samsung nx20: Recensioner | Tester | Produktinfo | Prisjakt - Fotosidan

Annons
Recension / Test / Priser / Fakta

samsung nx20

Betyg


(3/5)
(4/5)
(4/5)
(baserat på 1 recension)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!

Mer info

Recensioner

2014-11-01 Fredrik AVT

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Liten och nätt. Viktiga funktioner nås med knappar. Mycket plast men känns som vanligt med Samsung som rejäl. Prisvärd begagnad. Optik som finns är prisvärd. IFn och anpassning är mycket bra. Råfilerna är väldigt bearbetningsvänliga och överträffar flertalet konkurrenter. Säljs ofta med 18-55 kitglugg. Denna kitglugg kan leverera helt otroliga resultat vid f/5,6-8 i nivå med flera proffszoomar jag ägt/ äger. Ser man på pris/prestanda skulle omdömet bli 5/5 men som kamera i helhet satte jag 3/5.
MINUS: Pilliga knappar, tunt grepp, EVF släpar i sämre ljus, inte exakt samma förgbalans mellan EVF och TFT (dock ungefär som genomsnittet av spegellösa), lite seg AF ffa i sämre ljus. I fråga om AF och EVF:ens släpning känns kameran ett par generationer gammal - närmast Panasonic G3.

Samsung har för vana att ha korta produktcyklar vilket ger stort prisfall på nytt och köpläge begagnat. Deras kameror har väldigt bra prestanda sett till ffa begpris. Greppet är tunt men bättre än många andra mindre spegellösa. Knapparna ör onödigt små och pilliga och skollhjulet känns lite billigt och har en för mig inte helt optimal placering på toppkåpan. Samtidigt som knapparna är små är Samsung iFn väldigt bra för där kan man välja vilka funktioner som skall växlas emellan och knappen faller direkt till hands då man tittar genom sökaren så man kan lätt ändra inställningar med ögat till sökaren. Har WB, ISO och exp komp via iFn. One-touch WB via nedbländningsknappen är väldigt bra. Den här nivån av anpassning ligger mycket över gängse för prisklassen beg. I vissa falltester har Samsung klarar sig mycket bättre än Sony - de är väl sammansatta. Jag kör bara i råformat och bildfilerna är väldigt redigeringsvänliga. Resultaten kan bli väldigt bra. Som resekamera är den helt fantastisk med ett bra ex av 18-55 (har använt två - en var helt OK med en lätt decentrering medan den andra är helt otroligt skarp vid f/5,6-8 som ofta används på reser.

Liknande produkter: Sony NEX7, Panasonic G serien och Olympus EM5

Pris: 1500

Forumdiskussioner

Det finns just nu inga diskussioner kopplade till denna produkt. Det kan ändå finnas diskussioner som går att hitta med sökfunktionen.

Till salu i Köp&Sälj

Det finns just nu inga publicerade radannonser med denna produkt.

Bilder tagna med produkten

Ägare

Medlem Lagd i kameraväska +
Photoart-Karro 2013-06-10 12:48:56
Cattisbbrink 2015-09-29 22:20:43
Karinrinrin 2017-01-04 09:23:16


Ser du något felaktig information? Kontakta oss och beskriv felet noga så skall vi kika på det.

ANNONS