Som rubriken säger här dyker det upp lite diverse bilder å prat om vad som händer på jobbet å på fritiden vilket innerbär en del jobbar bilder då man gör div å inte så vanliga kran lyft jämt . Å fritid ja där kan det dyka upp vad som helst

Hjälp !!! identifiera moped

Som sagt så behöver jag och en kompis lite hjälp av er som läser min blogg med att identifiera ett stycke moped av Märket Monark Monarped trolig årgång mellan 1954-58 . och även lite hjälp med vad det kan vara för motor för den är något väldigt udda då den troligtvis är 2 växlad lägger in lite bilder på den oxå 

Så må best ni som läser min blogg 

Mvh Affe The car buff 

Inlagt 2012-07-14 18:00 | Läst 2742 ggr. | Permalink
En ilo verkar det som,, 1 petare
mvh mm
Svar från Affe.R 2012-07-14 18:30
Näää tror inte att det är någon ilo motor har googlat som en tok och alla med Ilo motor ser annorlunda ut har även ägt en själv och den är inte så "fyrkantig" som denna utan dom är lite mer oval formade
Jag trodde också att det var en ILO för min far hade en Monarped av 58 eller 59 års modell och den hade en 0,8 Hkr ILO. Den såg i och för sig inte ut som den här. Jag har för mig att t ex kylflänsarna var tunnare. Den hade ett speciellt "sound" som man kände igen på långt håll.

/Torbjörn
Svar från Affe.R 2012-07-14 18:54
Vi tror att motorn heter Pilot men är ju som sagt inte helt säkra . Och jag har googlat bilder och hittar bara ett exemplar och där står det att det är en 58a men när man googlar på just 1958 så dyker det upp snarlika och just med Ilo motorn men inte med denna lite fyrkantiga motor . Och naturligtvis så är det en gammal annons från blocket som är bort tagen så bilderna hänger ju bara kvar från den annonsen :O(
http://www.mo-ped.se/moped/tempus.htm

En bit ner finns en Monark med snodddrift och HVAmotoer den ser sannorlik ut.

Johan
som kör Hummel 54a ibland

Din ser ut att sakna luft, kedja, lampor och täckplåtar samt magnetkåpan. Bör kunna fixas på två bytesmarknader.
Ser ut som den tyska Pilotmotorn men den saknar en kåpa över "svänghjulet"
Alf, jag tvekar på motorn men tvåväxlad tror jag inte den är. moppen är från 1958 det ser jag på dekoren och stuket på tank och ram. Hade själv en -57 momarped och den såg helt annorlunda ut.
Svar från Affe.R 2012-07-14 22:53
Du har rätt Björn den är en enpetare vi rotade lite mer i den och vi upptäckte att det var bara 1 vxl
Hej Alf. Jag kan inget om moppar , men just idag har jag bloggat om just en moppe som jag såg för några dagar sen.. och drömde bort mig.. härliga bilder med mycket nostalgi..
MVH Anita
http://mo-ped.se/monark/monark56.htm

En bit ner på sidan finns det liknande motor.