På jobbet å fritiden

Som rubriken säger här dyker det upp lite diverse bilder å prat om vad som händer på jobbet å på fritiden vilket innerbär en del jobbar bilder då man gör div å inte så vanliga kran lyft jämt . Å fritid ja där kan det dyka upp vad som helst

Stockholms besök en något negativ upplevelse

Stockholm ett hippt å ballt ställe dit mer el mindre alla vill flytta till men är det så hippt å ballt då ?? Jo det är det nog om man håller sig på solsidan och tittar i ett papprör . Vad menar jag nu med att titta i ett papprör ?? 

Göra en lång historia kort brukar man säga så även jag gör det .

Flyttade från Stockholm månadsskiftet November/December 2014 till min högt älskade sambo och bor nu mera ca 3,5 mil nedaför Borås i en lite håla vid namn Örby haha jorå inte bara i Stockholm d finns ett Örby även om facebook envisas med att jag fortfarande bor i Stockholm HaHa . Har sedan dess bara gjort en snabb visit i stockholm då min farsa begravdes . 

Så me andra har jag inte vart där på snart 6 år men då grabben fyllde 30 för 1.5 månad sedan så tog jag å Helen en lång helg Torsdag -Söndag i Storstan men tyvär slog smolket i bägaren oss i ansiktet samma dag  vi åkte upd då vi stannade i Norsborg på Shell macken brevid motorvägen där började det negativa . Mmm skulle låsa bilen men se det gick inte med fjärren tur i oturen så hade vi en reservnyckel inte den heller ville fungera jaja bara att låsa manuelt . Men då jag har lite kunskaper på hur dessa grejer fungerar så tänkte jag att detta va lite skumt så när vi stannade en bit längre fram så testade jag nycklarna bägge fungerar . Varför händer detta kan man undra snabbt förklarat tjuven har en störsändare som spärrar nyckelsändaren och många kollar aldrig att bilen går i lås dvs enkel match att lensa en olåst bil  

 Så vi kom upp till hotelet . Stod några yngre personer i sina Hood tröjor flashiga mobiltelefoner och studerade folk inget fel i detta eller ?? Jo dom studerade folket men inte för att folket såg anorlunda ut nää utan vem som man kunde följa efter å sno plånboken telefon el ja vad det nu kunde tänkas vara . Jo såg hur dom gick till väga med egna ögon och dessa ungdommar dom gjorde detta helt öppet inget smyg kikande under luggen el bakom en tidning som i gamla 50 tals gangster filmer .  Samma kväll åkte vi in till söder upp till Fjällgatan sedan åkte vi ner till Norra Hamarby hamnen parkerar bilen Helen gick före en bit själv bar jag på stativ i en hand å kameran i den andra frid å fröjd eller ?? Tyvär inte 3 ungdomar med luvan uppdragen över huvudet kom smygandes upp bakom mig och studerade både mig å kameran dom gick förbi men stälde sig strategiskt ut med ett staket å pillade på telefonerna men dom höll fortfarande koll på mig . 

Men nu är jag ingen naiv turist som flanerade i godan ro som tur är utan gammal Stockholmare som är van så jag gick vidare men tittade på dom i ögonen så dom förstod att dom var avslöjade . Är historian slut här ? Nej tyvär inte på lördags kvällen samma skit kom till hotel garaget då parkerade vi där vi stod sist men det står en bil två rutor bort inget konstigt i det  eller ? Vi satt kvar i bilen då vi hade kamera väskorna i bilen plus lösa kamror för i den bilen satt det tre killar och jag såg i ögonvrån hur dom bytte pengar mot el papplåda innehåll mm det kan nog bara fantasin svara på . Och vi såg fler liknande grejer under helgen 

Men det som slog hårdast å gjorde ondast i själ å hjärta va det vi såg  äldre hemlösa människor som satt el låg på en parkbänk el hankade sig fram med en rullator med sina tillhörigheter bla en satt utanför det farsonabla varuhuset NK på en plastsäck och sov mitt i fredags rusningen ingen reagerade utom Helen som tog detta hårt då hon jobbar inom äldrevården . Vi såg även en äldre man låg på gatan på lördagskvällen och sov med ett antal filtar över sig och nej detta va inga som vi äldre kallar Alagare utan detta va en vanlig äldre man . 

Stockholm kommar alltid finnas i mitt hjärta men inte dagens Stockholm nej jag kommer att minnas det som när jag va tonåring man kunde åka in till stan själv gå på 9 bion ta sista pendeln hem utan att bli sönder sparkad våldtagen rånad el ja skjuten el knivstucken

Stockholm är i mina ögon en stad med en väldigt fin fasad å framsida men en jävligt sönder byggd å skitig baksida 

Nej nog med skit här kommer några bilder från dagens fotorunda 

Så må nu best ni som orkat läsa igen denna blogg i baksidans tecken 

Affe

en före detta Stockholms kis 

Postat 2020-09-27 01:52 | Läst 658 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Lite nytt på kamera fronten å lite tråkigt på an...

Tar det roliga först köpt ett nytt objektiv ett Tamron 17-28 f2.8 som ska ersätta mitt Sigma 18-35 18  Art då detta inte riktigt passar till en FF kamera går ju men fungerar ner till 24 mm med en minimal vinjetering  . Har klämt känt lite på det idag även testat några bilder och skärpan är det inget fel i alla fall så vi får se vad det kan leverera .Och på tal om leverans kom paketet idag på sekunden rätt klockslag så tack för den servicen DHL . 

Till det lite sorgliga för att göra en lång historia kort lärde jag  känna en äldre man i Canada vid namn Bernard Gale och vi huserade på samma  Amerikanska fotoforum å la upp bil bilder . Och han hade stora kunskaper i äldre bilar . Men efter några år så lade man ner det forumet pga olika orsaker så vi tappade kontakten men av en ren slump när jag sökte en annan person så dök hans namn upp så på vis hitta vi varandra igen . Och vi "pratade" via mesenger om allt möjligt . Men efter två år som slutade det komma inlägg på hans tidslinje och funderade länge på varför men misstänkte att något hade hänt för det va inte likt honom . Men så en dag fick jag se ett PM från honom det var hans dotter som medelade att han vandrat upp till himlen . Det kändes som att det va en god vän som vandrat vidare och idag kom det en påminnelse på facebook att han fylde år . Och en ledsam känsla kom från ingenstans . Tänk att man kan känna så över en person man aldrig träffat i verkligheten . 

Men så lite bilder oxå från gårdagens lilla fotorunda vid sjön Lygnern i Sätila . 

Så må nu bäst ni som läser min blogg 

Mvh Affe 

Postat 2020-09-16 18:47 | Läst 541 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Vattenfall Ja inte dom som levere......

Vatten fall är något jag gillar att fotografera dom inger en viss känsla av vattnets styrka men även vakra att titta på och framför allt dom blir även vackra på bild . Men det är oxå något som kan vara krångligt att få till dom rätt ja bilderna alltså . Och ibland får man offra sig lite och helt enkelt vada ut i vattnet för att få en vacker bild . 

Så bilderna i detta inlägg är mm just d jag stod bokstavligt talat mitt i ån för att få till dessa bilder 

Så må best ni som läser min blogg 

mvh Affe 

Postat 2020-09-14 14:49 | Läst 626 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Börjar bli kompis med mi.....

Som rubriken säger så börjar jag bli kompis med med min A7R3a en ur mina ögon sätt rätt lättlärd kamera då den har många funktioner som går att komma åt via knappar . Problemet ligger mer i att komma ihåg vilka knappar som gör vad HaHa . Och har äntligen fått tummen ur å lägga in mina favorit inställningar på programratten fattar inte varför man inte gjort det tidigare är ju så enkelt å framför allt blir mer lätt arbetat alla inställningar finns ett på ett vred .

Och har även tagit mig i kragen å kolla igen Mark Galers digra video bibliotek på youtube och kan nog säga att det han inte vet om Sonys A7-9 kamror ja det är nog inte värt att veta . Men har man svårt å läsa "bibeln" som följde med kameran och bara vill lära sig vissa delar ja då ska man kolla på hans videos helt klart och det bästa med är ju at man ser vad som händer nar han gör inställningar el annat å det blir mer lätt begripligt än å kolla på en text . 

Och även köpt ett nytt mer anpassat vidvinel zoom till FF än mitt gamla sigma 18-35 1,8 ART som är gjort för APS-C kamror men det är ett grymt objektiv med grym skärpa synd att sigma inte gör det till fullformat tror det hade sålt bra . Men det nya blir ett Tamron 17-28 f2.8 ett objektiv som enligt dom resensioner jag läst och annan info så ligger det objektivet i samma klass ända lite minus är väl byggkvaliten då det är gjort i komposit mot metal i sigmat . Men inget ont som inte har nått gått med sig Tamron väger bara hälften av vad sigmat gör .

Så lite bilder från helgen . 

Så ni som läser min blogg må nu bäst . 

Mvh Affe

Postat 2020-09-09 14:14 | Läst 663 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera