På jobbet å fritiden

Som rubriken säger här dyker det upp lite diverse bilder å prat om vad som händer på jobbet å på fritiden vilket innerbär en del jobbar bilder då man gör div å inte så vanliga kran lyft jämt . Å fritid ja där kan det dyka upp vad som helst

2021-30-1 ett datum jag aldrig glömmer (olycka)

2021-30-1 Ett datum som för alltid kommer att minnas och varför undrar ni ??? 

Då min sambo jobbade natt den helgen så sov hon på dagen och fint väder var det så passade på att åka en sväng å fota . Allt va på topp både på bra humör å fint väder vad mer kan man begära ? 

Så till saken åkte runt lite med ett mål och på vägen dit såg jag trädet på bilden tog ett par bilder och åkte sedan vidare till mitt första tänkta mål . Men solen låg på från fel håll så det va svårt att få till en bra bild så vände och åkte samma väg tbax för att åka till mitt tänkta mål två som låg ca 2 km bort . 

Kom ca 1 km och i en krurva känner jag bilen börja glida iväg med bakdelen inga problem då det sitter i ryggraden hur jag ska göra så försäker häva sladden . Men känner efter nån 1/10 dels sekund att något inte stämmer då hör jag en duns i bilen och känner i ryggraden att detta kommer att gå åt helvete . Sedan känner jag hur bilen börjar vrida sig åt höger och börjar rulla runt . Efter två varv stannar bilen tvärt då känner jag en enorm smärta och det svartnar för ögonen nån sekund sedan ligger jag utaför bilen med benen i fönster öppningen på höger sida . Lyfter ur benen och försöker ta mig upp men då kommer en enorm smärta .  Men tänker lungt att nu ligger jag still här och hoppas att någon kommer efter vägen och ser mig . D gick kan 10-15 min svårt å avgöra tiden då kom det en bil med ett äldre par som ringde 112 . Men så började paniken krypa över mig när jag låg i ambulansen på väg till akuten . Har aldrig känt av klaustrofobi förut men i ambulansen kändes det som jag låg i en likkista  det var jävligt läskig kännsla . 

Och varför jag fög ur bilen ja av ren jävla slöhet å tänk att jag ska inte så långt ingen trafik så tog inte på mig bältet . 

men har oxå haft en enorm tur i oturen då kameran satt på stativet och låg löst på sätet brevid mig den hittade brandmännen 10 m bakom bilen . Så den missade mig på sin väg ut men den kunde lika väl   med sin tyngd slagit mig i huvudet . 

Fick ligga på sjukhuset i en vecka så kontentan blev 8 brutna revben mindre frakturer på tre kotor i ländryggen det va nå mer fraktur mins inte just nu var men totalt 16 frakturer men allt kommer allt bli okey igen . Så nu är jag på benen och gör lite gymnastiska övningar ett ggr om dagen även ute å går . 

Så KÖR ALDRIG UTAN BÄTE !!! oavset hur lång sträcka det gäller är olyckan frame så ja den kan komma när du svängt ut på gatan el kanske aldrig 

OCH LÄGG ALDRIG SAKER LÖST I CUPE'N lägg det i bagaget oavset om ni så bara ska runt hörnet en kamera med objektiv kan väga 2-3 kg eller mer den vikten ökar rätt dramatiskt även i låg fart . 

Jag har fått en jävla "käftsmäll" av denna olycka dels att det händer inte mig . Det kan hända precis när som helst men även skjut aldrig saker på framtiden för man vet aldrig om man kommer dit utan gör saker här och nu det gäller även dom tråkiga sakerna som måste göras . Och överskatta inte dig själv i trafiken att du har kontroll för nångång kommer det ögonblicket då kontrollen inte finns där

Så må nu bäst ni som läser min blogg 

Mvh Affe 

 

Bilden har min sambo tagit senare på kvällen 

Beskrivning saknas.

Postat 2021-02-24 22:01 | Läst 333 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

4 blev 1 bild

Mm blir ett kort inlägg ikväll men den kryptiska rubriken betyder att jag lagt ihop 4 bilder i Helicon till en bild för att få skärpa ifrån förgrunden till bakgrunden sedan har jag bara konverterat den till svartvit . Och ja det blev inte så mycker än denna från dagens fotorunda pga vädrets makter ville annorlunda med ömsom blåst ömsom regn så håll till godo med denna . Och vill ni se mer bilder så har jag ett instagram konto så kika in @alf.ryhn.photo 

Så måbest nu ni som läser min blogg 

mvh Affe

Postat 2020-12-13 00:33 | Läst 301 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Bara en fin födelsedags presen i fö......

Göra en lång historia kort min sambo köpte en kamera på tradera för mer el mindre noll pengar . Och jag tyckte den verkade intressant så sa att hon kunde hålla ögonen på tradera om det dök upp någon sådan igen . Mmm jodå för härom dagen så skickade hon iväg sin ena dotter å hämta paket å e väl inget ovanligt med detta . Men man eju lite nyfiken så fråga va det va i en av lådorna men hon bara ställde den på golvet okey tänkte jag hon öppnar den senare . Och vid kvälls kaffet efter middagen dök då denna låda upp på bordet å snegla lite på den men sa inget men efter en stund så sa hon att du får öppna den nu fast det är 10 dagar kvar tills du  fyller år för hon va nyfiken oxå haha . 

