TRIOPO DG-3: Recensioner | Tester | Produktinfo | Prisjakt - Fotosidan

Annons
Recensioner > Stativ > Stativhuvud > TRIOPO DG-3
Recension / Test / Priser / Fakta

TRIOPO DG-3


Summering

Utvecklad för att klara stora telen, tillverkad i kvalitetsmaterial för att säkerställa stabilitet och hållfasthet, ballanserad för bästa ergonomi, justeringsrattar nås med vänster hand så man aldrig ...

Läs mer


Betyg


(4/5)
(baserat på 1 recension)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!

Mer info

Utvecklad för att klara stora telen, tillverkad i kvalitetsmaterial för att säkerställa stabilitet och hållfasthet, ballanserad för bästa ergonomi, justeringsrattar nås med vänster hand så man aldrig behöver släppa avtryckaren på kameran medans man justerar, stora vred så man enkelt kan hantera den även med handskar.
•Höjd: 240 mm
•Botten diameter: 85 mm
•Vikt: 1,4 kg
•Max belastning: 10 kg
•3/8"" fäste ner mot stativet
•1/4"" fäste för kamera

Tillverkarens produktsida

Recensioner

2016-11-26 Oförbätterlig
PLUS: Gör vad det ska Följsamt och mjukt Verkar hållbart
MINUS: Tungt, men vad förväntar man sig av en så stor metallklump? Den fjädrande piggen som låser är inte så universell så att den har någon funktion med den längre plattan.

Kan uppdatera denna lite med att stativhuvudet ensamt fastsatt på hylla i gömsle är riktigt bra. Det har inga fasta hack som en del andra gimbals på marknaden har utan rör sig mjukt och fint. Låsningen biter bra även med tunga objektiv när man väl hittat den komposition man vill ha.

Bra känsla.
Lätt att hantera.
För större objektiv måste man köpa till den längre stativplattan. Den skickade Cyberphoto med gratis istället för att ta 300 spänn, mycket fin gest!
Notera att denna platta bara levereras med en (1) 1/4" skruv. Jag monterade plattan på ett 500/4,0 och det går ju inte med bara en fästpunkt, det vrider sig direkt. Men det var inte svårare än att kapa en adapterskruv 1/4 -> 3/8" jag hade liggande och sedan såga ett flatmejselspår i den ca 17 mm långa 3/8-biten och skruva den genom plattans genomgående 3/8-gänga in i objektivets stativfot som andra fästpunkt. Blev alltså lite meck, men funkar klockrent.

Angående låset för plattan så blir det på min platta bara friktionen mot sidorna som håller fast plattan i vaggan. Den lilla fjädrande pigg som finns trycks ned under plattan när man monterar den, men använder man den lilla plattan som följer med fungerar piggen som låsning. Jag skulle inte våga slänga stativet med monterad utrustning över axeln som man gör med tubkikaren, men det gör man nog kanske inte med dyrare stativhuvuden heller.

Gällande vikten beror det på hur du själv känner. Vikten i sig är nog sällan ett problem i och med att man nog ändå tänkt sitta länga på samma plats om man har ett stativ med sig. Men speciellt med hopfällda ben blir tyngdpunkten väldigt förskjuten med kolfiberstativ. Kan ju av den anledningen också vara svårt att få det att sitta bra på utsidan av en ryggsäck eller liknande. Att i så fall plocka fram två olika insexnycklar och skruva av huvudet var gång man gör en längre förflyttning känns inte som någon bra lösning.
Mig stör det som sagt inte då stativet antingen ligger i bilen eller har kameran på, jag rör mig väldigt lite med det löst.
Men känner man på sig att man kommer att störas det minsta lilla av en kraftigt förskjuten tyngdpunkt bör man istället titta på ett kolfiber-dito.

Liknande produkter: T ex Siruis kolfiberalternativ. Med det blev priset som avgjorde, hittade inga kolfiber för under 5k. Då kan jag leva med vikten.

Kundtjänst: -

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 2000

Forumdiskussioner

Det finns just nu inga diskussioner kopplade till denna produkt. Det kan ändå finnas diskussioner som går att hitta med sökfunktionen.

Till salu i Köp&Sälj

Det finns just nu inga publicerade radannonser med denna produkt.

Bilder tagna med produkten

Ägare

Medlem Lagd i kameraväska +
lapalm_50 2013-09-04 00:26:01
janne h-berg 2013-10-23 15:41:01
PJJ 2013-11-24 06:25:06
edwardssonm 2015-05-01 22:50:51
uffe.johansson@telia.com 2015-08-31 21:46:30
snigel87 2015-12-26 17:22:11
Stonkis 2016-11-21 17:59:11


Ser du något felaktig information? Kontakta oss och beskriv felet noga så skall vi kika på det.

ANNONS