Som rubriken säger här dyker det upp lite diverse bilder å prat om vad som händer på jobbet å på fritiden vilket innerbär en del jobbar bilder då man gör div å inte så vanliga kran lyft jämt . Å fritid ja där kan det dyka upp vad som helst

Civil kurage finns det ??

Såg programet svenska hjältar igår och man kan  inget annat än bli förbannad när man såg om den där lilla 65 åriga damen hoppa på 2 stora killar som försöker döda en annan människa och dessutom ber om hjälp och folk bara vänder ryggen till å gömmer sig bakom en tidning o "kryper in i sin egen bubbla" som man såg i dramatiseringen att en rätt stor man vrider huvudet åt andra hållet och gömde sig bakom sin tidning . Vilket inte skulle förvåna mig om det även hände i verkligheten .  Jag hoppas att dom sitter i sin lilla skyddade värld o skäms . Okey man kanske inte ska hoppa på folk som slåss med kniv som hon gjorde men man kan ju alla fall försöka stoppa dom på andra sett tex skrik på dom el att alla går imot dom så att dom känner att dom är iaktagna kasta skor på dom el vad som för det finns massor man kan göra utan att man själv behöver komma till skada . El som Emma tjejen som nästan miste livet av att hon blivit misshandlad av sin pojk "vän" vän är väl fel ord till att kalla en sådan kille för FEGIS är ett bättre ord el en stor jävla skitstövvel passar bättre . Och det är lika dant i det fallet när en kvinna blir misshandlad så vänder folk gärna ryggen till o tycker att det där lägger jag mig inte i vilket är så jävla typiskt svenskt i mina ögon . Och dom gjorde en undersökning på ett av Stockholm akut motagningar och gissa vad många tyckte jo att det var kvinnans fel att hon vart misshandlad och även att det inte var sjukhuset sak att undersöka vart o hur hon fått skadorna ifrån . Men va fan har folk innan för pannbenet när man resonerar så på ett sjukhus då har man fan tagit fel jobb för det har jag in i helvete svårt att tro att man lär ut i skolan . El när man hör titt som tätt hur våra gamlingar blir misshandlade el "bort glömda" i ett rum el på en toalett el får ligga kvar i sina sängar pga att dom e så "jobbiga" att ha att göra med . Nää fan fram med mer civil kurage å skrik till att nu jävlar får det va nog men som vanligt så sitter ni o gnäller å blir arga på div saker i fika rum el i er skyddade vrå även kallat hemmet men våga säga till öppet nä se det vågar man inte då kan man ju stöta sig med någon å det kan ju vara farligt . Nu undrar ni om jag har kurage nog o skrika högt det kan ni haja att jag har . Har stoppat  hustru misshandel visserligen bara en gång o det beror på att jag bara har hört el vetat om det den gången . Och det var en granne när jag bodde på annan ort som det var o varan kväll var ett jäkla liv i lägenheten och jag var å sa till ett par gånger o så vart det tyst tills jag råkade se frun i huset sprang förbi i bakgrunden blodig i ansiktet . Kan säga att då gick "topplocks packningen" och jag är inte stor väger 65 kilo o är 176 cm över jordytan men när jag blir arg då är jag inte att leka med och kan säga så mycket att den killen misshandlar inte sin fru något mer och nej jag slog inte ihjäl honom . El när jag tröttnade på lärarnas flathet när min son mobbades i skolan då löste jag problemet på 5 min hur då frågar ni ? Väldigt enkelt jag gav igen med samma mynt till den killen som mobbade å hackade på min son . Då jag viste när sonen hade rast så höll jag mig i närheten och såg vilken kille det var . Och jag helt sonika gick in på skolgården och gick fram till killen och stirrade honom i ögonen och gav honom en liten knuff inte så att han ramla men ändå tillräkligt och frågade om det var kul han svarade inte gjorde samma sak igen o fråga igen om det var kul nää svarade han bra sa jag då vet du hur C tycker då sa jag och nu så ger du fasiken i att bråka med honom sa jag . Och nu så går du å tar honom i hand å ber om ursäkt o fasiken om jag hör att du hackar på honom igen och han slutade o mobbas . Ockey detta kanske inte direkt var efter regelboken och nej man får inte göra så men i det här fallet så löste det problemet som andra inte kunde/ville lösa 

Lägger upp ett par favoriter i repris som en liten påminelse på vad som kommer värme och solsken :O) 

 

Må best ni som läser min blogg                                                                                                               Mvh Affe                                                                                                                                                        It`s eihter Affes väg Or the wrong väg..  

Inlagt 2011-12-17 10:38 | Läst 1531 ggr. | Permalink
Mycket intressant inlägg, Affe. Härligt att läsa.