Så vad var det nu i denna låda ? Jo en Miranda Sensorex II en lite annorlunda kamera med lite udda finneser . Bla kan man byta sökar huset till lite olika modeller det på bilden är standard sedan finns det två som har olika förstoring 3x och 15x . Mmm 15x förstoring känns udda och sedan det fjärde är ett rent ljusschakt precis som på TLR kamror som tex Rolieflex å liknande . 

Objektivet som följde med är ett 50 mm f1.8 och nu är den laddad med en 24 exp ilford 100 delta så får vi se vad det blir för något på bilderna och bilden är från telefon så inte den skarpaste 

Så må nu best ni som läser min blogg 

mvh Affe 

Postat 2020-12-08 21:25 | Läst 335 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

1a Advent Tänker jag på en flytt

Nu fäntatar sig nog en del ett ljus bland bilderna men något ljus har jag inte tänt än men jag gillade det lite vemodiga ljuset igår 30/11 som var igår . Jag va iväg å inspekterade en sjö som jag åkt förbi ett antal gånger dom senaste 6 åren men bara sagt till mig själv att hit måste jag åka nån dag och jag ska åka hit fler gånger då det finns fler fina motiv kring denna lilla sjö men som behöver lite solljus för att bli bra . 

En del av er vet att jag kastade in handuken å stängde dörren en gång för alla i Stockholm el rättaresagt Jakan  ( stockholms förkortning på Jakobsberg ) För precis 6 år sedan och flyttade ihop med min högt älskade sambo Helen . Och denna flytt va ett stort steg i mitt liv visst man har flyttat ihop med andra tjejer men då på hemmplan inte 50 mil bort . Och hur träffar man en kvinna 50 mil bort kan man undra  ? 

Vi träffades på ett för oss båda lite märkligt sätt genom Fotosidan mm faktiskt just så  . Och göra en lång historia kort så börja vi ha mailkontakt om en grej och som gled iväg till nått annat å efter 3-4 månader så ja då sa det klick och det ska tilläggasatt vi hade inte träffats fysiskt under den tiden . Och nu har vi vart ihop i 7 å halvt år och ja vi kommer nog va ihop resten av livet på jorden ( om vi nu lämnar den) . Å bilderna ja dom får föra sin talan själva 

Så ha en fin 1a advent å må bäst 

Mvh Affe 

Postat 2020-11-29 11:38 | Läst 327 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Lite svartvitt igen (analogt)

Att föra en blogg är fasen inte lätt uppdaters så ofta som möjligt för å bli intressant ? Tyvär så har jag inte riktigt haft den tackten på mina inlägg som jag hadde för några år sedan . Och suttit en del  gånger å börjat men inte hittat vare sig ämne eller ord å skriva och inspirationen finns inte alltid heller . Men inspirationen finns desto mer å fotografera så man har inte tappat intresset för det än . Och även det analoga börjar komme igång . Kört lite test rullar med lite div kamror och bytt å sålt å köpt nytt det mesta är mitt favorit märke Minolta . Så det börja med en XG1 för nått år sedan och en X700 med motor även en 7000 har testas men ingen av dom har känts rätt . För med all automatik så har dom legat för nära den digitala kameran . Så nu mer är det min gamla Minolta Autocord TLR som gäller där finns det absolut ingen automatik över huvudtaget inte ens en ljusmätare vilket känns så mycket basic man kan komma . 

  Bilderna  är  exponerat efter Sunny16 regeln och bilden med skäggmurveln dvs min son är tagen med min gamla Yashica A tyvär så hamnade skärpan lite fel plus att grabhalvan inte kunde sitta still HaHa dom andra tre med min Minolta Autocord . Framkallat har jag gjort själv . 

Tänkt å köpa en scanner men efter att läst å klurat lite så fotograferar jag av dom istället . Och det gör jag med min Sony A7RIII och en Minolta AF 50 mm macro ett grymt skarp objektiv . Då jag tills igår kört med minnes kort å importerat bilderna till capture one å konverterat dom till bilder och varför tills igår ? Jo då capture one har en finnes där man styr kameran direkt från datorn Hmm tänkte jag måste ju testas . Och och  nu mer så tar det betydligt kortare tid å "framkalla" bilderna äver sortera bort dom bilder man inte vill spara då dom dyker upp på några sekunder på data skärmen . Och med ett par egna presets så konverteras bilderna automatiskt från negativ till bild . Vilket gör att det genast känns betydligt roligare att "scanna" bilderna och bäst av allt utrustningen finns ju redan så det sparade ju in en del kosing 

Men nog me snack här kommer bilderna 

Så må best ni som läser min lite hoppiga blogg 

Mvh Affe

Postat 2020-11-23 21:55 | Läst 400 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 97 Nästa