Som rubriken säger här dyker det upp lite diverse bilder å prat om vad som händer på jobbet å på fritiden vilket innerbär en del jobbar bilder då man gör div å inte så vanliga kran lyft jämt . Å fritid ja där kan det dyka upp vad som helst

Göra en reflektion i Photoshop ??

Göra reflektiner av hus och andra "platta" saker är ju inget större problem men nu gäller det en teknad bild av en bil som jag vill vända upp och ner och få den att stå hjul mot hjul om ni förstår vad jag menar 

Och vill även ha Tips på hur man kan spara screen print bilder på ett enkelt sätt och utan att behöva lägga upp dom i ps o spara dom den vägen då det blir en del bilder då jag tänkte göra en liten beskrivning på hur jag gör mina tekningar i Photoshop 

Här så är en bild på hur långt jag får den upp å¨ner vända biten och jag har testat alla de verktyg som finns i PS för att få till bilden men det vill sig inte ändå  så tips motages mer än gärna och för att fixa detta så är det förmodligen att man måste använda vertygen på ett sätt som jag inte klurat ut bara 

Har vart lite segt på foto fronten men det har vart desto större aktivitet i photoshop så här e mina senaste projekt och den röda Henry Jn japp den heter faktiskt så det är ett jobb gjort åt en kompis som ville ha en bild på hans senaste projekt bil 

här e bilden oklippt   

Så må best ni som läser min blogg 

Mvh Affe bilfotografen 

Inlagt 2012-03-16 23:40 | Läst 1357 ggr. | Permalink
Jag kan inte hjälpa dig men var precis inne och fick se dina bilbilder.
Häftiga. Jag vill önska dig en fin helg med hopp du får tag i någon som kan detta.
Annars kan du skriva till Moderskeppet där finns de som kan allt.
Ha det gott
Gun-Inger
Svar från Affe.R 2012-03-17 00:14
Tack de samma till dig Gun Inger och tack för tipset och kul att du gillar min bil bilder alltid kul med lite uppskattning då vet man att man glädjer någon mer än mig själv :O)
Det är inte så lätt :)
Om du har två identiska kartonger, eller två snusdosor, lägg den ena på bordet och håll den andre upponer en bit ovanför så ser du att även om det är samma sak, så ser dom helt olika ut.
Du ber photoshop att rita en bil underifrån men du har bara en bild ovanifrån.
Jag testade att ta hem bilden för att se om jag kunde fixa till det med mina begränsande kuskaper i Ps.
Jag lade upp bilen tillfälligt i mitt album så du kan se resultatet. Se länk nedan: http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic.htm/2597614.htm

1 kopiera första lagret, skapa en mask
2 jag markerade bilen med lasso
3 gick in på refine edge i masken. Bra video om du inte vet hur man gör: http://www.youtube.com/watch?v=jI-9Mr7cLBY
4 sparade den markeringen
5 kopierade bilen med den markeringen från bakgrunden
6 klistrade in bilen i en eget lager
7 klickade Ctrl+T och spegelvände den fenom att dra den övre kanten der förbi underkanten.
8 vred upp bilen så den passar in som en spegling.
9 klicka på pilen i vertygs fältet, sen klicka Apply

Hoppas det kan hjälpa dig!
Hej Alf!
Jag testade att göra det me den röda bilen med, det var lättare när det är 2 hjul än med ett, då kan man bara passa ihop dem med varandra så blir det i rätt propoption till varandra. Se länk nedan:
http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic.htm/2597623.htm

Jag kommer att ta bort bilderna ur mitt album när du sett dem, så meddela mig det då.
Svar från Affe.R 2012-03-17 12:47
Ahh som sagt det gäller o använda vertygen rätt ska kika på videon O bilden kan du stryka nu HeHe o tack för hjälpen :O) men jag vill ha hjulen ännu närmare så att det ser ut som att bilarna står på varandras hjul typ som i den här bilden
http://www.streetrodderweb.com/features/1136srp_1955_chevrolet_nomad/photo_01.html
dahlbo 2012-03-17 15:33
För att få bilden att vrida sig så teatade jag Puppet Warp, då kan man ändra på bildens vektorer.
Se film om Puppet Warp:http://www.youtube.com/watch?v=2iJ-BIRKlmg

Resultat: http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic.htm/2597812.htm