Som rubriken säger här dyker det upp lite diverse bilder å prat om vad som händer på jobbet å på fritiden vilket innerbär en del jobbar bilder då man gör div å inte så vanliga kran lyft jämt . Å fritid ja där kan det dyka upp vad som helst

20/12 2014 en dag jag aldrig glömmer inte ens i graven # Härstannarsverige

Jag misstänker att dom flesta redan vet vad som hände i helgen att vi lastbils chaufförer slog ihop oss å manifestera för bättre och framför allt lika villkor för ALLA både åkare och chaufförer oavsett vilket land du kommer ifrån . Och den känslan av sammanhållning som man fick i helgen i Göteborg ja den är obeskrivbar för nu har vi skrivit in oss i historie böckerna för ALDRIG har det vart så många lastbilar och involverade chaufförer som nu i helgens manifestationer . 

Och nu undrar nog många vad ger detta då ?       Det har gett massor då bla ett antal mycket väl insatta och pålästa  killar var upp till Trafik utskottet och diskuterade frågan och detta gav effekt i att man från 2015 kommer man  att få två nya "verktyg" att jobba med inom polisen dessa är att man från 1/1 2015 kommer att ta ut en avgift på 40 000 kr om man kör olaglig cabotage och från 15/3 2015 så får man oxå låsa lastbilen tex ta nycklar och även klampa bilen om man inte betalar den avgiften . Men tyvär så blir bilen bara låst i 24 timmar . Men man jobbar på att ändra detta till en längre tids period . Och dessa beslut har stöts å blöts i över 4 år och inget har kommit till beslut utan man har bara sagt att det måste utredas mer . Och dessa beslut kom bara en vecka efter att killarna hade varit uppe hos Trafik utskottet.  Och nu så ska ett par av dessa killar framföra samma sak hos dom stora grabbarna nere i Bryssel vilket är något unikt då det är mer el mindre vanliga chaufförer som gör allt detta någon är förvisso något inom facket men även en  åkare en vanlig chaufför .  

Så ordet ensam är stark stämmer nog men man är starkare  när man är srax över 2100  lastbilar på konvoj över Sverige och vad händer nu ja vi låter maskineriet mala och inväntar på om våra villkor kommer att gå igenom för vi har betydligt fler än bara två . Och om inget händer ja då kommer det mer drastiska grejer 

Och kom nu inte och säg att man inte får sin sak upp till regerings nivå för det går men bara om man gör rätt och gör allt efter lagar och regler då kommer man fram . Så ett tips till alla djur aktevister å andra som förstör och gör mycket odemokratiska grejer kolla på oss simpla chaufförer vi har lärt oss hur man går till väga utan våld å sten kastning på oskyldiga poliser o privat personer och annat jävelskap . 

Och för den som orkar kolla här på min video från E6an strax före Tingsta tunneln när drygt 110 lastbilar passerar och detta vara bara en tredje del då vi var ca 360 fordon på tre ställen 10 bilar i kortege genom centrum fick inte vara fler för polisen å ca 110 bilar väster leden söder leden för vidare förd till slut platsen Stig center dom andra tog Lunby leden bla .

   You tube https://www.youtube.com/watch?v=ni_xhaQZ6nc

och Facebook lite mer HD kvallite men vet inte om ni kan se den 

https://www.facebook.com/shares/view?id=10203234369515799&overlay=1&notif_t=story_reshare

Och nu vet jag att några av mina läsare kommer att komma med mot argument om att vi är ett "gäng busar" som borde låsas in men ja dom får mot argumentera för ja detta handlar inte bara om våra jobb utan  även med mänsklighet å omtanke för dessa  utnyttjade utländska chaufförer som kanske inte kommer hem till familjen i jul utan får bo i lastbilen och får  knappt lön i många fall inte mer än 5-6 000 svenska kronor . Och betänk en sak att detta inte gäller bara utländska åkerier finns ett antal mindre skrupelfria åkare även här i Sverige som har utländska chaufförer på svensk registrerade bilar bla den omtalade Makedoniern som friades i Tingsrätten han var anställd av en "svensk" åkare  i Örebro 

Så må nu best ni som läser min blogg 

Mvh Affe the carbuff 

Inlagt 2014-12-22 00:36 | Läst 1027 ggr. | Permalink
Stöder protesten fullt ut! Kämpa på
Svar från Affe.R 2014-12-22 11:54
Tack allt stöd som vi kan få är bra stöd . . Och vi kämpar vidare får se vad som händer efter ny år ??
Fullt stöd från mig också. Keep on truckin´....!
Svar från Affe.R 2014-12-22 11:53
Tack allt stöd som vi kan få är bra stöd . .
Visst var det häftigt
Som gammal åkare så värmde det!
Men glöm inte helg stoppet som engagerade minst lika många
åkare och bilar :)
Håller tummarna att det kommer till en förändring!!

Med vänlig hälsning, Kenneth
Svar från Affe.R 2014-12-22 11:51
Hoppas jag oxå för indirekt så drabbar det mig för även om jag inte kört trailer el 24 m men nu när man är arbetslös så drabbar det mig just för att det finns ett stort överskott på chaufförer på grund av att det är så många åkereier som går i graven . Vilket är jäkligt sorgligt att se väl renumerade åkerier som kanske är 50-60 år å ja äldre ändå bara försvinner . Nää man blir "lite" less på detta med EU men samtidigt nån stans så känns det som att vi hade nog inte klarat oss så pass bra utan . Men det vet man ju inte heller kan ju ha gått ännu bättre utan .
Helt förskräckligt med den domen tycker jag! I fredags körde vi rakt in i en lastbilskaravan som var otroligt lång på E4 norr om Stockholm. Härligt att se att alla ställer upp på detta både allmänheten och chaufförerna! Ha det bra!
Svar från Affe.R 2014-12-22 11:46
Det är ett rätts haveri om något för man undrar hur dom kunnat verifiera att han verkligen hade ett riktigt körkort vilket dom nu kommit fram till . När dom inte ens har hans adress dom vet ju inte var karln bor nånstans .
Kör vidare!
Vi behöver lika regler för alla
Svar från Affe.R 2014-12-23 13:19
Exakt Bengt gäller hela samhället inte bara på lastbils sidan finns många ställen där det pågår samma social å löne dumpning ett bra ex är ju bygg branschen den är ju bra "infekterad" den oxå . Men vi på lastbils sidan har en liten fördel vi syns just för att vi har våra stora bilar . Kör hundra bilar o du har en kö på kanske 2-300 m med samma mängd lastbilar blir 2 km
Heja, heja!
Kul att höra! Det är jättebra att ni tar tag i det här. Man vill ju att det skall vara säkert på vägarna och att alla som jobbar för en korrekt lön och goda arbetsförhållanden.

Hur har det gått med FTP'n? Fick du hjälp?