Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Mildvinter igen

Hörde att denna vinter varit den mildaste på 100 år runt Stockholmstrakten. Just dessa gråblaskiga vintrar får vi nog vänja oss vid. För övrigt såg det ungefär likadant ut för ett par år sedan. Bilden är tagen den 2:a januari 2012 på Reimersholmen och jag tycker man känner igen vädret. Några veckor senare blev det i och för sig vinter med lite snö, så det kommer säkert en släng av vinter den är säsongen också.

Det är i vilket fall lite trevligare med snö runt jul tycker jag, och framför allt inte lika skitigt. Annars har helgen flutit på i sakta mak, inget speciellt har hänt mer än att jag och hunden käkat alldeles för mycket mat. Smällandet som sätter igång några veckor före jul och håller på en bra bit in i januari har gjort att hunden inte är så pigg på promenader, hon är som så många andra djur skotträdd och detta smällande är ett elände.

På nyår blir det till att låsa in sig med hög volym på stereon, vi har ingen möjlighet att sticka till något smällarfritt ställe tyvärr. Hur som helst är dessa helger snart över för den här gången så saker och ting kan falla in i sina vanliga rutiner, skönt tycker jag och hunden. 

Inlagt 2013-12-29 05:56 | Läst 2409 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det var en riktigt vacker nattbild!
Färg verkar svårare på natten? Svartvitt bjuder möjligen på publikfriande gratisdramatik. Vad säger du som har sysslat mycket med detta motivområde?
Angående klimatet tycker jag det har varit så att de två senaste två vintrarna har varit betydligt snörikare och kallare än vanligt här i Stockholmstrakten. Båda dessa vintrar kom snön den första veckan i december, och låg kvar. Extremt milda vintrar, som kanske den här blir, hade vi flera i rad under 1970-talet. Vädret växlar... ;-)
syntax 2013-12-29 12:50
RÄTTELSE:
Vid närmare koll i bildarkivet så var det vintrarna 2010/11 och 2012/13 som var extra kalla och snörika. I februari 2011 var plogvallarna i Drottningholm lika höga som lyktstolparna. Något sådant har jag aldrig varit med om. Förra vintern var det inte långt ifrån det läget, enligt mina bilder.
Som sagt: ibland är det varmt - ibland är det kallt.
Svar från alf109 2013-12-29 18:15
Håller inte med om färg och svartvitt på natten men detta är alltid smaksaker. Personligen tycker jag aldrig att man får något gratis när det gäller fotografi, skitbilder tenderar att vara skitbilder oavsett färg eller svartvitt.
Svar från alf109 2013-12-29 18:16
Jo barmark är ingen ovanlighet runt jul i våra trakter.
Hej Alf.
Jag haft bara ett par dagar med förkylning så jag inte har håller ögonen på dig :-)
Jag ska avstå från att blanda mig i stora och komplexa fall i framtiden. Mit svenska ordförrådet är inte tillräckligt för att kvalificera/nyansera texten och menande (uppenbarligen).
Vi har även här i Danmark haft den andra varmaste December någonsin. Efter det vi började meteor logiska mätningar.
Något saknas på julen bilder när det inte finns någon snö.
Om bilden: Det måste absolut vara förstorad!
Fina linjer och vackert inramat med träd. Jag gillar också ljuset i gräset och reflektionerne i vattnet
Hälsningar från Erik / DK
Svar från alf109 2013-12-30 20:26
Tack ska du ha Erik, och din svenska räcker gott.
jag blir själv ganska trött på alla de oändliga diskussionerna ibland, men som sagt alternativet att inte svara på kommentarerna känns inte heller rätt även om det givetvis är så man borde göra när man från början vet att det aldrig slutar annars. :)
Ha det fint!
/Affe