Sachtler DA 75 L: Recensioner | Tester | Produktinfo | Prisjakt - Fotosidan

Annons
Recensioner > Stativ > Stativ > Sachtler DA 75 L
Recension / Test / Priser / Fakta

Sachtler DA 75 L


Summering

Lettvekter som bærer 15 kilo fotoutstyr. Til DV og foto. På bildet er påmontert Foba Balla - Superball-kulehode.



Betyg


(5/5)
(5/5)
(5/5)
(baserat på 2 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!

Mer info

Lettvekter som bærer 15 kilo fotoutstyr. Til DV og foto. På bildet er påmontert Foba Balla - Superball-kulehode.

Tillverkarens produktsida

Recensioner

Tor M Langli
2006-06-22 TML

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Kvalitetskänslan är total, mycket stabilt, mycket snabbt och enkelt i bruk, rejäla vingmuttrar, tvådelade piggar tar tag även vid relativt låga vinklar, lätt 2 kg, tål 15 kg last, ingen "mittstolpe", benen kan vinklas iduviduellt, priset (betydligt billigare än dom Gitzo stativ jag kikade på... och bättre)
MINUS: Konceptet med två delade stativ ger längre stativ än 3 delade.

Detta stativet är antagligen det allra stabilaste stativet som går att oppdriva i prisklassen under 8-9000 kr. Stativet är egentligen ett videostativ, men dets relativt ringa storlek gör att det lika gärna kan användas som fotostativ. I stället för att ha 1 rör som ben så har detta stativet dubbla rör till ben istället. Denna konstruktionslösning ger bättre stabilitet.

Stativet är av typen två-delad. Det betyder att det är enbart ett fäst på varje ben att tänka på. Det går därför MYCKET snabbt att sätta upp. Fästena är dessutom av vingmuttertyp, en lagom stor vingmutter som man kan använda som håndtak när man drar ut och in benen. När stativet är sammanslagen så är fästet till benen placerat just under huvet på stativet. Detta betyder att man inte behöver anstränga sig genom att böja sig när man drar ut benen eller feller ihop dom. Vingmuttern fäster och lossar benen på ca 1/4 vridning.

Sativet som sådant har inga "mittstång". I mitt tycke är detta bra då en uppdragen mittstång kan ge upphov till vibrationer. I stället för mittstång har "huvudet" ett 75 mm hål där man kan placera en halvkula för att justera om stativet står snett. Detta används istället för att småjustera benens lengd. Benen kan läggas i spagat och det finns inget lås på benens vinkel. Några tycker att detta ger större risk för att stativet glider isär, men om man undviker parkettgolvsflator så är inte detta något problem. Ändan på benen har två stålspetsar som borrar sig in i när sagt vilket underlag som helst.

Transportlengden är alla tvådelade stativers bekymmer. Detta stativet har ungefär samma längd som andra liknande tvådelade stativ, 81.5 cm. Det är ca 15-20 cm längre än normala 3-delade stativ. Då stativet är gjord av aluminium så är det inget bekymmer att kapa ner längden om man så önskar. Personligen har jag inte gjort detta.

Liknande produkter: Div. Gitzo till 7-8 tusen.

Kundtjänst: Har inte användt

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 3595
2005-04-25 Rolf Svendsen

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Lett å bære (2 kg). Solide ben med gode låser.
MINUS: Metallet blir kaldt vinterstid ...

Meget støtt tross liten egenvekt (2 kilo). Stativet bærer 15 kilo, og er det ypperste man får av stativ til fotografering. Velegnet til all bruk med sine justerbare ben - på bakkenivå eller i uttrekk. Særdeles egnet også for mellomformat.

Pris: 4000

Forumdiskussioner

Det finns just nu inga diskussioner kopplade till denna produkt. Det kan ändå finnas diskussioner som går att hitta med sökfunktionen.

Till salu i Köp&Sälj

Det finns just nu inga publicerade radannonser med denna produkt.

Bilder tagna med produkten

Det finns just nu inga publicerade bilder med denna produkt.

Ägare

Medlem Lagd i kameraväska +
TML 2006-06-22 20:01:46
Benton 2010-07-26 08:36:42


Ser du något felaktig information? Kontakta oss och beskriv felet noga så skall vi kika på det.

ANNONS