Ricoh Caplio GX8: Recensioner | Tester | Produktinfo | Prisjakt - Fotosidan

Annons
Recension / Test / Priser / Fakta

Ricoh Caplio GX8


Summering

Digital kompaktkamera med 8MP upplösning, 28-85mm zoomobjektiv (35mm motsv.), bländare 2.5-4.3. Blixtsko och möjligheter att använda converter.



Betyg


(4/5)
(0/5)
(4/5)
(4/5)
(baserat på 1 recension)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!

Mer info

Digital kompaktkamera med 8MP upplösning, 28-85mm zoomobjektiv (35mm motsv.), bländare 2.5-4.3. Blixtsko och möjligheter att använda converter.

Tillverkarens produktsida

Recensioner

Camilla Holm
2005-08-12 yalazy

Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Snabb! Bländarförval, manuell exponering, skarpt objektiv, vidvinkel, bra menysystem, blixtsko och möjlighet att använda konverter. Mycket för pengarna. Bra känsla och trevlig att använda.
MINUS: För mycket brus redan vid ISO 200, saknar RAW, vinjetterar lite vid 28mm

Jag köpte den för att ha en snabb fickkamera med vidvinkel, och för att ha en kamera som även barnen kan få låna. Efter att ha skaffat laddningsbara Li-Ion (billiga ej märkes, funkar utmärkt) så började glädjen med kameran. Den är mycket snabb att starta och har ingen märkbar slutarfördröjning. Även med blixten påslagen är den snabb med rätt batteri. Knappar och menyer fungerar mycket bra, allt är snabbjobbat. Bländarförval (3 bländare att välja) tillsammans med exponeringskompensation är det jag mest använder. Det går snabbt och ger enkelt möjlighet till bättre kontroll. Det är också lätt och snabbt att ratta in önskad slutartid.

Autofokus är snabb och pålitlig. Trots avsaknad av hjälpbelysning så fokuserar den ganska bra även i dålig belysning.

Den inbyggda blixten har förstås kort räckvidd, men bilderna blir förvånansvärt bra även med den.

Färgåtergivningen är utmärkt i neutralt läge, bättre än Canon i mina ögon.

Håller man sig till ISO 64 och 100 och exponerar noga får man detaljrika och skarpa bilder med naturliga färger. Vid högre ISO krävs brusreducering, och det går ut över detaljerna i bilden.

Ett särskilt omnämnande får makroläget, även om jag inte alls brydde mig om den detaljen när jag köpte den. Makroläget är fantastiskt bra. Närgränsen är 1cm vid 28mm!!! Det går också att manuellt flytta fokuspunkten i makroläget.

Kameran är mycket skön att hålla i med en lätt ruggad metallyta och ett grepp för högerhanden. Den är relativt lätt att hålla stadig.

Obs! Jag har gett den en 4 i bildkvalitet, men det är som kompaktkamera med liten sensor. Jag jämför den inte en DSLR med större sensor (brus, dynamiskt omfång mm) även om vissa jpeg blir lika bra (med lite mer brus).

Liknande produkter: Provade en Canon A95 i höstas, den var så slö det inte ens var kul att leka med den. Blev sen intresserad av en Casio Z750, men den var lite för dyr i förhållande till användningsområdet och saknade vidvinkel.

Forumdiskussioner

Det finns just nu inga diskussioner kopplade till denna produkt. Det kan ändå finnas diskussioner som går att hitta med sökfunktionen.

Till salu i Köp&Sälj

Det finns just nu inga publicerade radannonser med denna produkt.

Bilder tagna med produkten

Det finns just nu inga publicerade bilder med denna produkt.


Ser du något felaktig information? Kontakta oss och beskriv felet noga så skall vi kika på det.

ANNONS