Som rubriken säger här dyker det upp lite diverse bilder å prat om vad som händer på jobbet å på fritiden vilket innerbär en del jobbar bilder då man gör div å inte så vanliga kran lyft jämt . Å fritid ja där kan det dyka upp vad som helst

Snabbmat vs hemlagad

Gick runt i "snusboden" här hemma å inhandlade lite mat för resten av veckan och då man gick omkring ibland stressade hemma frruar å virriga ungdommar som jagade runt efter nån micro låda .  Då slog  mig tanken att jag skulle vara lite nyfiken å se vad folk handlade och man vart ju inte förvånad då ca 70% av all mat var halv fabrikat och hel fabrikat allt ifrån färdig burk köttfärs sås till micro lådor . Och man behöver ju inte kunna laga mat i dagens tider då det finns en uppsjö av färdig lagade köttbullar chevapichi å vad allt nu heter . 

Men vad känar man då på att köpa alla dessa halv/helfabrikat Ja! ur mina ögon sett inte mycke varken tid el pengar då det går att fixa riktig mat på ja kanske inte på samma korta tid som färdig maten men inte många minuter extra tar det att fixa till hemlagat mat .                          Så nu funderar jag om man tillhör ett utdöende släckte vi som lagar hemmlagad mat ???

För jag gör det mesta själv allt från köttbullar till potatismos jo jag får väl erkänna att det även slinker ner nått halv fabrikat även i min korg HeHe : Som idag färsk tortelini men jag fixa till ädelost såsen själv och det tog ca 7-8 min det längsta tiden var att koka upp vatnet till pastan 

Så hur gör ni som läser min blogg tillhör ni snabbmaten/halvfabrikat el samma släckte som mig som fixar ihop riktig mat ?? 

Mvh  "kocken" Affe 

Ps nu börjar hörseln komma tillbaks på vänster öra dock så är det ett svagt pipande i örat fortfarande 

Inlagt 2011-02-16 17:39 | Läst 2399 ggr. | Permalink
Ofta blir det riktig mat! I dag va det faktiskt Tortellini! :)
Och på tortellinin en pastasås och tomater, peppar, salt.
Och till det blev det en mörk, väldigt mörk öl!

Men när min fru inte ser, så har jag hittat en färdig låda, nå'n indisk grej,
som jag kör i micron, men det blir det bara nå'n gång i månaden!
Mvh "kocken" Bengan.

Ps. Öl blir det oftare än en gång i månaden! :)
Svar från Affe.R 2011-02-16 18:29
Här vart det ett stort glas Chatou the mu till pastan hehe
Och jag ska väl erkänna att även jag köper färdig mat dock inga micro lådor dom går bort . Har testat ett par gånger när man glömt matlådan och man har varit på nått bygge där det inte finns någon lunch resturang i närheten men dom är ju inget goda å lite mat är det i dom oxå . Men jag brukar fuska med en 600 grams fiskgratäng låda i bland när latheten faller på HeHe
hemlagat mat så ofta det går.. Just nu intas köttfärssås och spagetti tex :-)
Och gör man då en rejäl laddning så kan man blanda det som blir över och lägga i en ungsäker form.. strö på ost och äta dagen efter.. mums.Men erkänner att tex köttbullar det fixar jag inte själv då litar jag på mamma scan.
mvh Pia
Svar från Affe.R 2011-02-16 18:54
Hmm det presis lika enkelt att fixa köttbullar som en köttfärs sås hehe
Å när jag fixar köttbullar så brukar jag köra på ca 400 gram köttfärs då blir halva smeten köttbullar å andra halvan pannbiff e ju samma smet liksom .
Men ett litet recept på köttfärs sås är man tar det vanliga köttfärs lök å naturligtvis vitlöken å ja vad man nu vill ha i sedan så petar du ner en buljong tärning men bara tärningen inget vatten krossade tomater sedan så har du i lite oregano å spis cumin sedan så brukar jag spä på med lite mjölk och lite soja så det får lite färg . Och sedan som toppen på glassen så har du i antingen lite "matlagnings whisky" typ Famouse å har du ingen whisky så häll i lite hickory olja finns på ICA bla men ta lite i taget och smaka av för det blir lätt lite väl rökig smak om man häller i för mycket
Jag är nog ganska lat när jag kommer hem. Blir halvfabrikat då och då, jag äter ju lunch på stan varje dag så det känns inte lika viktigt med kvällsmaten då.
Fast micro äger jag ingen så det går bort helt och hållet.
//Claes
Jag funderar på när jag åt industrimat senast.Tror det var 1995.Jag kan ju ha fel.Det kanske var i slutet på 80-talet.Jag har ju varit kock så jag kan ju laga mat.Det blir Svensk husmanskost.Min sambo kan laga nästan lika bra som jag.
Kocken Kenneth
Det blir hemlagat så långt som möjligt. För dagen så blev det korv stroganoff
( falukorv , räknas det som halvfabrikat ? )
Det är klart att nån enstaka pizza och lite asiatiskt hämtmat kan inhandlas när jobbet tagit överhand och timmen är sen.

chateau de mu ... brukar kalla det klöverlikör. :-)

mvh
Harald
Svar från Affe.R 2011-02-16 19:48
Korv får väl i dagens läge kallas som råvara hehe . Och pizza ja det rammlar nog ner nån gång oxå hehe . O klöver likören ja se det e nog bara ett annat märke på samma vara hehe
Jag tillhör dem som lagar hemlagad husmanskost från grunden ungefär 6 av veckans 7 dagar. :-)
Svar från Affe.R 2011-02-16 20:29
Ahh då ligger vi på samma nivå :O)
Om man som jag bor ensam är det rätt praktiskt att att handla halvfabrikat, det ska gå fort, gillar inte att stå i köket någon längre tid för mat till en person.
Har man ett gäng kompisar brukar det bli lite mer avancerat, det är lite av det sociala att hjälpa till i köket och kanske inmundiga en flaska maltdryck...
Vad bra att ditt öra börjar bättra sig!
Svar från Affe.R 2011-02-16 20:32
Ja det finns ju roligare saker än å va å trickla i köket men en nödvändigthet men nog så kan det även ramla ner nått "mat dryck" i strupen för man kan ju inte hälla allt i grytan hehe
Jajamensan, hemlagat! Blodpudding i brödrosten :-)

Ha det gott! /Thomas
Svar från Affe.R 2011-02-16 20:29
HaHaHa Ja alla sett är ju bra utom dom tråkiga hehe
Mmm... det där receptet på köttfärssås låter som något som skulle slinka ner lätt. Får ta och prova det.

Prova att steka upp lite hackad lök och champinjoner och blanda ner det i en burk vanlig leverpastej med lite grädde och konjak. Inte så tokigt på mackan. Upphottat helfabrikat eller vad skall man kalla det... ;-)

Köper sällan färdiglagat. När kidsen bodde hemma var det hemlagat varje kväll ,enkla grejor som potatissoppa och korv med hemmagjort mos. Man blev expert på 25-minutersmiddagar. Men nu blir det mest mackor. Uteluncherna verkar bli större och större tycker jag, så man orkar inget mer på kvällen.

Skönt att örat verkar repa sig!