Som rubriken säger här dyker det upp lite diverse bilder å prat om vad som händer på jobbet å på fritiden vilket innerbär en del jobbar bilder då man gör div å inte så vanliga kran lyft jämt . Å fritid ja där kan det dyka upp vad som helst

Begrundar livets gåtor

Sitter just nu begrundar livets gåtor över ett glas whisky och på hur fort livet kan ta slut

Undrar varför allt ska gå så fort till jobbet till dagis ja el vart man nu ska nånstans så ska allt gå i jädrans fart . Dom stressar som tokar i trafiken i tunnelbanan till bussen  och offrar nästan livet för att komma först till affären  . Man kan undra om någon hällt bensin på dom och jagar dom med blås lampa på byggena då man fasiken knappt hinner komma ur lastbilen förens det ska vara klart .

Nää gör som jag har gjort dra i handbromsen och varva ner i livet för det går inte fortare för man stressar om man nu inte har bråttom  till livet på en kyrkogård i en kista förstås . Fort och fel el som jag säger på jobbet långsamt och efektivt går fortare för då gör man saker bara en gån och rätt . Så pröva nästa gång du stressar varva ner å tat lungt så kommer du upptäcka att du kommer lika fort fram för det om inte fortare

Gjorde ett test för nått år sedan på just att man inte känar nått på att stressa

Jag och en kamrat åkte från samma ställe han åkte i laglig hastighet dvs 70 km från Aspudden till Veddesta via essingeleden ullvsunda leden å E 18 . Jag åkte över lilljeholmsbron västerbron lindhagensplan ullvsunda leden vidare ut till veddesta i 30 km ja vi åkte +- nån kilometer med en sån där byggkojja på hjul . Jag kom ca 6 min efter min kamrat till vedesta just det 6 min på ca 3 mil och då skilde det just det !! 40 kmh 

Så som sakt dra i handbromsen å varva ner du hinner å världen går inte under om du nu skulle komma 1-2 min sent

Varför skriver jag detta då ?? Jag träffade en kamrat idag som jag inte träffat på ett tag och fick reda på att hans son dog hemma i soffan tittandes på tvn och en vecka senare så dog en kamrat till honomså livet kan ta slut fortare än man tror

You are always on my mind but i whil be gone for a while and i stand here in a X road and dont now wich way i shall go the moon is shining on me and and a cold breeze blow in my face and i  take take my broken whings and se where the road take me

RIP Daniel 24 år sedan tog livet slut 

Affe

 

 

Inlagt 2010-10-02 22:06 | Läst 1334 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Du har så rätt. Vi far runt som stressade råttor. Min gamle jobbarkompis brukade titta på mig när jag gick upp i varv och säga "Å vad gör det om hundratusen år?". Då fick man lite perspektiv...
Tråkigt att höra om grabben. Kan tänka mig att din kamrat har det lite kämpigt.
Ha det bra.
/Ylva
Svar från Affe.R 2010-10-02 23:00
Det går ju sakta framåt då han har i alla fall kommit igång å jobba igen å fått tankarna i styr . Fast man förstår vad han går igenom när han ger mig en kram å börjar gråta på min axel vilket fick mig att skriva detta då jag satt i lastbilen på väg hem och såg alla nedanför mig i trafiken fara runt som du skrev små råttor i jordens fart bråttom nånstans
Tack för detta blogginlägg.

mvh
Pa
Jodå, det är bara att instämma! Jag flyttade, först från Stockholm till en småstad, och sedan till en liten ö i Canada. Varvade ner farten bit för bit. Men det går an när man är pensionär. Att flytta, menar jag. Den som är bundet till ett kneg i storstan får försöka varva ned på platsen efter bästa förmåga. En grej är att slänga ut TVn, det gjorde jag redan för 30 år sedan. Det hjälper ju lite. Och så satsa mer på att umgås i lugn och ro med vänner och familj. De som tar sig tid. Stilla promenader i naturen är också bra har jag märkt.
Svar från Affe.R 2010-10-03 10:04
Låter skönt å bo på en ö tycker jag . Håller på att leta efter ett litet hus på landet dels för att jag trivs bättre på landet sedan så i dom områderna där jag söker så får jag närmare till jobbet oxå . HeHe Fast tvn får nog följa med den e ett bra sömnpiller haha
Tänkvärt
Läste i DN idag om fyra familjer med en massa aktiviteter för både barn och vuxna
Man undrar när de hinner vila och ladda batterier?
När hinner de umgås?
Svar från Affe.R 2010-10-03 10:14
Läste nått liknande reportage i nån tidning och jag fattar inte hur folk hinner med allt . Fasiken dom kan ju alldrig ha nån fritid å bara varva ner på , Jag skulle få frispel å hjärnsläpp på att fara runt som en skottspole som många gör på helgerna . Men så får man ju frågan oxå hur man hinner ut å fotografera el fiska då brukar jag bara säga dra i handbromsen och släpp taget å ta dig tid så hinner man . För när jag vill varva ner då tar jag ledigt en fredag åker till ett ställe som heter Örsjön ovanför Gottröra hyr en båt kastar ut flugan stänger av mobilen å bara njuter av ensamheten å lysnar på naturens ljud Detta skulle många behöva göra . Men bara dom inte gör det samma fredag som mig blir så jäkla trångt då HaHaHa
Någon klok person har instiftat Långsamhetens dag 2001. Den infaller på årets längsta dag, 21 juni. Rörelsen har spridit sig men det går naturligtvis långsamt =)
Men det är svårt att inte falla in i tempot i Stockholm. Lyckligtvis har jag långsamma ben...
Kloka ord. Kan bara hålla med;Varför ska de' gå så jäkla fort?? Dessutom en brådska som vi människor skapat själva

" Att fånga livet - CARPE VITAM- handlar om att finna sin egen väg, en väg fri från måsten och plikter. Du har en uppgift i livet och det är den uppgiften som kommer fylla ditt liv med mening, det gäller bara att hitta den. För att nå insikt måste du STANNA UPP en stund och fundera över ditt liv "

Ha de' bra!//Kurre
Svar från Affe.R 2010-10-03 14:48
Dina ord Kurt dom stämmer klart på mig då jag försöker köra mitt race här i livet alltså gå mina egna vägar å inte följa strömmen . Och inte stressa upp sig utan ta det lungt . Å nu när man kör den stora lastbilen och kranen man far runt med så går det inte att stressa med för då går det på ren svenska åt helvete
. Nått annat som många stressar upp sig för 'är att dom gör problemen innan dom kommer . Nä gör inte problem utan ta dom när dom kommer och lös dom med dom verktyg du har så går livet lättare
Mvh Affe