Som rubriken säger här dyker det upp lite diverse bilder å prat om vad som händer på jobbet å på fritiden vilket innerbär en del jobbar bilder då man gör div å inte så vanliga kran lyft jämt . Å fritid ja där kan det dyka upp vad som helst

Stockholms besök en något negativ upplevelse

Stockholm ett hippt å ballt ställe dit mer el mindre alla vill flytta till men är det så hippt å ballt då ?? Jo det är det nog om man håller sig på solsidan och tittar i ett papprör . Vad menar jag nu med att titta i ett papprör ?? 

Göra en lång historia kort brukar man säga så även jag gör det .

Flyttade från Stockholm månadsskiftet November/December 2014 till min högt älskade sambo och bor nu mera ca 3,5 mil nedaför Borås i en lite håla vid namn Örby haha jorå inte bara i Stockholm d finns ett Örby även om facebook envisas med att jag fortfarande bor i Stockholm HaHa . Har sedan dess bara gjort en snabb visit i stockholm då min farsa begravdes . 

Så me andra har jag inte vart där på snart 6 år men då grabben fyllde 30 för 1.5 månad sedan så tog jag å Helen en lång helg Torsdag -Söndag i Storstan men tyvär slog smolket i bägaren oss i ansiktet samma dag  vi åkte upd då vi stannade i Norsborg på Shell macken brevid motorvägen där började det negativa . Mmm skulle låsa bilen men se det gick inte med fjärren tur i oturen så hade vi en reservnyckel inte den heller ville fungera jaja bara att låsa manuelt . Men då jag har lite kunskaper på hur dessa grejer fungerar så tänkte jag att detta va lite skumt så när vi stannade en bit längre fram så testade jag nycklarna bägge fungerar . Varför händer detta kan man undra snabbt förklarat tjuven har en störsändare som spärrar nyckelsändaren och många kollar aldrig att bilen går i lås dvs enkel match att lensa en olåst bil  

 Så vi kom upp till hotelet . Stod några yngre personer i sina Hood tröjor flashiga mobiltelefoner och studerade folk inget fel i detta eller ?? Jo dom studerade folket men inte för att folket såg anorlunda ut nää utan vem som man kunde följa efter å sno plånboken telefon el ja vad det nu kunde tänkas vara . Jo såg hur dom gick till väga med egna ögon och dessa ungdommar dom gjorde detta helt öppet inget smyg kikande under luggen el bakom en tidning som i gamla 50 tals gangster filmer .  Samma kväll åkte vi in till söder upp till Fjällgatan sedan åkte vi ner till Norra Hamarby hamnen parkerar bilen Helen gick före en bit själv bar jag på stativ i en hand å kameran i den andra frid å fröjd eller ?? Tyvär inte 3 ungdomar med luvan uppdragen över huvudet kom smygandes upp bakom mig och studerade både mig å kameran dom gick förbi men stälde sig strategiskt ut med ett staket å pillade på telefonerna men dom höll fortfarande koll på mig . 

Men nu är jag ingen naiv turist som flanerade i godan ro som tur är utan gammal Stockholmare som är van så jag gick vidare men tittade på dom i ögonen så dom förstod att dom var avslöjade . Är historian slut här ? Nej tyvär inte på lördags kvällen samma skit kom till hotel garaget då parkerade vi där vi stod sist men det står en bil två rutor bort inget konstigt i det  eller ? Vi satt kvar i bilen då vi hade kamera väskorna i bilen plus lösa kamror för i den bilen satt det tre killar och jag såg i ögonvrån hur dom bytte pengar mot el papplåda innehåll mm det kan nog bara fantasin svara på . Och vi såg fler liknande grejer under helgen 

Men det som slog hårdast å gjorde ondast i själ å hjärta va det vi såg  äldre hemlösa människor som satt el låg på en parkbänk el hankade sig fram med en rullator med sina tillhörigheter bla en satt utanför det farsonabla varuhuset NK på en plastsäck och sov mitt i fredags rusningen ingen reagerade utom Helen som tog detta hårt då hon jobbar inom äldrevården . Vi såg även en äldre man låg på gatan på lördagskvällen och sov med ett antal filtar över sig och nej detta va inga som vi äldre kallar Alagare utan detta va en vanlig äldre man . 

Stockholm kommar alltid finnas i mitt hjärta men inte dagens Stockholm nej jag kommer att minnas det som när jag va tonåring man kunde åka in till stan själv gå på 9 bion ta sista pendeln hem utan att bli sönder sparkad våldtagen rånad el ja skjuten el knivstucken

Stockholm är i mina ögon en stad med en väldigt fin fasad å framsida men en jävligt sönder byggd å skitig baksida 

Nej nog med skit här kommer några bilder från dagens fotorunda 

Så må nu best ni som orkat läsa igen denna blogg i baksidans tecken 

Affe

en före detta Stockholms kis 

Inlagt 2020-09-27 01:52 | Läst 561 ggr. | Permalink
Ja, som "tvångsstockholmare" sen 1983 kan jag tyvärr mest bara hålla med, även om du nog haft lite extra tilldelning av elände under din resa. Brottsligheten är väl bara en följd; i grunden är det, som du säger, den allt mer utbredda omänskligheten, både i attityder och i förändring av miljöer och byggnader.

Inte kul!
Svar från Affe.R 2020-09-27 10:13
På tal om byggnader visade Helen var min son bodde och gick i skolan i Kärrtorp då min farsa och sonen har gått i samma skola även fikat på Santa Fe där även sonen bodde granne med . Åkte sedan vidare upp till Hammarby höjden el rättare sagt att försökte . För jag hittade inte dit pga att jag helt plötsligt bara stod handfallen mitt i ett nytt bostadsområde som bara dök upp från ingenstans . . Så fick helt sonika ta fram Google Maps för att hitta i min egen gamla hemstad

Men personligen så tror jag inte riktigt på att jag haft lite otur å klivit på buset å otryggheten utan snarare sett Stockholm med nya mer öppna ögon . För lite av det jag skrev om har väl alltid funnits där men man såg det helt enkelt inte pga att man va van vid detta . Men då var det inte lika mycket och inte så öppet
Trist att höra. Ledsamt också att förstå att så mkt pågår näst intill öppet och ändå inte går att förhindra. Nånstans finns ju ett systemfel eftersom vi tycks oförmögna att rätta till uppenbara brister. Brottslighet finns överallt men inte i samma omfattning, ta Norge, Danmark och Finland som näraliggande exempel. Kanske har vi något att lära där? Fina bilder fick du i alla fall! Hälsningar/ Björn
Gillar ditt färgstarka språk! Ja, man borde ju vara beväpnad och ge ett saltskott i aktern när det blir misstänkt.
- hawk
Svar från Affe.R 2020-09-28 15:25
Jo blir väl färgstarkt när skriver som man pratar dvs blir lite stockholmska i det då :)
Som boende innanför tullarna i Stockholm sedan 1983 så känner jag inte igen mig i din beskrivning alls av stan här.. Har nog aldrig upplevt det du beskriver vad jag minns! Men visst finns det skit även i Stockholm som på många andra orter i Sverige och t.o.m. på landsbygden.. Och eftersom det bor många människor här så är det klart att det ofta händer mer här, vore konstigt annars.. Sen vet jag att det händer mycket i förorterna ett par mil utanför stan, det är väl de som numera kallas 'utanförskapsområden' eller 'no go zones' av polisen.. det har jag själv sett när jag har jobbat ett antal år i alla södra förorter söder om stan! Men man kallar väl allt för 'Stockholm' även om det ligger flera mil ifrån och tillhör andra kommuner..
Hälsn!
Svar från Affe.R 2020-10-05 20:46
Sorry ett sent svar .Detta var inte i förorten utan mitt i stan och jag ser nog kansker mer än vad vad ni som bor där gör dels så ser jag en heldel skit dagligen i Göteborg där jag nu mera jobbar och sedan har jag inte vart inne i Stockholm på närmare 7 år så jag ser Stockholm med lite nya ögon . Och jag kan se saker hända mitt framför ögonen och min kollega ser ingenting så allt hänger nog på vad man vill se och inte vill se .