Pentax *ist: Recensioner | Tester | Produktinfo | Prisjakt - Fotosidan

Annons
Recension / Test / Priser / Fakta

Pentax *ist


Summering

En kompakt liten systemkamera som innehåller många olika valmöjlighter.
17 individuellt inställbara funktioner,11-punkts autofokussystem,16 zons ljusmätning,6 motivprogram eller så kan du styr tiden ...

Läs mer


Betyg


(4/5)
(3.67/5)
(3.33/5)
(baserat på 3 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!

Mer info

En kompakt liten systemkamera som innehåller många olika valmöjlighter.
17 individuellt inställbara funktioner,11-punkts autofokussystem,16 zons ljusmätning,6 motivprogram eller så kan du styr tiden och bländaren själv.

Tillverkare: Pentax
Tillverkarens produktsida

Recensioner

Peter Rosén
2007-11-01 Aristoteles

Att använda: 4 Hållbarhet: 3
PLUS: Liten, smidig, avancerad för sin klass, spegeluppfällning, customfunktioner, bra display på bakstycket.
MINUS: Vill gärna göra en extra exponering, trög inställningsratt, svårt att veta vad och hur man ställer in för olika customfunktioner utan manual.

Jag blev aldrig riktigt vän med den här kamera. Den är i och för sig ganska avancerad för sin klass och har många bra funktioner som spegeluppfällning och en mängd funktioner som kan skräddarsys för användaren. Men min kamera har ofta gjort en extra exponering trots att seriebildstagningen inte varit inställd, inställningsratten vid tummen går trögt och går dessutom inte längre att vrida åt ena hållet. Customfunktionerna är svåra att veta vad man ställer in för något på om man inte har bruksanvisningen till hands. Jag tycker dessutom att kameran är väl lätt som medför att den är svår att hålla still.
Visst nostalgivärde då det är Pentax sista (?) analoga kamera.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 4200
2006-04-25 maluvtd

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Spegeluppfällning med 2 s självutlösare, dubbelexponering, möjlighet att välja halva steg i bländare och tid, spotmätning, tydlig skärm med expneringsdata m.m.
MINUS: Knappen för expneringskompensation/ställa in bländare i manuellt läge sitter lite obekvämt. Klumpig ljusmätning med objektiv utan a-läge. Liten sökare

En liten kamera som jag köpte för att den har flera funktioner som jag saknat på min P30T (spegeluppfällning, dubbelexponering) och för att det verkar vara Pentax sista kamera för film. Det går att använda gamla objektiv utan a-läge om man kör manuellt och ställer in en anpassad funktion (CF17). Man får mäta expneringen i Av-läget då man får ett värde på tiden med största bländaren.
Den är liten och en smula obekväm att hålla i. Jag tycker att knappen som man skall hålla intryckt när man ställer in bländare i manuellt läge eller ändrar exponeringen i automatiska lägen är lite obekvämt placerad. I övrigt så känns kameran mycket lätthanterlig.
Jag valde kameran för att jag tyckte att priset var bra och att de billigaste alternativet (Phenix 828) saknar spotmätning.

Liknande produkter: Phenix 828, Begagnad pentax Z1p, LX, MZS.

Kundtjänst: OK men aningen dyr med fasta priser.

Köpt hos: LP-foto

Pris: 2600
2005-11-29 Ulf Landin

Att använda: 3 Hållbarhet: 3
PLUS: Lätt och snabb
MINUS: Bräcklig, kan inte sätta på mina gamla Pentaxobjektiv

Det är en kamera som kan det mesta. Det jag saknar från min gamla kamera (MZ-5n) är panoramainställningen. Det är bara så svårt att hålla reda på alla finesser och att kunna utnyttja dem. Den största nackdelen, jämfört med MZ-5:an är att man inte kan sätta på de gamla Pentaxobjektiven med manuell focus. Till skillnad från min 5:a, som hade tendens till överexponering, så exponerar den riktigt, t o m med en lätt dragning (precis som de flesta kameror) åt det mörka. Kameran är lätt att jobba med, men p g a de myckna inställningsmöjligheterna och svårigheterna att hålla reda på dessa, kallar jag det ändå bara för "medellätt". Så är det knapparna på baksidan, som amn har en förmåga att komma åt ofrivilligt, även datumknappen. Att överhuvudtaget ha med datuminställning i utrustningen anser jag vara förkastligt. Får man sedan in det ofrivilligt, så är de bilderna förstörda... Vad den allmänna hållbarheten beträffar, är det samma skräp som alla andra kameratillverkare bjuder på. Man måste vara så rädd om kameran att man ibland hellre lämnar den hemma. Det behöver jag inte med min gamla Pentax MG. Men så är *ist-en i gengäld trevlig att bära på, extremt lätt, men på gott och ont. Sedan är väl inte klivet över till de digitala *ist-arna så långt.

Liknande produkter: MZ-5n (min gamla kamera som blev stulen)

Kundtjänst: Pentaxfolket i Uppsala är bussiga och trevliga.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 4.3

Forumdiskussioner

Det finns just nu inga diskussioner kopplade till denna produkt. Det kan ändå finnas diskussioner som går att hitta med sökfunktionen.

Till salu i Köp&Sälj

Det finns just nu inga publicerade radannonser med denna produkt.

Bilder tagna med produkten

Det finns just nu inga publicerade bilder med denna produkt.

Ägare

Medlem Lagd i kameraväska +
Vanilla 2004-02-29 22:55:22
Isakisak 2004-09-20 11:22:08
Davidgbg 2004-10-30 10:27:10
maluvtd 2006-04-27 09:47:36
Henke75 2008-07-07 20:06:02
The_Camera_man 2018-06-03 16:41:16


Ser du något felaktig information? Kontakta oss och beskriv felet noga så skall vi kika på det.

ANNONS