Epson Stylus pro 4000: Recensioner | Tester | Produktinfo | Prisjakt - Fotosidan
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Recension / Test / Priser / Fakta

Epson Stylus pro 4000


Summering

Bläckstråleskrivare som klarar upp till A2 format samt papper på rulle upp till 17". Skrivaren använder 8 bläckpatroner vilket innebär att man kan ha både matt svart och foto svart samtidigt ...

Läs mer


Betyg


(4.33/5)
(3.33/5)
(4.33/5)
(4.67/5)
(baserat på 3 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!

Mer info

Bläckstråleskrivare som klarar upp till A2 format samt papper på rulle upp till 17". Skrivaren använder 8 bläckpatroner vilket innebär att man kan ha både matt svart och foto svart samtidigt tillsammans med de övriga färgerna. Bläcket är pigmenterat bläck som håller färgerna upp till 75 år (om rätt papper används). Bläckpatronerna innehåller 110ml alt. 220ml vilket avsevärt sänker utskriftskostnaden även om hårdvaran (printern) är dyrare i inköp.

Tillverkare: Epson
Tillverkarens produktsida

Recensioner

Bengt Werner
2012-06-11 BEN123

Att använda: 3 Hållbarhet: 5 Driftsekonomi: 5
PLUS: Skriver på rullpaper, tar stora 220 ml patroner, har arkmatare, mycket bra skrivresultat, inbyggd sax
MINUS: Tung 40 kg Stor Har lite ljud vid pappersinladdning

Köpte skrivaren begagnad från en bilfotograf. Han gav mig möjlighet att testa skrivaren innan jag bestämde mig för den. Den strulade lite i början då den stått stilla en längre tid, men sedan skrivaren blivit körd med huvudrengörning några gånger skriver den mycket fint. Den för lite väsen då den laddar arkpapper, men under gång hörs den med en något så när tyst gång. Hämtade drivrutiner från Epson som passar till Windows 7 och det går lätt att specificera skrivarinställningarna. Den skriver med en stor precision och relativt snabbt, ca 30 min för A2 med högsta kvalitet. Den har bra driftsekonomi då den tar 220 ml patroner vilket jag fick 20 stycken av, varav 14 helt nya plus de 8 halvfulla som satt i skrivaren. Jag lär nog ha bläck för resten av skrivarens livslängd.

Liknande produkter: Inga

Kundtjänst: Nej

Köpt hos: Blocket

Pris: 3500
Stefan Ohlsson
2005-04-10 stefohl

Att använda: 3 Hållbarhet: 4 Driftsekonomi: 5
PLUS: Snabb skrivare för format upp till A2
MINUS: Strulig pappersladdning, krångligt menysystem

Det är märkligt att Epson har gjort ett menysystem som är så strulig att använda, när de har ett mycket enklare system på sina äldre skrivare 7600/9600. Likaså är pappersladdningen lite strulig och det är lätt att skrivaren klagar på att papperet ligger snett. För övrigt en bra, snabb skrivare med lika bra färgåtergivning som sina större kollegor.
Mikael Jansson
2004-10-14 activephoto

Att använda: 4 Hållbarhet: 4 Driftsekonomi: 4
PLUS: lång livslängd på utskrifter, stora separata bläckpatroner, flexibla inställningar i drivrutinen för rätt utskrift
MINUS: Utrymmeskrävande, tung, relativt kostsam i inköp, känns stundtals mer anpassad för mac än för PC men dock inget stort problem

skrivaren ger möjligheter till flexibla utskrifter eftersom den har både papperskassett som går att ställa om i olika storlekar samt att den även har matare för papper på rulle och inbyggd cutter för att skära av utskrivet papper. Bättre ekonomi i utskrifterna går att få med tanke på att bläckpatronerna är stora (110ml/220ml) och separata för varje färg. Det är givetvis smärtsamt när man ser prislappen för att rusta skrivaren med samtliga 8 bläckpatronerna men jämför med skrivare som antingen har små patroner eller kombinerade färgpatroner som måste bytas oftare. Erfarenheten från skrivaren är att den ger mycket bra utskrifter både i färg och i gråskala med mjuka nyansövergångar. skriver man ut relativt mycket foton så går det att finna god ekonomi i denna printer istället för att lämna till digitala lab, och största fördelen där är givetvis att du har total kontroll över den kvalitet och färgåtergivning som skrivs ut.

Liknande produkter: HP storformatskrivare

Kundtjänst: Ej behövt använda varken kundtjänst eller service än.

Köpt hos: YFO

Pris: 21900

Forumdiskussioner

Det finns just nu inga diskussioner kopplade till denna produkt. Det kan ändå finnas diskussioner som går att hitta med sökfunktionen.

Till salu i Köp&Sälj

Det finns just nu inga publicerade radannonser med denna produkt.

Bilder tagna med produkten

Det finns just nu inga publicerade bilder med denna produkt.

Ägare

Medlem Lagd i kameraväska +
activephoto 2004-10-14 21:11:38
stefohl 2005-03-30 21:27:43
HelgeLind 2007-01-08 11:20:01
Stefan71a 2009-12-13 17:53:06
Signs.nu 2015-01-18 22:49:42


Ser du något felaktig information? Kontakta oss och beskriv felet noga så skall vi kika på det.

ANNONS