Som rubriken säger här dyker det upp lite diverse bilder å prat om vad som händer på jobbet å på fritiden vilket innerbär en del jobbar bilder då man gör div å inte så vanliga kran lyft jämt . Å fritid ja där kan det dyka upp vad som helst

Byta kamera igen el inte ???

Då man köpte en Sony 550 för ganska presis 1 år sedan och den har jag inte haft rätt känsla för från första början då första intrycket vart lite av en besvikelse på vissa saker och efter att jag tråklat mig igenom en låååång och seriös tråd om Sony 580  här på FS forumet och av den får jag uppfatningen av det va den jag ville ha från början eller ja jag trodde nog att 550 skulle vara som 580 ända skilnaden är ju att 580in har video vilket i mina ögon är helt o intresant och att 550 känns som att det va en liten "apptit retare" på vad som komma skall då den va på topp i den klassen i ca 1 år sedan så kom ju 580 vilket kändes lite väl kort för å släppa en ny kamera modell som ligger i ungefär samma klass 

så nu är man lite smått splittrad å villrådig . Antingen byta kamera till en 580 å hoppas att man blir nöjd el att jag lägger besvikelsen på hyllan o behåller min 550 ett tag till och läger mellan skillnaden på nått nytt objektiv för 550 n är ju en bra kamera  är ju bara jag som inte trivs med den riktigt för det är i grund å botten en sak jag saknar och det är iso 100 för 550 har 200 iso som lägst och det känns ibland lite högt det går ju i o för sig att lösa med ett ND filter el va det nu heter men ändå känns ju lite fel att behöva ett filter för att hamna på rätt iso tal . Och sedan så kan man undra varför Sony valde att ha 200 iso som lägst på en model för attt sedan på uppföljaren gå  tillbaks till ett lägre iso 

Så vad skulle ni göra i denna situation ???

JaJa får se vad som händer man kanske vänjer sig . Här är i alla fall ett försök att göra ett gammalt färg foto 

Inlagt 2011-01-27 23:22 | Läst 1896 ggr. | Permalink
Jag har tyckt det är lagom att försöka byta varannan version, eller om man verkligen saknar någon funktion. Just nu har jag haft min Pentax K20D i drygt 2 år och en sak som jag saknar är filmning. Så det blir kanske ett byte för mig i vår, till en K-5, jag hoppar över K-7 ;)

Varför saknar du ISO100? Brukar du fota med långa exponeringstider när det är mycket ljus, vilket brukar vara enda tillfället man saknar lägre ISO.

När det gäller bas-iso, så beror det på sensorn och inte kameran i sig. Pentax har haft bas-iso på 200 på nästan alla sina kameror, min har ett utökat läge med ISO100, men bilderna blir faktiskt inte bättre än på ISO200, vissa påstår att de t o m blir sämre än på ISO200.

Jag skulle rekommendera att du behåller kameran 1 år till eftersom du inte verkar sakna något direkt som finns på 580:n. Det kommer en ny version om 1 år igen ;)
/Peter