Pentax Q7: Recensioner | Tester | Produktinfo | Prisjakt - Fotosidan

Annons
Recension / Test / Priser / Fakta

Pentax Q7


Summering

Spegellös systemkamera i miniformat.



Betyg


(4.5/5)
(4.5/5)
(4.5/5)
(baserat på 2 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!

Mer info

Spegellös systemkamera i miniformat.

Tillverkare: Pentax

Recensioner

Johan Lindgren
2016-06-23 Johan_Lindgren

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Bildkvaliteten! (på bas-iso). Min referens för bildkvalitet är Nikons fullformat och visst då innehåller inte filerna så mycket information som en fullformatkamera erbjuder, men enligt mig sannerligen imponerande! Jag har sett bilder från många kompaktkameror som är helt kass på bas-iso också, men när jag skjuter en timelapse som ska visas i 1080 så är det kanonskarpt och fint och kunde likagärna vara taget med min Nikon D600 när man ser slutresultatet.
MINUS: "Effekt"-ratten på framsidan av kameran är totalt värdelös, här önskar jag ha User-inställningar men endast några ytterst begränsade inställningar kan sparas. Med tanke på hur bra Fujis spegellösa kameror hanterar skakredusering så har den här inte mycket att komma med på det planet.

Jag är supernöjd med kameran. Hade även Q10 innan och den här är klart bättre med lite högre iso, men vill man ha sjysst bildkvalitet ska man nog inte gå ifrån bas-iso (100).
Är lite förvånad att föregående recensent tyckte att bildkvaliteten var undermålig. Jag använder min uteslutande i raw.

Jag tycker det är riktigt bra på timelapse. Hanteringen har förbättrats sedan Q10 och kameran visar inte bilden den just tagit medans den kör ett program, vilket naturligtvis sparar mycket batteri. Jag kan även exempelvis låta den ta en bildserie och sedan kan jag markera en mapp där bildserien sparats och låta raw-konvertera bilderna i den mappen med helt customiserade inställningar, det kräver dock ett rejält minneskort då varje raw-fil tar drygt 15mb.
2014-10-04 rayoflight

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Underbar liten kamera när man är medveten om begränsningarna.
MINUS: Bildkvalteten, men det är inte därför man skaffar den.

Liten är ordet som karaktäriserar den här kameran, men jag har små händer. Normalzoom och telezoom tillsammans med kameran väger kring ett halvt kilo. Motsvarande brännviddsomfång med fullformat är 27,5-200mm. Bildkvalitet undermålig jämfört med allt som har större sensorer, men den här har andra kvaliteter. Snabbinställning med en ratt på fronten, där olika bildstilar kan programmeras.Min favorit är "Bold monochrome" som ger svartvita jpeg med underbar kontrast. Dessutom RAW. Dubbelexponering, timerinställbara exponeringar, som är perfekt för time-lapse. Saknar filter framför sensorn. Mm, mm, mm. Virtuell brännviddsförlängning 4,6! 100mm ger bildvinkel motsvarande 460mm. Mitt Canon 400mm ger 1840mm bildvinkel.

Liknande produkter: Nikon J.

Kundtjänst: 0.

Forumdiskussioner

Det finns just nu inga diskussioner kopplade till denna produkt. Det kan ändå finnas diskussioner som går att hitta med sökfunktionen.

Till salu i Köp&Sälj

Det finns just nu inga publicerade radannonser med denna produkt.

Bilder tagna med produkten

Ägare

Medlem Lagd i kameraväska +
leff44 2014-05-06 21:38:58
koxa 2015-02-11 13:24:43
Johan_Lindgren 2016-05-10 05:29:16


Ser du något felaktig information? Kontakta oss och beskriv felet noga så skall vi kika på det.

ANNONS