Triopo GX-1027: Recensioner | Tester | Produktinfo | Prisjakt - Fotosidan
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Recensioner > Stativ > Stativ > Triopo GX-1027
Recension / Test / Priser / Fakta

Triopo GX-1027


Summering

Kolfiberstativ



Betyg


(2.5/5)
(3.5/5)
(2.5/5)
(baserat på 2 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!

Mer info

Recensioner

Jan Wase
2016-06-30 Jan Wase

Att använda: 2 Hållbarhet: 2
PLUS: Plus?? VA!!
MINUS: Allt som man tycker ska funka funkar inte

Köpte för att ha som macro stativ.
1. dum som man är kollade jag inte om det gick att skruva bort mittpelaren, fram med båg filen.
2 lika skrangligt som ett gammalt metspö i bambu, knappt den klarar Pentax K3II inkl. Pentax 100 m.m. macro
Richard Rönnbäck
2016-01-08 rronnbac

Att använda: 5 Hållbarhet: 3
PLUS: Lätt, billigt.
MINUS: Vibrationsbenäget på höga höjder

Jag köpte ett Triopo GX-1027 kolfiberstativ. för att ha som ett litet resestativ, för att komplettera det större Tripo-stativet i aluminium som jag har. Begagnat, men oanvänt.


Det negativa:

Det är kanske något mindre stabilt än jag hade hoppats på, men att ett stativ som väger 850 gram inte kan matcha ett stativ som är flera gånger så tungt säger sig själv. Benen flexar något vid ökad belastning, vilket iofs inte är så farlig. Däremot märker man att vibrationer/rörelser i kamera/stativhuvud/objektiv inte klingar av så fort. Det gäller alltså att använda fjärr-/självutlösare, vänta lite mellan tagningar etc. Det gäller förstås särskilt då mittpelaren är uppe, men faktiskt också då den är helt nere, då alla bensektioner är fullt utdragna. Riktigt stabilt tycker jag inte det är förrän de nedersta bensektionerna är helt inskjutna och mittpelaren likaså. Då har man förstås ett _väldigt lågt_ stativ. Nu gäller det här särskilt då jag testat med en relativt tung kamera och objektiv, en Canon 6D, med ett tamron 70-300. Med ett lättare objektiv är vibrationerna fortfarande påtagliga då mittpelaren är utdragen, med med mittpelaren indragen är det däremot i stort sett inget problem, även då alla bensektioner är helt utdragna.

Benvinkeln är något brant för att komma upp i höjd. Med tanke på att stativet är så himla lätt så är det också otroligt viktigt att använda mittpelarens inbyggda krok och hänga kameraväskan på, både för vibrationernas skull, men också för att inte välta omkull det så lätt. Tänk bara på att väskan också måste hänga still.

Jag använder en kulled som heter Sirui K-20X, som väger 400g och förmodligen skulle en ännu mindre och lättare kulled passa bättre, och självklart funkar det bättre ju lättare kamera man har. Som helhet passar det nog egentligen bättre med en liten spegellös kamera än med en fullformats DSLR.

Kvalitetsmässigt känns det helt ok. Det enda jag spontant märker är att benvärmarna sitter lite löst, så att man kan skjuta och vrida dem på de glatta kolfiberbenen om man vill. Det är värt att tänka på om man har för vana att flytta kamera och stativ genom att lyfta i ett av stativbenen. Det här kan man enkelt fixa genom något varv med tejp innanför benvärmarna, så de sitter lite trögare så det är ingen stor sak, men bra att göra innan man ev. drabbas av det.


Det positiva:

Det väger bara 850gram! och är litet och kompakt.Dessutom följer det med en mycket bra väska, där även kulleden ryms, även då den är monterad. Mittpelaren är vändbar, vilket den väl iofs är på de flesta såna här stativ, men det förtjänar ändå att nämnas.


Sammantaget.

Ett extremt lätt stativ som fungerar helt ok, framför allt för lite lättare utrustning, men man bör testa det lite innan, så man vet var dess begränsningar går.

Pris: 765

Forumdiskussioner

Det finns just nu inga diskussioner kopplade till denna produkt. Det kan ändå finnas diskussioner som går att hitta med sökfunktionen.

Till salu i Köp&Sälj

Det finns just nu inga publicerade radannonser med denna produkt.

Bilder tagna med produkten

Det finns just nu inga publicerade bilder med denna produkt.

Ägare

Medlem Lagd i kameraväska +
C_Wentzel 2014-01-04 17:11:01
ladycoons 2015-08-19 18:28:29
Jensberg 2016-04-13 18:49:10
MENTON 2020-08-20 22:10:24


Ser du något felaktig information? Kontakta oss och beskriv felet noga så skall vi kika på det.

ANNONS