Som rubriken säger här dyker det upp lite diverse bilder å prat om vad som händer på jobbet å på fritiden vilket innerbär en del jobbar bilder då man gör div å inte så vanliga kran lyft jämt . Å fritid ja där kan det dyka upp vad som helst

Rumänier i all ära men glöm inte bort våra egna utstötta

Mycket snack å skriverier om alla Rumänier att det är synd om dom att vi måste hjälpa . Visst ska vi hjälpa dom .   MEN !!!! glöm inte bort våra egna som hamnat lite utanför "kartbladet" . Är lika så med alla andra som kommer utifrån å behöver hjälp vi kan hjälpa dom oxå . MEN !!!! glöm inte bort våra egna som hamnat utanför "kartbladet" för dom har nästan ramlar ner från "kartbladet" å hamnat i avgrunden i all hjälp hysteri av dom som kommer utifrån . Man "glömmer" dom eller gör vi det frågan är om vi gör det ?? Nää tror inte vi glömmer dom bara det att vi inte "ser" dom för dom drar sig undan å "försvinner" in i mängden . Varför "försvinner" dom då ?? Jo för att dom en gång vart som du å jag en lycklig människa som hade en familj å nånstans att bo men som det gick "fel väg" el att livet bara vändes upp å ner å vederbörande "föll ur systemet och hamnade utanför . Och dom  kanske inte vill synas då dom skäms att ha hamnat utanför å "ramlat" för vi människor har en förmåga att vi alltid ja nästan alltid måste visa upp en snygg fasad utåt mot våra med mäniskor att vi är lyckliga el har det senaste el ja vad det nu än må vara för nått . 

Så glöm nu inte bort våra egna som hamnat utanför systemet dom behöver vår hjälp dom oxå av samhället 

Så en bild från igår kväll som ja jag vet inte men den får symbolisera att vi har det varmt på insidan å andra fyser ute i "kylan" 

Så må nu best ni som läser min blogg 

Mvh Affe yhe carbuff 

Inlagt 2014-12-30 13:07 | Läst 1334 ggr. | Permalink
Hej Alf! Äntligen en som förstår....
en skön bild......
mvhRolf
Precis min åsikt Alf. Problemet är att här i Sverige så ser man bara en sak i taget. Just nu är det Rumäner.
Nonno Holmström 2015-01-03 19:56
Jag bara häpnar när jag läser ditt påstående Peter. Det finns myndigheter och framför allt både kyrkliga och andra frivilligorganisationer som tillsammans eller parallellt, jobbar för alla grupper i samhället som har svårigheter av olika slag. Inte bara rumäner, flyktingar eller "våra egna". Jag upplever det du skriver som en grov generalisering. Jag förstår heller inte vad du baserar detta påstående på.
/Nonno
Jag tror jag förstår hur du menar, Affe, men jag ser en fara i att skriva som du gör. Det kan lätt missbrukas av obscura grupperingar i politiskt syfte.
Självklart skall vi ta hand om dem som behöver vår hjälp, oavsett varifrån de kommer. Det är ju inte riktigt så att vi måste välja mellan den en eller den andre.
För egen del stödjer min fru och jag månatligen olika hjälporganisationer genom autogiro och Swedbank har även ett par etiska fonder där en del av avkastningen går till de hjälporganisationer man väljer. Kan varmt rekommenderas!

Mysig bild!

