Som rubriken säger här dyker det upp lite diverse bilder å prat om vad som händer på jobbet å på fritiden vilket innerbär en del jobbar bilder då man gör div å inte så vanliga kran lyft jämt . Å fritid ja där kan det dyka upp vad som helst

Jaha! hålla avstånd var det el nu har det hänt en ??

Då jag tagit upp detta ämne o med risk att bli tjatig så gör jag det igen . På vägen hem nu på eftermidagen så var det en dam som inte höll till räckligt avstånd då jag bromsade in  vid ett övergångställe . Och det första hon säger när hon kliver ur är att varför bromsade du ?? Ja sa jag för att  det stog en lite tjej vid övergång stället som ville komma över JaHa !! säger hon tillbaks . Men hur vore det om du höll avstånd sa jag till henne . Jo men jag låg ju 30 m bakom . Konstigt sa jag men hur långt låg du bakom mig  frågade jag nja ungerfär som bort till övergångstället sa hon . å pekade bakåt . Det var ca 8-10 m dit . Nu hände det ju inget med våra bilar inte mer än att hon fick en liten buckla i sin nrplåt 

. Så här ett lite tips på hur ni kan kontrolera hur pass bra avstånds bedömning ni har                     Det är ca 30 m mellan ett par lycktstolpar som står efter vägen och det är ungfär vad man skall hålla i avstånd när man kör i 50 km och hällst så skall man hålla längre avstånd 

Och håller man 70 så öka till avståndet mellan 3 st lyckt stolpar och i 90 så öka till 4 st lyckt stolpar då ligger man ca 90 m bakom bilen framför 

Och jag kan nog säga att dom allra  flesta missbedömmer avståndet i negativ bemärkelse alltså man tror att man ligger 30-40 m bakom men i verkligheten så ligger man kanske 15 m bakom bilen framför . 

Men sedan så finns det ju som sakt dom som inte har någon avstånds bedömning alls och ligger mellan 2-5 m bakom bilen framför i 90-100 kmh 

Å efter som detta är en fotosida så langar jag in en bild som kommer ifrån förra sommaren och är vyn över Långå där jag dom senaste 11 åren vart och fiskat 

Så tat lungt i trafiken å må best 

Tjingeling 

Affe 

Inlagt 2011-01-21 18:38 | Läst 1740 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

När jag tog körkort skulle man hålla avstånd på 3 sek, spelar ingen roll hastighet om man alltid håller sig till 3 sek regeln.
På vintern bör man nog hålla 6 sek, minst!
Tur att det inte smällde, whip-slash är inte roligt...
/Peter
Svar från Affe.R 2011-01-22 08:27
Jo det fick jag oxå lära mig och vad jag vet så får man lära sig det än idag . Men jag tror att dom flesta glömmer det väldigt fort verkar det som . Efter som folk nu har så svårt att hålla just avstånd . Jag har 2 kamrater som har whip-slash och en av dom han börjar att jobba nu ca 10 år efter skadan men han säger det att han blir alldrig av med den helt utan att nu så har han lärt sig att leva med den + att all sjukgymnastik hjälpt honom dit han är idag . Den andra han jobbar halvtid efter nåt år så han klarade sig lite bättre .
Mitt favorithatobjekt, folk som ligger för nära bakom mig ... whiplash är som sagt inte alls kul, hoppas jag aldrig behöver prova på det.