På jobbet å fritiden

Som rubriken säger här dyker det upp lite diverse bilder å prat om vad som händer på jobbet å på fritiden vilket innerbär en del jobbar bilder då man gör div å inte så vanliga kran lyft jämt . Å fritid ja där kan det dyka upp vad som helst

Hur mycket stryk tål en Sony A7R III ? Å några solnedgångs bilder

En fortsättning på gårdagens blogg inlägg så som rubriken lyder hur mycket stryk tål en Sony A7RIII ja det kan man undra ? 

Då min kamera satt fast på stativet och låg löst på höger stolen och när bilen voltade så flög den ca 10 m från bilen och mirakulöst nog så fungerar den . Har testat den ett par bilder och kan inte se att något skulle vara fel på den men tyvär så kraschade mitt favorit objektiv ett gammalt Minolta 35-105 objektiv då front linsen har fått små jack som är för stora å ger små "stjärnor" i bilden . Och detta objektiv köpte jag för en spottstyver dvs 150 kr och det verkar vara helt nytt . Men tur i oturen så hade jag ett sen tidigare men som oxå har en liten reva i frontlinsen men inte ger någon effekt på bilderna . 

Även stativet verkar ha klarat sig från skador vilket jag är lite förvånad över med tanke på vilken kraft som både kamera och stativ utsats för och det syns på mitt Lbracket som sitter på kameran det är helt böjt . Det är förvisso i aluminium men själva den delen som är böjd är format som ett U vilket get det en bättre styrka . 

Men en bidragande orsak till det som gjorde att kameran klarade smällen är nog den extra gummi "klädseln" jag monterade bara några veckor innan olyckan . Och just denna gummi klädseln var en bra grej för den gör att man fick lite bättre grepp om kameran plus att kameran inte kändes lika kall att hålla i när man kör på frihand . 

Solnedgångs bilderna är tagna vid Hanatorps camping som ligger bara några kilometer hemmifrån och det va bara ett spontan stopp å skulle äl igentligen inte fota men svårt ock inte göra den när dagen bjuder på en fin solnedgång  . Och den skarpsynte ser nog det lilla konstiga strecket strax under grenen på den högra tallen å nej det är inget "ufo" el skräp utan det är ett mindre jetplan 

Så må nu bäst ni som läser min blogg 

Mvh Affe  

Ingen fotobeskrivning tillgänglig.

Postat 2021-02-25 22:20 | Läst 838 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

2021-30-1 ett datum jag aldrig glömmer (olycka)

2021-30-1 Ett datum som för alltid kommer att minnas och varför undrar ni ??? 

Då min sambo jobbade natt den helgen så sov hon på dagen och fint väder var det så passade på att åka en sväng å fota . Allt va på topp både på bra humör å fint väder vad mer kan man begära ? 

Så till saken åkte runt lite med ett mål och på vägen dit såg jag trädet på bilden tog ett par bilder och åkte sedan vidare till mitt första tänkta mål . Men solen låg på från fel håll så det va svårt att få till en bra bild så vände och åkte samma väg tbax för att åka till mitt tänkta mål två som låg ca 2 km bort . 

Kom ca 1 km och i en krurva känner jag bilen börja glida iväg med bakdelen inga problem då det sitter i ryggraden hur jag ska göra så försäker häva sladden . Men känner efter nån 1/10 dels sekund att något inte stämmer då hör jag en duns i bilen och känner i ryggraden att detta kommer att gå åt helvete . Sedan känner jag hur bilen börjar vrida sig åt höger och börjar rulla runt . Efter två varv stannar bilen tvärt då känner jag en enorm smärta och det svartnar för ögonen nån sekund sedan ligger jag utaför bilen med benen i fönster öppningen på höger sida . Lyfter ur benen och försöker ta mig upp men då kommer en enorm smärta .  Men tänker lungt att nu ligger jag still här och hoppas att någon kommer efter vägen och ser mig . D gick kan 10-15 min svårt å avgöra tiden då kom det en bil med ett äldre par som ringde 112 . Men så började paniken krypa över mig när jag låg i ambulansen på väg till akuten . Har aldrig känt av klaustrofobi förut men i ambulansen kändes det som jag låg i en likkista  det var jävligt läskig kännsla . 

Och varför jag fög ur bilen ja av ren jävla slöhet å tänk att jag ska inte så långt ingen trafik så tog inte på mig bältet . 

men har oxå haft en enorm tur i oturen då kameran satt på stativet och låg löst på sätet brevid mig den hittade brandmännen 10 m bakom bilen . Så den missade mig på sin väg ut men den kunde lika väl   med sin tyngd slagit mig i huvudet . 

Fick ligga på sjukhuset i en vecka så kontentan blev 8 brutna revben mindre frakturer på tre kotor i ländryggen det va nå mer fraktur mins inte just nu var men totalt 16 frakturer men allt kommer allt bli okey igen . Så nu är jag på benen och gör lite gymnastiska övningar ett ggr om dagen även ute å går . 

Så KÖR ALDRIG UTAN BÄTE !!! oavset hur lång sträcka det gäller är olyckan frame så ja den kan komma när du svängt ut på gatan el kanske aldrig 

OCH LÄGG ALDRIG SAKER LÖST I CUPE'N lägg det i bagaget oavset om ni så bara ska runt hörnet en kamera med objektiv kan väga 2-3 kg eller mer den vikten ökar rätt dramatiskt även i låg fart . 

Jag har fått en jävla "käftsmäll" av denna olycka dels att det händer inte mig . Det kan hända precis när som helst men även skjut aldrig saker på framtiden för man vet aldrig om man kommer dit utan gör saker här och nu det gäller även dom tråkiga sakerna som måste göras . Och överskatta inte dig själv i trafiken att du har kontroll för nångång kommer det ögonblicket då kontrollen inte finns där

Så må nu bäst ni som läser min blogg 

Mvh Affe 

 

Bilden har min sambo tagit senare på kvällen 

Beskrivning saknas.

Postat 2021-02-24 22:01 | Läst 623 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera