Kiev 88CM: Recensioner | Tester | Produktinfo | Prisjakt - Fotosidan
Annons
Recension / Test / Priser / Fakta

Kiev 88CM


Summering

Rysk mellanformatare, en utvecklad variant på Kiev 88. Har tygslutare, stabilare front och bottenplatta, P-6 bajonett (Pentacon six, tar Carl Zeiss Jena gluggar) m.m.



Betyg


(4.5/5)
(baserat på 2 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!

Mer info

Rysk mellanformatare, en utvecklad variant på Kiev 88. Har tygslutare, stabilare front och bottenplatta, P-6 bajonett (Pentacon six, tar Carl Zeiss Jena gluggar) m.m.

Tillverkarens produktsida

Recensioner

Fredrik Jarnhag
2017-02-07 FriggeJ
PLUS: Billig, snygg och gör jobbet utmärkt. Pentacon 6-fattning ger möjighet till massor av billiga bra objektiv
MINUS: fokalplansslutaren ger dålig blixtsynk. 1/30.. Utan service förvandlas kameran till en snygg brevpress.

När man läser på nätet om Kiev-kamerorna får man lätt uppfattningen att dom som inte var trasiga redan från fabriken gick sönder när man tog upp dom ur förpackningen.

Min erfarenhet är att det är robusta grejor om än med lite egenheter. Det är en helmekanisk konstruktion som behöver rengöring, smörjning och justering med ett par års mellanrum. Det går utmärkt att ha sönder något genom att inte följa rätt arbetsgång. Precis som en gammal Hasselbladare med andra ord.

Det är naturligtvis inte samma supertajta känsla som i en bladare, men rätt justerad är det en konsekvent, skarp och fantastiskt rolig kamera.
2005-08-23 crises
PLUS: billig pålitlig rysk
MINUS: rysk

Har haft denna några år nu och har inte haft några problem som helst med den om man ska börja med mellanformat så e denna perfekt får bra bilder med den och så finns det hyfsade objektiv till den. men om du ska skaffa en själv behandla den med ömhet gillar den skarp

Pris: 1600
Åke H Olsson
2005-02-04 aolsson
PLUS: Nytta för pengarna. Systemmöjligheter.
MINUS: Tyngden. Luktar mysko i början (ryska smörjmedel). Långsam blixtsynk.

Jag har länge varit intresserad av den s.k "ryssbladaren" (den ser litet ut som en bladare) men tvekat eftersom man enbart kunnat använda ryska objektiv och beroende på rykten om avsaknad av kvalitet. Nu slog jag i alla fall till i och med denna nya modell som kan ta alla objektiv med pentaconfattning inklusiven en uppsättning riktigt fina från Zeiss-Jena.

I paketet ingår: Kamerahus, två magasin (enbart 120 film), en normal 80 2.8, schaktsökare samt en prismasökare med ljusmätare (spot och vägt).

Jag har nu kört ett rätt stort antal rullar i både svartvitt och färgdia genom denna kamera och är riktigt nöjd med både känslan och resultatet. Arsatoptiken är faktiskt riktigt skarp visar det sig. Jag har kunnat få mätaren i prismat att stämma överens med min Gossen Digisix och mina diabilder ser helt OK ut. Det enda lilla krånglet jag haft är med en "dark slide" till ett av magasinen. Den går inte alltid in helt vid första försöket och då går det inte att lossa magasinet från huset.

Sen märks det tydligt att fabriken också tillverkar tanks. Detta är en tung pjäs så om jag tar med hela utrustningen i ryggsäcken blir det svettigt. Men beroende på resultatet kan det vara värt det. Roligt är också att kunna köpa till objektiv och annat godis utan att bli tillnärmelsevis lika ruinerad som vid andra mellanformatskameror.

- Komplettering 2010-08-18 -
Ett av mina magasin utvecklade ljusläckage. Har fått detta utbytt samt köpt en ny "darkslide" till ett av de övriga. Förra sommaren fotade jag i trädgården med stativ då jag blev avbruten och glömde kameran ute. Över natten. I rejält med regn. Trodde att den var en före-detta kamera. Meen: Av med objkektiv och magasin (som torkades rena med handduk). Öppnat kamerahuset rätt igenom och kört med hårtork. Ingen rost och inga som helst problem med kameran efteråt. Jag kan ha haft tur men det säger också litet om byggkvaliteten.

Liknande produkter: Mamiya 645E

Kundtjänst: Ej behövt anlita.

Köpt hos: Kievcamera.com

Pris: 3000

Forumdiskussioner

Det finns just nu inga diskussioner kopplade till denna produkt. Det kan ändå finnas diskussioner som går att hitta med sökfunktionen.

Till salu i Köp&Sälj

Det finns just nu inga publicerade radannonser med denna produkt.

Bilder tagna med produkten

Ägare

Medlem Lagd i kameraväska +
Oscar L 2003-02-26 21:38:03
aolsson 2004-11-12 04:25:48
crises 2005-08-23 09:57:31
Hosio 2010-06-27 05:01:12
Kebab-mamma 2012-01-27 14:31:18
FJa 2022-11-02 21:46:33


Ser du något felaktig information? Kontakta oss och beskriv felet noga så skall vi kika på det.

ANNONS