På jobbet å fritiden

Som rubriken säger här dyker det upp lite diverse bilder å prat om vad som händer på jobbet å på fritiden vilket innerbär en del jobbar bilder då man gör div å inte så vanliga kran lyft jämt . Å fritid ja där kan det dyka upp vad som helst

Kärvande objektiv Sony DT 16-105

Som rubriken säger så har jag ett Sony DT 16-105 som kärvar och låser sig när man vrider på zoom ringen och det fastnar på olika ställen men ibland fungerar det utmärkt . Men drar man i ytter ringen på objektivet dvs där man sätterfast motljus skyddet då kan man utan motstånd drat ut objektivet och även skjuta ihop det . Men det låter ett "knakande" ljud svårt å förklara men min slutsats är att allt som vrider å rör på sig kärvar på grund av att det går tort Då objektivet är gjort i nogon form av composit matrial så min fråga är kan man på något sett smörja detta med någon form av silicon utan att man skadar objektivet ?

Obs jag har frågat i forumet men av 262 som kikat på min fråga så inget svar men någon borde väl ha fått detta fenomen ??

nån bild då jå nån ska jag väl hitta i gömmorna

får bli en som påminner oss om att vintern går över till sommar så småning om

Så må nu betst ni som läser min blogg

Mvh Affe the carbuff

Postat 2013-12-08 10:15 | Läst 1114 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Några bilder frå Liseberg å så rulltrappan som hamna i warpspeed HeHe

Var på Liseberg å kikade på julmarknaden och tillhörande is show med min flickvän hmm kan man kalla någon som e ett par år yngre än mig för flickvän ?? Jo enligt min chef så kan man det för när man fyllt 50 så är alla tjejer som är yngre än en själv HeHe Jaja ! nog med babbel tillbaks till Liseberg och kamrorna åkte ju med och några kort vart oxå . Men svårt med allt folk å få bra vinklar och sedan så är ju inte detta mitt gebit direkt med å ta bilder i olika miljöer som tex Liseberg men jag lär mig sakta men säkert

Dock så är kvaliten inte den bästa på is show bilderna  då jag va tvungen å köra på ISO 6400 men det får ni ta tyvär . Men bättre med några mindre bra bilder än inga alls .

Å va va nu detta med rulltrappan jo kika på dom tre sista bilderna så kommer det en förklaring sist

Å glöm inte å vänster klicka på bilderna

Å så dessa fotografer som gömmer sig i skuggorna gissa vem hihi

Hmm just d hur va de nu me den där rulltrappan å warp speed

jo lite fart vart de visst på den  men borde det inte gå lite fortare då i warp speed ??

Men nu jädrans vilken fart de blev

D va alles för idag

så må nu best ni som läser min blogg

Mvh Affe the carbuff

Postat 2013-12-02 18:39 | Läst 1279 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera