På jobbet å fritiden

Som rubriken säger här dyker det upp lite diverse bilder å prat om vad som händer på jobbet å på fritiden vilket innerbär en del jobbar bilder då man gör div å inte så vanliga kran lyft jämt . Å fritid ja där kan det dyka upp vad som helst

Foomässan å nån Sony A77a blir det inte

Var på Fotomässan idag o kika runt på alla kul grejer o träffade en del kul o trevliga människor bla så träffade jag två trevliga killar från Östra svealands foto förening en av dom kände man igen här ifrån Björn men tyvär så har efter namnet fallit ur minnet träffade oxå Annelie Hallberg men det tog en stund innan poletten trilla ner att det var hon så vi hann alldrig pratas vid .  Var även in i Sonys monter attan vore väl annat efter som man e en Sonyist :O) Å så klart var man och fingrade på nya A77an men kan säga så mycket att den passade inte mig gillade inte alls det där med en "skärm" i ögat istället för en spegel bild och sedan så tyckte jag att knappar och rattar satt lite konstigt till men det är väl en vane sak tyckte ju det samma om 550n jag har nu men som sagt 77an den får ligga på is ett tag till för de d med "skärmen" istället för spegeln det gjorde bilden för ögat som att man tittade lite för nära en tv med alldeles för skarpa färger och att det inte var något skärpa i ytter kanterna vet inte det var någon inställnings sak men 77an väntar jag nog ett år till å köpa om det nu blir en sådan då man fick fick lite anti känsla på det där med spegel löst . Men gillade alla fina bilder som var utstälda gick nog runt i 1 timme minst o kikade o fick lite ny insperation o lite nya motiv att fotografera hehe 

Må best ni som läser min blogg                                                                                                               Mvh Affe                                                                                                                                                        It`s eihter Affes väg Or the wrong väg..  

Postat 2011-11-20 18:44 | Läst 1808 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Ställa ut el inte ? Sälja bilder el inte ?

Var över till en god vän igår å fikade å hjälpte henne med datorn och tittade på lite fina bilder hon har tagit . Och fick en lite tanke på att man kanske skulle ställa ut mina bil bilder . För det finns en ICA butik där hon bor och där får man ställa ut gratis så som sagt tanken föll på om man  kanske skulle ta ställa ut några bilder hon skulle i alla fall kolla om man behövde bo på orten el inte . Men så föll även tanken på att man kanske skulle kunna sälja bilderna mest för o se om det går att sälja dom så pris lappen blir nog att man känar nån hundring på st på dom i alla fall . Så den som lever får se :O) 

Så må best ni som läser min blogg 

Postat 2011-11-14 18:38 | Läst 1739 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Börjar kännas trångt el det bor lika många .......

Då man är lite av en ensamvarg så gillar jag utrymme runt omkring mig men nu börjar det kännas jäklligt trångt och man börjar känna sig jäkligt trängd i en hörna .  Då man är van att ha sin egen "kupe" och så får man helt plötsligt dela den med en till då min son flyttade hem till mig vilket inte är så lätt att handskas med den nya situationen då man har bott solo i närmare 10 år . Men nu så är väl detta inge större problem då han inte är hemma så ofta och att vi kommer bra överens . Men "reviret" på utsidan av kupen börjar oxå kännas lite väl trångt och överbefolkat för att vargen inom mig ska trivas . Vad jag menar är att jag börjar tröttna på att sitta i kö minst 2-3 timmar om dagen o folks attityd i trafiken med att köra typ jag ska först o jag har brottom till att komma först till kistan . Och det är ju presis likadant vart man än är även så jagar folk runt i mat affären el vilken affär det än nu vara så vill man komma först i kön sen om man "trampar" över folk det spelar tydligen ingen större roll bara man kommer först i kön . Men hur fan man än vrider på det så är det alltid någon före en i kön så varför jaga som en idiot vilket bara resulterar i en krasch . Vilket det gjorde härom dagen på E4an mitt fram för ögonen på mig . Det låg två bilar i mitten filen av 3 filer den första byter fil till höger då han kör lite långsammare än han bakom som ligger ca 60-70 m bakom . Men då kommer det en bil i högfart i höger filen som försöker smita i mellan dom 2 bilarna men vad han inte ser el märker är att han som ligger i mitten filen accelererar och vipps så vart det lite för trångt och killen i mitten filen träffan bilen i baken vilket resulterar i att han snurrar runt och träffar bilen som nyss bytten till höger fil i baken allt detta resulterar i att 6 bilar krockar bara för att en person  hade lite mer brottom och dom 100 tals andra som oxå hade lika brottom dom vart  ståendes i nån halvtimme bara för att just HAN hade brottom till något som vederbörande nu missade totalt . Detta var ingen ovanligthet i trafiken detta händer minns ett par gånger i veckan här Stockholm trafiken  . Och för att köra lite statistik på vad jag menar att det börjar bli trångt så bor det snart lika många i Stockholms län  (  just nu 2,1 milj ) som det bor i hela norrland vilken räknas ifrån Dalälven älven och uppåt om jag inte har helt fel . Och stockholms län är inte så jäkla stort lite groft räknat så går det ca 6 mil i varje vädersträck från centrum av Stockholm . Så nu maler vissa tankar på att byta revir vilket skulle kännas jäkligt skönt men då man är väldigt rotad här omkring har alla mina vänner min son här och sedan att man blir 50 om en månad hjälper ju inte till och sedan så gäller det ju att hitta ett nytt jobb som jag skulle kunna trivas med vilket jag gör med mitt nuvarnde jobb . JaJa bara lite tankar som jag kände att jag behövde skriva av mig .

Så må best ni som läser min blogg 

Mvh en trängd varg 

Postat 2011-11-12 13:23 | Läst 1704 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Lightroom hittar inte bilder efter flytt till Ex hdd


Då jag som ni redan vet  byggt en ny dator så flyttade jag alla bilder till en extern hårdisk även alla gamla sparade RAW filer men nu så vill inte lightroom hitta dom raw filerna som ligger på den externa disken men det hittar alla andra bilder utan problem även dom raw filer som är inlaggda nydligen . Men jag hittar den mappen utan problem om jag går in direkt i hddn vad beror detta på ? Och jag har inte bytt namn el liknande på den mappen med RAW filerna i utan den är bara överflyttad rakt av .
Kan ju tillägga att jag bytt från 32 till 64 bitars men det borde ju inte ha någon betydelse

Postat 2011-11-03 19:34 | Läst 1615 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera