Som rubriken säger här dyker det upp lite diverse bilder å prat om vad som händer på jobbet å på fritiden vilket innerbär en del jobbar bilder då man gör div å inte så vanliga kran lyft jämt . Å fritid ja där kan det dyka upp vad som helst

Hur är folk funtade ?????

Alltså hur är folk funtade i den här stan (Stockholm) kan man undra då det man träffar på den ena  idi... efter den andra . Senast idag så träffade jag på folk som ja jag vet inte vad jag ska kalla dom för men någon hjärna verkar dom då inte ha . Det som hände var att jag skulle hjälpa en takfirma och lyfta upp takpapp å lite annat . och då jag ställer upp lastbilen kör ut mina stödben och till saken hör att jag sätter upp avspärnings band runt bilen och området som jag skall lyfta över . Och när jag kört en stund så kommer det två personer och helt sonika lyfter på avspärrningen å går in där jag håller på och lyfter . Och jag säger vad f-n gör ni ni kan ju inte bara lyfta å gå under bandet när jag lyfter jo men vart ska jag gå då säger den ena av dom det är ju så farligt att gå över vägen man kan ju bli påkörd Men hallå!!! vakna sa jag vad tror du händer om nu ett lyft band skulle gå av då får du ca 900 kg över dig och då går du nog inte över gatan nån mer gång i det här livet sa jag då titta vederbörande på mig som jag vore en idiot å muttra nått om att det va förjävligt att man bara kunde stänga av hur som helst .  Men vadå fattar inte folk att jag gör det för deras egen säkerhet å inte för att jag tycker det är kul .Eller har jag missat nått när jag fick min kran utbildning kanske nån här kan svara på det ??? (ironi) 

Sedan så hände det en väldigt allvarlig olycka igår med en kolega inblandad nu ska jag inte gå in på några detaljer men jag kan säga så mycket den som skadades hade ingen koll på var vederbörande hade framför sig missade bla annat två vägarbets  skyltar + tv å cyckelförbuds skyltar . Och jag hoppas för guds skull att vederbörande överlver minst med tanke på min kolega för viserligen så annser jag att vederbörande är en stor id.... men jag hoppas ända att vederbörande klarar sig från olyckan . 

Och detta gäller nu inte bara säkerhet å avspärningar utan detta verkar vara rätt generelt i den här stan . Ta bara en sak man flyttar till storstan å titta vilket fint hus det köper vi säger dom och man vet att det finns en flygplats runt hörnet men se det glömmer man bort o helt plötsligt så kommer man på  att det väsnas från flygplan å helt plötsligt så måste man ju få till att dom stänge flygplatsen för så där kan man ju inte ha det . Men HALLLÅ VAKNA !!!!!! Ni köppte ju huset medvetna om flyget me andra ord gilla läget å stå ert kast . Och exakt samma sak då folk envisas med att flytta innanför tullarna och inte förstår att det väsnas i en storstad för det en utopi att det skulle bara vara cyklister i en storstad o att alla går och lägger sig kl 23 å stan tystnar . Men hallå det går ju inte för sig med en "död" stad nä det måste ju vara en levande stad med ute serveringar å lite fina pitoreska ölpubar å tjo o tjim . Men hallå vakna hur ska ni ha det man kan ju inta ha kakan å samtidig äta upp så för i he---- VAKNA Å ANVÄND HJÄRNAN 

Nää nog me grinigheter men det kändes jäkligt skönt å skriva av sig lite 

Så må best ni som läser min blogg 

Mvh Affe 

Ps en egen väg har man oxå ;O) 

Inlagt 2011-05-18 20:35 | Läst 1882 ggr. | Permalink
Hej Affe. Det är inte lätt alla gånger att vara människa och dessutom måste man tänka? haha I går körde jag i en rondell ,jag blinkade att jag skulle ut ur den, alltså jag skulle kör ut till höger som man brukar göra och plötsligen kom det en bil bakom mig och tuuuuutar så mycket han orkar och viftar med händerna att jag är inte riktig klok??? Ja vad säger man då???

MVH Anita
Tur att det är max 30 på Affes väg. Det är lugna gatan ;-)

Tommy
Svar från Affe.R 2011-05-19 22:53
Hmm å vad är det som säger att jag kör 30 då det e ju bara en skylt åt ena hållet Hehe
Ser lite oroande ut att din väg är en återvändsgränd! Å andra sidan måste det finnas en Affes väg S också och det låter ju trevligt.

