Som rubriken säger här dyker det upp lite diverse bilder å prat om vad som händer på jobbet å på fritiden vilket innerbär en del jobbar bilder då man gör div å inte så vanliga kran lyft jämt . Å fritid ja där kan det dyka upp vad som helst

Trött på att snöröjningen inte kör nu ??

Har läst en del inlägg på att det inte röjs tillräkligt på just din gata även om det inte finns några bilar el annat ivägen . Och jag refererar lite från mitt inlägg för någon vecka sedan om just våra kör å vilotider som man inte ville rucka på från transport styrelsens sida

Och jag kan ju säga till att börja med så blir det ca 35-40 000 i böter om man kör utan färd skrivar kort vilket man är tvungen till för att inte få ännu mer böter och just nu så har jag själv ca 120 timmar övertid den här månaden då jag kört ett x antal hund pass med att köra undan snö och jag har kompisar som kört i 36 timmar i ett streck i både lastbilar o maskiner o sedan sovit 10-12 timmar för att sedan fortsätta å köra .

Men som någon skrev i mitt föra inlägg att vederbörande att denne hellre tog att d va lite tomt i hyllorna på affären än mötte en trött plogbils chauför el maskinist o som svar skrev jag att man gillade läget ända tills man stog där i en stor snö hög mitt på vägen o svär över vad det är för idiot som inte plogat längre och där är vi som håller på att röja undan snön just  nu har vi dragit i handbromsen för att vi är oxå människor som inte funkar som robbotar

Så ni som känner er manade att hjälpa till ni är välkomna . Men ni kanske måste tänka på familjen som en som klagade på snö röjningen svarade när jag erbjöd honom o ta över och presis som inte vi snö röjare oxå har familjer vet/känner fler som inte vart hemma hos sina familjer mer nån timme per dygn å då mer el mindre bara vart hem å bytt kläder å åkt iväg igen . Så kom inte å klaga på oss å gör löjliga jämförelser med kvinliga yrken som sjukhus personal som jobbar både jul o nyår.

Och nu ställer jag en fråga till er läsare av min blogg . Är ni bereda att ta böter på 35000 å uppåt va ifrån eran familj i ett par dagar jobba 36 timmar i ett streck o sova 10-12 timmar å jobba igen för att snön ska komma bort från våra gator ??

Ocjh kom inte me några långa haranger med ditten o datten utan bara ett ja el nej så får vi se hur många som svarar

Inlagt 2012-12-22 22:58 | Läst 1398 ggr. | Permalink
Absolut inte men däremot att röja snö skulle jag gilla =)
Intressant perspektiv! God jul :)
Här har röjjarna varit aktiva i några timmar, det är nog brådis att hinna med så mycket som möjligt innan morgondagen. Passar på att önskar dig en jättefin och God Jul!
ewa
Det är ett tufft arbete att arbeta med snöskottning,
Folk kräver att framkomligheten ska vara bra men inser nog inte hur MÅNGA timmar och hur MYCKET arbete och hur mycket FARA det är i att arbeta så hårt.
Vi har nog alla sett en stor lastbil komma med full utstyrsel med både plog på sidan och där framme och där snön stått som en fontän ut efter sidorna. De är ingen liten maskin som en trött chaufför ska manöverera. All heder åt er.

Samtidigt vill jag passa på att säga god jul till alla bloggare och ta det lugnt i trafiken.
Det är nog ingen som tycker att det är snöröjarna det är fel på. Däremot har vi betalat galet mycket skatt och för de pengarna borde det finnas minst tre gånger så många anställda snöröjare. Det sitter hundratusentals människor arbetslösa som går på bidrag. Varför röjer de inte snö istället? Jobb finns ju uppenbarligen.

Och i all välmening, inläggen blir nästan oläsbara när du särskriver ALLT som ska sammanskrivas. Prova att helt enkelt skriva ihop alla ord som uttalas som ett ord, till exempel "färdskrivarkort".