Gott slut på 2014 och ett gott nytt 2015!
syntax 2014-12-30 18:36
Dessvärre är det nog så att när man som privatperson försöker hjälpa andra i direkt form, så måste den ena ställas mot den andra av det enkla skälet att man inte har råd att hjälpa alla.
Sedan Janne - att hålla tyst för att andra skulle kunna få draghjälp i känsliga frågor, det gör man inte i ett fritt land där ordet och debatten skall vara fri! Heder åt Affe alltså som säger precis vad han tycker.
Janne Ar 2014-12-30 18:50
Hålla tyst?
Vem har sagt något att hålla tyst?
Sedan är det ett konstruerat problem att man måste välja. Ingen kan hjälpa alla, men om man väljer att hjälpa kan man välja att hjälpa både och. Att påstå annat är bara lappri! Vill man se ett problem här kan man uppenbarligen göra det!
Vi stödjer konkret Stadsmissionen (arbetar främst med utslagna härifrån) och Hoppets Stjärna (arbetar på plats i bl.a. Rumänien). Hur gör din familj?
Jag håller med om att Affe gör rätt som säger sin mening rakryggat. Men - faktiskt - det gör jag också! Jag antar att det hedrar även mig?
syntax 2014-12-30 21:27
Att "se en fara" i att någon skriver något ligger mycket nära till att be vederbörande att avstå - så gör dig inte till.
Vidare, som jag skriver: "...när man som privatperson försöker hjälpa andra i direkt form, så måste den ena ställas mot den andra av det enkla skälet att man inte har råd att hjälpa alla..." I direkt form alltså. Det är inget konstruerat problem, utan rena rama verkligheten. Jobbigt med folk som skall förneka det uppenbara.
Sedan kan man ju runda problemet med att ge till en organisation, men då har man dålig kontroll över vart pengarna egentligen går.
Jag har valt att ge de medel jag kan avstå, kontant direkt i handen, till svenska hemlösa. Se nedan i Bengt Björkboms blogg (Straight).
Janne Ar 2014-12-31 11:15
Behåll dina tolkningar för dig själv, Peter. Klistra dem inte på andra som om de vore allmängiltiga sanningar. Ingen har bett någon att vara tyst, även om känner igen resonemanget. På med offerkoftan!
Och vad gäller möjligheten att hjälpa flera, vad är problemet? Visst kan man hjälpa både uteliggare och konsumtiggare om man vill. Inte lika mycket till båda som om man bara hjälpte den ena, men kanske hälften?
Det har inte med förmåga att göra, bara med inställning och vilja. Du gör skillnad på folk och folk, helt enkelt.
Det finns många, som är " utanför " och som inte ska glömmas bort.
Så vacker bild med stort symbolvärde
Gott slut och ett gott nytt
Marianne
Hej Alf
Är helt på din sida. Känns ibland som om det är viktigare att hjälpa andra än oss själva.
Med vänlig hälsning, Michael
Alf, de svenskar som har hamnat utanför systemet vill ingen hjälpa av den anledningen att det inte ger en ev hjälpare, exv en privatperson eller organisation någon som helst status socialt som politiskt. Att hjälpa fattiga och utstötta svenskar ses mera som en obskyr politisk handling i paritet med att någon öppet torgför att han/hon röstade på Sverigedemokraterna i det senaste valet. Sverige är enligt den förre moderate statsministern Fredrik Reinfeldt inte att anse som ett land där etniska svenskar har några som helst unika rättigheter det hur länge de än har arbetat och betalat skatt för att finansiera den allmänna välfärden. I Sverige av idag har en utlänning oavsett utbildningsstatus och ursprung ett högre människovärde än den inhemska befolkningen, vi etniska svenskar blir sedda som andra klassens medborgare då vi står i vägen för den av svenska ekonomiska makthavare och svenska politiker önskade omdaningen av Sverige från ett svenskt välfärdsfolkhem till en internationell marknadsplats med obegränsad tillgång på billig arbetskraft, tingeltangelvaror, dito tjänster - jakten på mammon blir i än högre grad än idag den gudom som ska vägleda människomassorna i deras vardag som helg. //Bert
syntax 2014-12-30 21:44
Det ger syn för sägen när jag helt öppet berättar att jag inte ger någonting till rumänska tiggare, utan bara till svenska hemlösa, eftersom dom troligen har det värst - just till följd av tiggarinvasionen från Centraleuropa. Av reaktionerna att döma på detta fräcka tilltag från min sida, bedöms det som mycket fult att hjälpa det egna folket.
Janne Ar 2014-12-31 11:07
Det fula består i att du gör skillnad på människor. Inte att du hjälper, Peter!
Gömde helt bort att kommentera din bild, supersnyggt, mycket bra skjutet! //Bert
Janne Arvidsson :Tycker mer att faran ligger i att man inte vågar öppna munnen å talar öppet om att det finns många människor här i Sverige som har minst om inte ibland mer fattigt än dessa tiggare som kommer utifrån . Men det är enligt min syn på saken så känns det jäkligt "farligt" å tala om att "välfärds " Sverige har fattiga å uteliggare för dom " finns ju "inte" eller har jag fel ??? . Sedan så ja då får det jag skrivit missbrukas av dessa som du kallar obscura grupperingar men det ändrar inte min åsikt i frågan .

Peter Henning : visst måste man välja för man kan inte hjälpa alla . Och jag känner att visst man ska hjälpa dom som bor i Afrika el var dom nu bor men då jag känner att min hundring jag skänker hur mycket av den försvinner på vägen till den som behöver den kan man undra ?? Nää känns bättre å ge nån på gatan en 50 lapp el två då vet jag att den kommer direkt ner i fickan på den som behöver den .

Bert Juhlin : Ligger nått i det du säger att flyktingar å utlänningar har högre status men det stämmer inte riktigt det häller . Elle jo när dom är ny anlända då ska dom fram i rampljuset men jag vet då jag både pratat och sett med egna ögon att det finns många invandrare som oxå glömts bort och dom kan ha bott här i både 20 å 30 år å kanske mer utan att kunna ett ord svenska el jobbat och det är mycket kunskap som finns där . Men då måste man välja vilka man ska hjälpa och ja dom folkvalda dom har valt att hjälpa dom som kommer nu . Å ja dom som kom för 20-30 år sedan ja dom har fyllt sin funktion i stattestiken redan . Lite det jag oxå hade i åtanke med mitt inlägg för hur vi än vänder å vrider på det så är dom ju oxå svenskar i alla fall svenska medborgare
Janne Ar 2014-12-31 11:43
Alf:Jag har inga problem att respektera din åsikt, jag delar den bara inte. Men om du väljer att ge uttryck för den får du räkna med att mötas av motargument och andras ställningstaganden. Den demokrati och det öppna samhälle som relaterats till tidigare i tråden gäller ju alla och är dubbelriktad.