Ja det finns många idi-er i stan och i bland är man en själv också tyvärr. Man går på autopilot och tänker sig inte för. Men hängande last borde ju ändå inge respekt, det hör liksom inte till det normala.

Hoppas det går bra med olyckan. Trist för båda parter, det måste vara jobbigt även om man inte gjort något fel.

Ha det bra du med!
/Ylva
Svar från Affe.R 2011-05-19 22:55
Jodå det finns en söderväg oxå bara att det va lättare å ta en bild på norrgående "fil" hehe Jo vist går man autopilot för det gör även jag ibland men om det dyker upp ett plastband mitt framför näbben så borde man ju hajja till å undra vad är nu detta för något
Hej!
Jodå, nog händer det konstigheter för yrkeschaufförer. Mitt ex jobbade tidigare inom ditt yrkesområde och han berättade om många olika knepigheter som folk gjorde. Den värsta var nog när det stod en rad långtradare och man väntade på att få lossa byggelement vid ett centralt bygge i Sthlm. Vägarna runt bygget var avstängda för all annan typ av trafik, men en cyklist hade ändå virrat sig in bland ekipagen som stod på kö. Han följde cyklisten i backspegeln och gled mellan varven fram någon meter då och då. Plötsligt var cyklisten som uppslukad och fanns ingenstans att se, för att nästa stund komma utkravlande under mitt ex trailer och släpandes på cykeln. Cyklisten hade änglavakt, för under tiden som mitt ex försökte lokalisera cyklisten fick han instruktioner via radion att köra fram 5 - 10 meter. Folk verkar mer än lovligt tanklösa!
Så var försiktig där ute.
Vänligen
Nonno
Svar från Affe.R 2011-05-19 23:17
Blir inte ett dugg förvånad när jag läser detta har el ja jag råkar ut för liknade grejer mer el mindre varje dag då man ska backa runt ett hörn el var som man nu skall backa så envisas folk med att gå/springa in bakom bilen och jag kan säga att det är många som med livet som insats gör detta då man till ex backar mot en vägg då ska dom till varje pris komma före mig genom att springa i mellan väggen å bilen och ibland är det mindre än 1 m mellan vägg å bilen . Och det är lika dant där jag har 2st blixt lampor 2 st rotor ljus + tutsignal å dessutom 2 vanliga backlampor men det hjälper lik förbaskat inte . Men mest är väl problemet att när dom skiter i avspärnignarna är att jag måste hålla koll dels på vad som händer i luften med lasten och även på vad folk får för sig att hitta på nere på gatan vilket är rätt jobbigt för el senare så händer det något tex att man klämmer någon el skadar någon som tex står uppe på en hisskorg å monterar masten till en bygg hiss kanske 25-30 m upp i luften bara för att man månste hålla koll på andra som inte har där att göra
It`s eighter Affes väg Or the wrong väg...

Jag hålle rmed dig, folk har inte längre några begrepp om sin eller andras säkerhet, de tar sig för de mest idiotiska saker, men om något går fel så lägger de hela skulden på närmsta inblandade företag/myndighet...
Någont egenansvar känner många inte längre...

Lider med dig som ska agera i dessa miljöer!

Må väl du med!
Svar från Affe.R 2011-05-19 23:05
"It`s eighter Affes väg Or the wrong väg...Den va bra det "kidnappar" jag HeHe
Eget ansvar är nog ett ord och dess betydelse som har "glömts" bort el så var många inte på den lektionen när dom gick i skolan el fick sin uppfostran av sina föräldrar för någon annan förklaring kan jag inte komma på : Men som du skriver att dom skyller ifrån sig på företaget el på mig som utför jobbet och tyvär så kan jag nog bara säga att det är jag o min åkare som får fan o böter o vad det nu blir för reprimand på olyckan i slut ändan fördet finns ju alltid nån lag el förårdning som dom hittar även om det enligt min syn på saken är den som gått in under avspärningen som gjort fel o inte jag . Och det värsta med detta är att man i slutändan skiter i å bry sig om att spärra av för man vet att man är såld ändå