På jobbet å fritiden

Som rubriken säger här dyker det upp lite diverse bilder å prat om vad som händer på jobbet å på fritiden vilket innerbär en del jobbar bilder då man gör div å inte så vanliga kran lyft jämt . Å fritid ja där kan det dyka upp vad som helst

Rumänier i all ära men glöm inte bort våra egna utstötta

Mycket snack å skriverier om alla Rumänier att det är synd om dom att vi måste hjälpa . Visst ska vi hjälpa dom .   MEN !!!! glöm inte bort våra egna som hamnat lite utanför "kartbladet" . Är lika så med alla andra som kommer utifrån å behöver hjälp vi kan hjälpa dom oxå . MEN !!!! glöm inte bort våra egna som hamnat utanför "kartbladet" för dom har nästan ramlar ner från "kartbladet" å hamnat i avgrunden i all hjälp hysteri av dom som kommer utifrån . Man "glömmer" dom eller gör vi det frågan är om vi gör det ?? Nää tror inte vi glömmer dom bara det att vi inte "ser" dom för dom drar sig undan å "försvinner" in i mängden . Varför "försvinner" dom då ?? Jo för att dom en gång vart som du å jag en lycklig människa som hade en familj å nånstans att bo men som det gick "fel väg" el att livet bara vändes upp å ner å vederbörande "föll ur systemet och hamnade utanför . Och dom  kanske inte vill synas då dom skäms att ha hamnat utanför å "ramlat" för vi människor har en förmåga att vi alltid ja nästan alltid måste visa upp en snygg fasad utåt mot våra med mäniskor att vi är lyckliga el har det senaste el ja vad det nu än må vara för nått . 

Så glöm nu inte bort våra egna som hamnat utanför systemet dom behöver vår hjälp dom oxå av samhället 

Så en bild från igår kväll som ja jag vet inte men den får symbolisera att vi har det varmt på insidan å andra fyser ute i "kylan" 

Så må nu best ni som läser min blogg 

Mvh Affe yhe carbuff 

Postat 2014-12-30 13:07 | Läst 1322 ggr. | Permalink | Kommentarer (19) | Kommentera

Stor hackspett

Inte allt för ofta man kommer dom så nära att man får dom bra på bild här står jag nästan rakt under den där av den snäva vinkeln . Men den dök upp å började hacka när jag stog under trädet där av den snäva vinkeln . Andra bilden är ifrån Bro sågen i Öxabäck 

Så må nu best ni som läser min blogg 

Mvh Affe the carbuff 

Postat 2014-12-28 11:59 | Läst 942 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Lite fler is bilder

Ibland så far man "över ån efter vatten" men varför inte bara åka runt hörnet ?? Gjorde det sist nämda å åkte drygt en kilometer hemifrån å strosa lite på våran badstrand o några is bilder vart det tagna . Men det jag trodde skulle ha hänt det gick i stöpet dvs att den sista bilden från igår att det skulle ha fryst ihop ett par istappar mellan pinnen och isen som frös till i natt . Men icke då va bara en vågformad isbit på den när jag kom ner men ändå rätt fantastiskt att det kan frysa en cm is på ca 24 timmar för igår var det öppet vatten . 

Första bilden är från igår vid Öxabäck 

Så må best ni som läser min blogg 

Mvh Affe the carbuff 

Postat 2014-12-26 19:16 | Läst 952 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Is skulpturer

Äntligen så kom solen fram dock en baksida kylan kom oxå just nu i skrivande stund är det 15 minus å igår var det 5+ å regn . Men det finns fördelar med allt för nu så har det dykt upp lite is skulpturer i bäcken vid sågen i Öxa bäck fast bäck låter lite tamt vill nog kalla det en å i stället . Och så några bilder vart det där ifrån .   

