Som rubriken säger här dyker det upp lite diverse bilder å prat om vad som händer på jobbet å på fritiden vilket innerbär en del jobbar bilder då man gör div å inte så vanliga kran lyft jämt . Å fritid ja där kan det dyka upp vad som helst

8 st system kamror på 250 m el varför FS växer så det knakar

Vad menar jag nu med detta kan man undra . Jo då det diskuteras både avhopp från FS  å antal bilder i bild kritiken och kvalliten bild mässigt ja gudarna vet allt som det diskuteras om  just nu . Men en trolig förklaring att  FS växer är nog att fotografering har tagit en jätte fart dom senaste åren . Då jag gick  runt en vända på stan i solkskenet o kylan så  reflektarade jag hur många system kamror jag såg och började räkna dom och  från central stationen till gamla stan en sträcka på ca 250-300 m så såg jag 8 st system kamror och den ygnsta som kom bärandes på en Sony  :O) var en tjej på kanske 12/13 år och då hon stanade och stog en stund och komponera en bild så tror jag det var hennes egen för hon såg väldigt hemtam bland knapparna .   Man kan  sedan undra hur många systemare som gömde sig i ryggsäckarna som folk bar på och med lite fantasi så säg att det var 4-5 st då är vi uppe i ca 12/13 st på 250/300 m . Så leker man lite med tanken och slår ut 12 st systemare var 300e m från tull till tull en sträcka på ca 5 km  så får vi ca 180 system kamror nu är ju detta bara en teori från mig så ingen vetenskaplig undersökning men jag tycker det ger en bild på hur många som fotograferar . Sedan så kan man ju lägga till alla små kamror o mobil telefon kamror . Så det kanske inte är så konstigt att det kommer in ett xxxx antal bilder i bla bild kritiken å i bloggarna . O på tal om bilder så här e några från dagen el rättare sagt dom som blev tagna 

"skräpet" på himlen är fiskmåsar som for runt som galningar i luften 

Stog en liten stund å klura på den här grinden innan jag såg vad som stog där 

Ett bekant motiv Västerbron i rosa skrud . Har dock vart å dragit i några reglage i light room på denna bild 

Inlagt 2011-02-19 18:40 | Läst 2237 ggr. | Permalink
Gillar dina bilder Alf speciellt grinden den är jätte fin.
Om jag hade bott i Stockholm så hade jag att göra med mitt fotograferande.
Ni har mycket fina gamla byggnader som dom har restaurerad , här i Varberg så är dom inte rädda om gamla byggnader och låter dem förfalla tyvärr.
MVH Anita
Kul att du gillar mina bilder Anita :O) Bilden på grinden är tagen på Stadshuset ja jag gick förbi där idag igen och hur jag kunde missa den där grinden när jag var där förra gången vet i attan :O) Och nog finns det att fotografera i den här stan för då jag presis har börjat att fotografera hus å gatu miljöer så har man ju bara skrapat en tusen del på ytan av ett isberg av alla fina byggnader som finns i den här stan så räkna med att det kommer fler bilder på kul hus och detaljer :O) Du får väl ta en semester tripp hit upp så får du en personlig guidening av mig så kan du fotografera stan
aos56 2011-02-20 09:40
Tack Alf. Stockholm låter som en drömstad för fotografer , jag som gillar att hitta detaljer och grindar , jag ser det själv i mina bilder hela tiden. Jag har tänkt många gånger att åka upp till Stockholm (har bara varit där för att gå på fotomässa) annars har jag inte varit höger upp i Sverige och jag förstår inte detta??
Så det får bli en fotoresa till Stockholm .
MVH Anita
Svar från Affe.R 2011-02-20 09:52
Du är välkommen hit upp :O) Och det finns mycket kul att fotografera i Stockholm bara man har ögonen med sig . Men tyvär så blir man lite "hemma blind" så man ser inte det vackra så det vore jätte kul å få vara guide åt någon som inte har vart här och som ser staden med andra ögon än mina egna
Det togs nog många bilder idag även om kameratätheten minskar ut mot tullgränserna. Det finns nog en massa utanför också =)
Svar från Affe.R 2011-02-19 20:33
Skulle tro det jag oxå Men faktum är att jag såg nog ett 10 tal vid Stadshuset men det var innan tanken slog mig att börja räkna dom . Och ska jag vara ärlig så har jag då alldrig sett så många system kamror som nu . Så nu börjar ju Japanerna försvinna i mängden för annars så är det väl då man reagerar på mängden kamror