Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Fint ljus och kyla

Det är ofta ett fint ljus på vintern när det är lite moln och snön lättar upp. I dag fick det bli en lite kortare promenad på förmiddagen, igår fick Sally en massa is mellan trampdynorna och det tyckte hon inte var kul, som vanligt.

Hur som helst blev det en promenad i närmiljön som det så ofta blir numera när hon inte orkar gå så långt (hon är ju trots allt 85 år i människomått).

Funderar över hur EU migranterna och alla hemlösa klarar sig i kylan, det romska lägret på Långholmen är fortfarande kvar och de sitter med sina koppar utanför butikerna trots kylan, kan inte var kul.

Jag läste i SvD att EU är på väg att sätta ordentlig press på deras hemländer att göra något åt situationen, inte en dag för tidigt. Detta är ju en misär som måste brytas även om det kommer att innebära uppoffringar från bägge håll.

Det verkar finnas en kulturell problematik som inte är lätt att hantera. Jag läste att man föredrog att bo i sina tältläger om inte hela gruppen fick plats på härbärget? Där tror jag att det finns en gordisk knut, om kulturen i sig är väldigt sluten samtidigt som man är beroende av människor utanför den egna kretsen blir det väldigt knepigt om man inte själv är beredd att öppna upp sig gentemot majoritetssamhället.

Nu menar jag inte att detta skulle vara det stora problemet, det har jag för dålig kunskap för att uttala mig om, men jag misstänker att det är en del av problemet. Jag har svårt att tro att alla utanför den romska gruppen skulle vara ogina och elaka av naturen, att påstå något sådant är ju också en form av rasism?

Inlagt 2014-12-28 12:10 | Läst 1494 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Promenader i närmiljön är inte det sämsta... :) Mycket fint ljus har du fångat...den andra bilden är jätteläcker tycker jag!
Svar från alf109 2014-12-28 12:38
Tack ska du ha Lena, det handlar nog mycket om att gräva där man står, en gammal klyscha men ganska sann. :)
-affe
Instämmer med Lena, mycket bra bilder! Även jag håller på tvåan om jag måste välja.
Svar från alf109 2014-12-28 16:05
Varför välja när man får bägge gratis? ;)
Tack ska du ha Christer.
-affe
Snyggt Affe
God fortsättning på dig och Gott nytt Fotoår.
/ Bengt
Svar från alf109 2014-12-28 19:24
Tack ska du ha Bengt, och detsamma önskar jag dig. :)
-affe