Som rubriken säger här dyker det upp lite diverse bilder å prat om vad som händer på jobbet å på fritiden vilket innerbär en del jobbar bilder då man gör div å inte så vanliga kran lyft jämt . Å fritid ja där kan det dyka upp vad som helst

Får journalister bete sig hur som helst ?? även vägra visa legg

Ställer frågan här och har även laggt den på forumet 

Så vadan denna fråga ?? 

Jo till saken hör att jag stog inne i Stockholm idag  och gjorde ett par lyft upp på ett tak inget konstig i det . Men då kommer det en kille och ställer sig mitt i gata och fotograferar upp mot taket inget som jag direkt reagerar på men när han backar och fotograferar nr plåten på lastbilen då går jag fram och frågar va i hellskotta han pysslar med ?? Ja det är då det"brakar" loss med ett svar tillbaks att jag ska hålla käften o pysa där ifrån . Men va fan tänkte jag å frågar vem han är men tok vägrar och säga vem han är och efter nån minuts tjatande på honom att han skall presentara sig så svara han att d va kört o han skulle ringa polisen ok sa ring dom då svarade jag 

Och han började slå numret men han ringde alldrig dit då vart jag lite grinig å sa att han fasiken ta bort bilderna från sin Iphone el nått liknade som han tagit bilderna med men då började han gå där ifrån men då lackade jag ur efter han tjatande om att han skulle ringa polisen så jag ringde själv men han vägrade stå kvar även fast jag la handen på hans axel och höll honom kvar och efter nån minut så var jag tvungen att släppa taget och gå till baks till mitt jobb och sa även detta till polisen att han började gå där ifrån och att dom inte behövde skicka nån bil dit . 

Och varför han nu började bråka var att han tyckte att det inte var avspärrat och att det höll på att ramla ner bräder på folk . Men nu så hade jag både en vakt och att det var skyltat vilket  han inte kunde se där ifrån han stog 

Men får verkligen en journalist bete sig så här . ?? Vilket jag har väldigt svårt att tro . 

Och om nu detta som han förmodade skulle vara fara för allmänheten och att man nu verkligen var en journalist ringer man då inte polisen direkt och inte tjafsar imot ?? 

Så må nu bäst ni som läser min blogg 

Mvh Affe the carbuff 

Inlagt 2012-10-17 21:13 | Läst 1643 ggr. | Permalink
Verkar inte vara en Journalist,kanske någon privat insändare som vill klaga på säkerheten eller något Om man är ute på uppdrag och är seriös snackar man med den det gäller så tror jag att det är/bert
Du är ju den som beter dig som en idiot i detta fall, så varför gnäller du?

Vad är problemet egentligen förutom att du börjar att kräva att han ska ta bort bilderna från sin iPhone.

1 du kan inte begära detta

2 varför lägger du din hand på hans axel och håller honom kvar, jag hade fotat detta och ring Polisen bara för den aktiviteten.

Skrämmande att du ens lägger upp detta i din blogg, du har ju ingen som helst koll på vad man får och inte får fotografera OCH hur du får agera i dessa situationer.
Jag tror nog, att oavsett om han va en journalist eller privatperson så hade han full rätt att göra som han gjorde på den plats du beskriver. Det är nog mer du som skulle kunnat råka illa ut legalt med ditt agerande.
Det finns ju gott om trådar om detta i "Forum", läs där, det är säkert bra för alla oss som gillar att plåta i ofentligheten. Sedan, kommer takt och ton aldrig att bli fel men, juridiskt, så är det säkert du som hade åkt dit.
//Peter-L
Hahaha, om det utspelade sig som du säger ska du nog vara glad att ingen som vet vad ett envarsgripande är såg er :)
Trist med folk som inte kan uppföra sig vettigt. Idioter finns överallt och man får bara ha överseende med dem helt enkelt. Hade han varit vettig hade han ju sagt att han var orolig för att ni inte spärrat av ordentligt och så kunde du visat vad som fanns. Allt blir så mycket enklare om man pratar med varann...
Man får hoppas att han hade avreagerat sig och gick hem och trevlig mot sin familj i stället. Så blev nån glad. :)
Michael f8 2012-10-18 17:53
Du har så rätt Ylva, att påbörja en konversation med dessa ord kommer inte bli konstruktivt:

"då går jag fram och frågar va i hellskotta han pysslar med ??"

Michael - Som håller med Ylva -
ylva_h 2012-10-18 22:51
Springa runt och låtsas att man är journalist och att man skall ringa polisen faller inte heller under rubriken "konstruktivt beteende". Jösses!
Det var en otrevlig typ, men fotografera fick han göra hur som helst som jag tolkar det:

http://www.fotosidan.se/cldoc/vad-far-man-fotografera.htm

Mvh Tommy
Sorry alla ni som svarat att jag inte svarat på era inlägg förens nu . Mikael Sundberg För det första så gnäller jag inte jag ställde en jäkligt enkel fråga . Och för det andra så var INTE frågan om jag var en idiot el inte så dom spydigheterna kan du ta och lägga in nån annans än i min blogg . Pungt 1 Jag kan be presis vem som helst att ta bort bilder el hoppa ner för taket el vad du vill detta har jag full rätt att göra . Sedan om han behöver ta bort dom eller inte det är en annan sak vilket jag INTE heller frågade om .
Och pungt tre så lägger jag upp presis vad jag vill i min blogg så länge jag håller mig inom fotosidans regler .

. Okey jag gick kanske ett steg för långt med att lägga handen på hans axel men detta är inget jag är direkt orolig för . Och jag skulle kanske ha börjat konversationen på ett bättre sätt . Men jag är rätt säker på att att dom flesta skulle ragera negativt om någon skulle börja fotografera eran nr plåt på erat arbets fordon el privat bil och ifråga sätta varför vederbörande fotograferar reg skylten på eran bil
Men för och vara lite gnällig då så fick jag inget direkt svar på min fråga men jag en van forums aktivist och då får man oftast inte dom svaren man vill ha utan en massa troende och en polares polares son visste tydligen att så¨va fallet svar Nää nog me gnäll nu är det midda som gäller

Så må best ni som läser min blogg
Mvh Affe the carbuff