Men sista bilden ja den såg jag av en ren slump då jag stannade vid badstranden på väg hem å bara sköt lite random bilder å testa lite . Men så när jag skulle resa mig upp så såg jag den bilden men som sagt det va enklare sagt en gjort å ta den höll på närmare 15 min innan jag lyckades synka vågorna så att jag fick till en bra spegel bild på vass stråt men som sagt skam denm som ger sig hehe 

Så till is skulpturerna 

Så till sista bilden 

Så må nu best ni som läser min blogg 

Mvh Affe the carbuff 

Ps en låt

www.youtube.com/watch?v=lAko7QFsyjs&list=RD_BkI3zKX1vc

Postat 2014-12-26 01:09 | Läst 924 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

20/12 2014 en dag jag aldrig glömmer inte ens i graven # Härstannarsverige

Jag misstänker att dom flesta redan vet vad som hände i helgen att vi lastbils chaufförer slog ihop oss å manifestera för bättre och framför allt lika villkor för ALLA både åkare och chaufförer oavsett vilket land du kommer ifrån . Och den känslan av sammanhållning som man fick i helgen i Göteborg ja den är obeskrivbar för nu har vi skrivit in oss i historie böckerna för ALDRIG har det vart så många lastbilar och involverade chaufförer som nu i helgens manifestationer . 

Och nu undrar nog många vad ger detta då ?       Det har gett massor då bla ett antal mycket väl insatta och pålästa  killar var upp till Trafik utskottet och diskuterade frågan och detta gav effekt i att man från 2015 kommer man  att få två nya "verktyg" att jobba med inom polisen dessa är att man från 1/1 2015 kommer att ta ut en avgift på 40 000 kr om man kör olaglig cabotage och från 15/3 2015 så får man oxå låsa lastbilen tex ta nycklar och även klampa bilen om man inte betalar den avgiften . Men tyvär så blir bilen bara låst i 24 timmar . Men man jobbar på att ändra detta till en längre tids period . Och dessa beslut har stöts å blöts i över 4 år och inget har kommit till beslut utan man har bara sagt att det måste utredas mer . Och dessa beslut kom bara en vecka efter att killarna hade varit uppe hos Trafik utskottet.  Och nu så ska ett par av dessa killar framföra samma sak hos dom stora grabbarna nere i Bryssel vilket är något unikt då det är mer el mindre vanliga chaufförer som gör allt detta någon är förvisso något inom facket men även en  åkare en vanlig chaufför .  

Så ordet ensam är stark stämmer nog men man är starkare  när man är srax över 2100  lastbilar på konvoj över Sverige och vad händer nu ja vi låter maskineriet mala och inväntar på om våra villkor kommer att gå igenom för vi har betydligt fler än bara två . Och om inget händer ja då kommer det mer drastiska grejer 

Och kom nu inte och säg att man inte får sin sak upp till regerings nivå för det går men bara om man gör rätt och gör allt efter lagar och regler då kommer man fram . Så ett tips till alla djur aktevister å andra som förstör och gör mycket odemokratiska grejer kolla på oss simpla chaufförer vi har lärt oss hur man går till väga utan våld å sten kastning på oskyldiga poliser o privat personer och annat jävelskap . 

Och för den som orkar kolla här på min video från E6an strax före Tingsta tunneln när drygt 110 lastbilar passerar och detta vara bara en tredje del då vi var ca 360 fordon på tre ställen 10 bilar i kortege genom centrum fick inte vara fler för polisen å ca 110 bilar väster leden söder leden för vidare förd till slut platsen Stig center dom andra tog Lunby leden bla .

   You tube https://www.youtube.com/watch?v=ni_xhaQZ6nc

och Facebook lite mer HD kvallite men vet inte om ni kan se den 

https://www.facebook.com/shares/view?id=10203234369515799&overlay=1&notif_t=story_reshare

Och nu vet jag att några av mina läsare kommer att komma med mot argument om att vi är ett "gäng busar" som borde låsas in men ja dom får mot argumentera för ja detta handlar inte bara om våra jobb utan  även med mänsklighet å omtanke för dessa  utnyttjade utländska chaufförer som kanske inte kommer hem till familjen i jul utan får bo i lastbilen och får  knappt lön i många fall inte mer än 5-6 000 svenska kronor . Och betänk en sak att detta inte gäller bara utländska åkerier finns ett antal mindre skrupelfria åkare även här i Sverige som har utländska chaufförer på svensk registrerade bilar bla den omtalade Makedoniern som friades i Tingsrätten han var anställd av en "svensk" åkare  i Örebro 

Så må nu best ni som läser min blogg 

Mvh Affe the carbuff 

Postat 2014-12-22 00:36 | Läst 1128 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera
1 2 3 Nästa