För mig har fattigdom och nöd inga nationsgränser. Jag hjälper andra som behöver efter den förmåga jag har och struntar därvidlag komplett i om vederbörande heter Mats eller Muhammed, Kalle eller Khalid. För mig har alla människor samma värde. Av den här tråden har jag lärt mig att det är oerhört suspekt.

Jag har bott utomlands under en period av mitt liv. Även om jag under den tiden hade såväl jobb som bostad var min livssituation i många hänseenden beroende på hur min omgivning förhöll sig till mig, utlänningen. Om jag togs emot på samma villkor som andr, om jag bedömdes som den individ jag var eller om jag bedömdes utifrån min etniska tillhörighet,
Peter, Bert och Alf - jag hoppas för er egen skull att ni aldrig behöver komma i en liknande situation.
plåtson 2014-12-31 13:18
Citat "jag hoppas för er egen skull att ni aldrig behöver komma i en liknande situation" - Janne, just nu lever ett stort antal etniska svenskar 100 000 tals, ja miljoner under liknande förhållanden som du säger dig ha fått uppleva under din tid boendes utomlands, men det är bara det att dessa svenskar tvingas att uppleva ditt upplevda trauma i sitt eget hemland Sverige. Antar att du Janne inte har det minsta att invända mot den pågående kulturomdaningen av Sverige från ett folk och kulturhomogent, tryggt och rikt folkhem till ett land där segregering mellan de olika befolkningslagren(klassamhället har återinförts) har blivit ett av de främsta verktygen för att demolera det fina Sverige som var en verklighet för inte mer än några årtionden sedan. Nedmonteringen av den tidigare världsberömda svenska välfärdsmodellen till förmån för det multikulturella samhället har nu fått rent groteska konsekvenser. Sverige har blivit en plantskola och fristad för all världens terrororganisationer, gamla å sjuka svenskar vanvårdas, svenskar lämnas utblottade på gatan vräkta från sina bostäder, de svälts till döds, skolan har blivit rena skämtet i jämförelse med omvärlden, landsbygden har i det närmaste avfolkats, lagstiftningen och makten över landet har i stora delar och i strid mot gällande grundlag överförts till EU:s makthavare, dessa illdåd utfört av de svenska riksdagsledamöterna i den sk sjuklövern.
Jag antar att du Janne ger ditt helhjärtade stöd till detta vansinne! //Bert
Janne Ar 2014-12-31 15:32
Du antar ganska mycket, du Bert. Utifrån att att jag skriver att fattigdom och nöd inte har nationsgränser för mig tillskriver du mig en massa åsikter. Det säger en hel del om dig Bert, men ingenting om mig.
Skillnaden mellan dig och mig är att jag anser att vi skall hjälpa ALLA. Den skillnaden är är jag stolt över!
Janne nu tror jag att vi nog har miss uppfattat vandra lite jag menar inte att vi inte ska sluta och hjälpa andra människor utan vad jag menar är att fokus hamnar på tex Rumänier och man ska hjälpa dom men som ämnet handla om från början att man får inte glömma bort dom som redan bor här . . Och som jag skrev tidigare att man behöver oxå hjälpa många som redan finns här oavsett var ifrån man kommer . Och kan ju till lägga att jag personligen inte alltid bott på "rätt" sida i samhället vart både jobb å bostadslös så jag vet vad jag pratar om .
Janne Ar 2014-12-31 15:35
Tror också Alf att vi i grunden har samma utgångspunkt. De som behöver stöd skall få det.
Jag önskar dig ett gott nytt år och ber lite om ursäkt för att jag rev loss den här debatten i din blogg!
Ha det gott!

/Janne
Hej Alf! God fortsätning och Ett Got Nytt år......ja vad ska man säga...när man ser genom ett tele när man kan se mer med vidvikel.......


Låt mig ha mera medlidande med
mitt eget hjärta och bli mera blid
emot mig själv och avstå plågans strid
med plågad själ som jämt mot plågor stred.

Så lönlöst söker jag att vinna fred
och famlande i ofrid finna frid
som blinda ögon ljus att stanna vid
och strupen dryck där skyfall störta ned.

Kom,stackars jagade Jag-själv och tag
emot mitt råd:låt dina tankar få
en fridag,lämna gudi till behag
åt glädjens rum_en härlig mil att gå
otvunget leende_på slump en dag_
då mellan bergen himlen lysr blå....

mvhRolf