rakt igenom! Enligt mig väldigt logiska placeringar av knappar och reglage. Bra NIKON!

Liknande produkter: D700

Kundtjänst: Inköpt på FotoAbild i Falun. Fantastiskt kunnande och grymt bra service! 5+

Pris: 25000.00
2012-05-18 helto

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Bildkvalité, bildkvalité, bildkvalité. Bra AF och byggkvalité.
MINUS: Som att köpa en bra högtalare, man behöver en bra stereo, cd spelare, kablar för att få det perfekta ljudet :)

Det här är lätt den bästa kamera jag någonsin använt.

Jag kommer från Canon så det tog en liten stund att vänja sig med ergonomin. Jag kör med batterigrepp som till en början kändes lite konstigt i handen men när man vant sig passar perfekt mina händer.

Bildkvalitén är vansinnigt bra men för att få ut alla pixlar så måste man vara riktigt noggrann. Jag kör ofta halva slutartiderna mot 1/brännvidd för att få bra skärpa handhållet. Att den ger så bra detaljer och färger på höga ISO är en överraskning för mig. Jag funderar inte ens upp till ISO 3200 men 6400 funkar upp till A3 lätt enligt mitt tycke.

Jag har också lärt mig uppskatta möjligheten att beskära bilderna och ändå ha tillräckligt upplösning för bilden.

Autofokus är hur bra som helt, har testat med extender 2x och den funkar bra (inte lika) med den också.

För min typ av fotografering så är inte 5 bilder per sekund med grepp något problem. Har fotat både fotboll, fåglar. I fågelfoto kan jag sakna att välja upp den "optimala vingfrysningen"

Finns det något minus med denna kamera. Köp hårddiskar, gärna SSD diskar som arbetsdiskar för PS, Lightroom eller vad ni användre. Bra med en hyfsat modern dator också.

Liknande produkter: 5D III

Pris: 24000.00
2012-05-18 blenda12

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Autofocus,vitbalans, ISO....upplösning
MINUS: Stora filer kräver stora minneskort. 4 bps

Jämför denna kamera mot D3/D700.
Tyckte inte om ändringen av grepp när jag kände på kameran i butik, men har ändrat mig på den punkten efter ett tags användande

Autofocusen är mycket bättre på D800. Focus i dåligt ljus samt sportfo. Klart högra antal skarpa bilder vid samma sportevent. 4 bilder per sekund är dock i lägsta laget, hade inte varit fel med i alla fall 6 bps. Därför får min D3:a vara med ett tag till.

ISO egenskaperna är 1-2 steg bättre.Detta
överraskade mig med tanke på alla pixlar.

Vitbalansen är förbättrad och träffar mera rätt i svåra ljusförhållanden.

Bättre dynamiskt omfång.

Bildfilerna tål att efterbehanla mer utan att tappa kvalitet.
Framförallt upplättning av skuggor o mörka partier.

Många pixlar ger ju givetvis större möjlighet till beskärning av bilderna med bibehållen kvalitet. Går att beskära mer än jag hade föreställt mig innan köp.

Liknande produkter: D4

Kundtjänst: Kanon
2012-04-18 anderslonn

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Kvallite
MINUS: Manualen inte så lättläst.

Jag fotograferade med en Nikon D800 och en Micro Nikkor 55/2,8 på bländare 5,6.
Bilderna på 36 Mp är verkligen imponerande.
Ett sätt att testa vilket som har den största upplösningen,objektivet eller sensorn, är att fotografera bilar längs en gata och se på vilket avstånd det fortfarande går att avläsa registreringsskyltarna.
Det gick att avläsa registreringsskyltarna så länge som siffrorna och bokstäverna kunde byggas upp av pixlarna. Det var pixelstorleken som begransade upplösningen, inte objektivet.
Objektiv har högre upplösning än sensorn, det kanske behövs en sensor på 100Mp?
En jämförelse mellan en finkornig film och en Leica M9 ( 18Mp) finns på:
http://www.imx.nl/photo/Film/page169/page169.html

Kundtjänst: Mycket bra hjälp hos Nikon Sverige
2012-03-26 Przemek Carlsson

Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Mycket fin sensor, (äntligen) väldigt bra video, lättanvänd
MINUS: Något klent batteri, kräver stora och snabba minneskort

Innan jag beskriver kameran måste jag säga det här: D3 och D700 var designade av Giorgetto Giugiaro (Italdesign), det var snygga kameror det. D800 hör inte dit, den ser ut som en kinesisk leksak. Men nog om det nu.

Stillbild:

D800 ger fantastisk detaljåtergivning. Att titta på bilderna på pixelnivå och se alla detaljer från 36mp-sensorn är något nytt. Använd dina bästa objektiv, fota i NEF (RAW) och du kommer se detaljer du aldrig sett innan. Sensorn fångar mycket information och man kan rädda högdagrar och skuggor rätt bra på LÅGA ISO. Gå dock EJ under ISO 100. Man kommer inte undan så lätt med "slarv" i fotograferingen som med t.ex. D700. En bild som ser skarp ut på D700 ser inte längre så skarp ut med D800 - viktigt att göra rätt från början, använda stativ, spegellås osv. Märker att motivföljande AF verkar funka bättre på D800 än D700. Generellt funkar AF på D800 väldigt bra, fokuserar rätt och inga problem med bak- eller framfokus (puh!).

Video:

Äntligen ser det bra ut!
Bilden är skarp och ren. Ljudet låter bra. Har ej testat extern mic än men det är på gång. Väljer man HD-60fps så blir det ett ännu mjukare resultat, bra vid snabba sekvenser.

Att använda:

Mycket känns igen från D700. Allt är korrekt placerat så det är bara tuta och köra. Inspelnings-knappen är lite liten men man vänjer sig. Inga konstigheter i menyerna, ser ut som på andra nikon-kameror, man känner sig hemma även där.

Övrigt:

Härligt med virtual-horizon i TVÅ axlar nu, underlättar mycket när man vill ha kameran helt plan mot marken.
Lite klent batteri - vet inte om det räcker för en heldags fotografering. Än mindre om man använder inbyggda blixten och VR-objektiv.

Ja, det var några första intryck efter två dagars användning. Ska slänga upp lite bildexempel på bloggen.
2012-03-23 mralarsson

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Allt..
MINUS: Driver du med mig....

Gryyyyyym......Fetast av alla....

Elinchrom Litemotiv 120 Promotion