Som rubriken säger här dyker det upp lite diverse bilder å prat om vad som händer på jobbet å på fritiden vilket innerbär en del jobbar bilder då man gör div å inte så vanliga kran lyft jämt . Å fritid ja där kan det dyka upp vad som helst

"Fotoförbud" på allmänplats i England

Ja som rubriken säger så verkar det vara foto förbud lite varstans i England för så fort man klev in i ett Shoping centra inne eller ute spelade ingen roll så var det alltid någon vakt som sa åt mig att det var foto förbud då dom såg kameran . Vart även på hoppad på en vanlig gata oxå så det verkar vara något veder taget att man inte får fota på allmän plats ända stället där dom inte sa något var i Brihgton nere vid piren och i när området dom gick bara åt sidan om dom kände på sig att dom var i fokus som fin vink att dom inte ville vara med på bild . Så det accepterar man ju att dom inte ville vara med på bild

Men jag frågade en vakt varför å om det var ok att ta bilder utan människor med på bilden men någon riktig förklaring fick jag alldrig å enligt den vakten så var det generelt att man inte fick fotografera vare sig människor el arkitektur el något annat . Fick inte heller något riktigt svar på vad som händer om man gjorde så ändå men han som jag frågade han skulle ta minnes kortet  ifrån mig om jag fotograferade i hans närhet

Men jag tror att detta mest gäller i storstäderna för när man var på landsbyggden i nån liten by så var det inga problem alls utan det var bara å fota på å se glad ut :0)

Så mitt tips göm kameran i storstäderna så slipper ni på hoppande vakter

Inlagt 2010-08-02 20:48 | Läst 1048 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Struligt med vakterna tycker jag.
Fast ett shoppingcenter är ju inte allmän plats, så där kan de väl göra som de vill.
Byarna har jag plåtat mycket i och där är det som du säger aldrig några problem, alla är hur trevliga som helst.
//Claes
Svar från Affe.R 2010-08-02 21:32
I ett shopingcentra så kan jag ha en viss förstålse men dom vakterna som jag stötte på så hade jag inte ens kameran i min hand utan den hängde på sidan . Men efter första på hoppet så när jag gick ut så tittade jag efter någon form av skylt som anknöt till förbudet men det fanns inte ens en överstruken kamera å på info tavlan så fanns det heller ingen information om att det skulle vara fotoförbud . Nu så gjorde det mig personligen inget då jag visste om att dom var lite kinkiga på just detta med fotoförbudet tack vare ett inlägg här på FS och jag är inte så begaistrad i å fota i ett shopingcentra . Och jag kan bara hålla me dig om at i dom små byarna så var dom jätte trevliga tyvär så vart det inte så mycke fotande av då man hade ett lite stressat resesällskap men jag har vissa planer på att göra ett återbesök fast på egenhand nästa år så man kan stanna å knalla runt hur man vill utan att behöva ta hänsyn till andra HeHe
Ja, jag har hört från flera håll att det blivit tuffare att fota där. Men som jag tolkar texten på bifogad sida rätt borde det vara ett minne blott.

http://photographernotaterrorist.org/
Svar från Affe.R 2010-08-02 22:32
Jag var in på den sidan du länkade till och jag tolkar den lite annorlunda för jag får uppfattningen att dom fortfarande kan va lite agresiva på oss fotografer ändå fast dom inte direkt kan ta minnes kort el kameran utan dom kan ju stoppa en å kropps visitera en om dom nu vill göra det och det känns ju inget vidare kul även om man nu får behålla minnes kort el bilderna
I Brighton har jag plåtat ganska mycket utan problem utom i shopingcentrat såklart, där är de stenhårda. Där jag har jag sett vakter som hoppat på kompisar som knäpper bilder på varandra med mobilen på caféerna.
Svar från Affe.R 2010-08-02 21:36
I Brighton så var det som sakt inget problem men då var vi i å för sig bara nere vid piren å strand promenaden . Ända som var problem var ju att de var alldeles för mycket folk när vi var där